Цортана се неће повезати на интернет у оперативном систему Виндовс 10

Cortana Not Connecting Internet Windows 10Ако се Цортана не повезује на Интернет на вашем Виндовс 10 и видите поруку да тренутно не могу да се повежем, онда ће вам овај пост помоћи да решите проблем.

Ако имате проблема са повезивањем Цортане са интернетом у оперативном систему Виндовс 10, не брините, нисте сами. Многи корисници су пријавили овај проблем и то је релативно лако решење. Прво се уверите да ваша интернет веза ради исправно. Ако сте на Ви-Фи мрежи, покушајте да поново покренете рутер. Ако користите жичану везу, поново покрените модем. Када се ваша интернетска веза покрене, отворите апликацију Цортана и идите на подешавања. Одатле ћете морати да укључите поставку „Дозволи Цортани да користи интернет“. Ако и даље имате проблема, можете покушати да ресетујете Цортану. Да бисте то урадили, идите на подешавања Цортана и померите се до дна. Тамо ћете видети опцију „Ресетуј Цортану“. Изаберите то и Цортана ће бити враћена на подразумевана подешавања. Надамо се да ће једно од ових решења решити проблем и да ћете моћи поново да почнете да користите Цортану.Цортана је један од најсофистициранијих АИ асистената на тржишту. Међутим, понекад можете наићи на проблеме са Цортаном, од којих је један тај што се Цортана не повезује на Интернет, иако можете да приступите Интернету преко претраживача. Ако се суочавате са овим проблемом, онда ће вам овај пост дефинитивно помоћи.Кортана је победила

изгледи нису примењени

Цортана се неће повезати на интернет

Тренутно не могу да се повежем. Уверите се да сте повезани на интернет, каже Цортана!Проблем може бити везан за подешавања, мрежну везу или ваш Мицрософт налог. Такође је могуће да заштитни зид или антивирусни софтвер ометају.Испробајте следећа решења да бисте решили проблем:

  1. Искључите и поново укључите модем-рутер-рачунар
  2. Уверите се да ваш ИСП/рутер исправно ради
  3. Промените своју интернет везу
  4. Покрените алатку за решавање проблема у претраживању и индексирању
  5. Онемогућите било који прокси на систему
  6. Поново инсталирајте Цортану
  7. Пријавите се са другим Мицрософт налогом

Погледајмо ово детаљније.

1] Искључите и поново укључите свој модем-рутер-рачунар.Искључите модем, рутер и рачунар. Прво укључите модем и сачекајте док сви индикатори не постану стабилни. Сада пребаците рутер и сачекајте док се лампице на њему не упале. На крају, покрените рачунар и проверите да ли ова процедура решава ваш проблем.

2] Уверите се да ваш ИСП/рутер исправно ради.

Разлог за ову грешку је тај што се Цортана није повезала на Интернет док су веб локације биле доступне преко претраживача. Покушајте да отворите више веб локација (попут мицрософт.цом, итд.) и видите да ли реагују. Ако било која веб локација/веб локација открије проблем, обратите се свом ИСП-у.

3] Промените интернет везу

Промените интернет везу и погледајте. Ако користите Етхернет, испробајте ВиФи и видите да ли ће Цортана радити на томе.

4] Покрените алатку за решавање проблема у претраживању и индексирању.

кеш канцеларијских датотека

Алат за решавање проблема у претраживању и индексирању

Алатка за решавање проблема са претрагом и индексирањем може да провери да ли су подешавања за Цортану инсталирана и да поправи ако је нека инсталација ажурирања или софтвера променила подешавања. Да бисте покренули ову алатку за решавање проблема, кликните на дугме Старт и изаберитеПодешавања > Ажурирања и безбедност > Решавање проблемаи изаберите Алат за решавање проблема у претраживању и индексирању са листе.

Можете и да трчите Нетворк Троублесхоотер у случају да сумњате на проблем са мрежом уопште.

5] Онемогућите било који прокси на систему.

Онемогућите ручна подешавања проксија

Проксији, посебно они које постављају компаније, могу спречити Цортану да ради. Проверите исто на следећи начин:

Кликните на дугме Старт, а затим на икону зупчаника да бисте отворили страницу са подешавањима.

Иди наМрежа и Интернет > Прокси.

У одељку „Ручна подешавања проксија“ искључите радио дугме „Користи прокси сервер“.

6] Поново инсталирајте Цортану

Ако ништа друго не успе, покушајте да поново инсталирате апликацију Цортана.

Кликните десним тастером миша на дугме Старт и са листе изаберите Виндовс Поверсхелл (Админ).Унесите следећу команду и притисните Ентер да бисте је извршили:

|_+_|

Поново покрените систем.

7] Пријавите се са другим Мицрософт налогом.

Ако смо покушали да решимо проблем са апликацијом Цортана на све могуће начине, а она и даље није успела, проблем би могао бити повезан са одговарајућим Мицрософт налогом.

Ако сте пријављени са више налога, можете покушати да се пријавите у Виндовс помоћу другог налога. У супротном, можете креирати сувишан налог и пријавити се користећи га.

Виндовс 10 Ентерприсе ИСО

Кликните на Старт и изаберитеПодешавања > Налози > Породица и други људи.

Изабери Додајте члана породице у твојој породици. Даљедд детаље и креирајте свој налог. Поново покрените систем и пријавите се са новим налогом.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Јавите нам ако је нешто овде помогло.

Популар Постс