Изаберите шта затварање поклопца лаптопа ради: искључивање, хибернација, хибернација, ништа.

Choose What Closing Laptop Lid DoesТражите подешавања лаптопа када затворите поклопац? Изаберите шта затварање поклопца лаптопа ради у оперативном систему Виндовс 10/8/7. Нека настави да ради, хибернира, хибернира, искључи се.

Најважнија ствар коју треба узети у обзир када бирате шта ће затворити поклопац лаптопа јесте да ли желите да се искључи, хибернира или не ради ништа. Ако нисте сигурни, најбоље је да изаберете опцију искључивања, јер ће она осигурати да сви ваши програми и отворене датотеке буду правилно сачувани и затворени. Хибернација је добра опција ако планирате да неко време не користите лаптоп и не желите да се мучите да га искључите и касније поново покренете. Ова опција ће задржати ваше програме и датотеке отворене и доступне, али ће користити врло мало енергије у процесу. Не чинити ништа када затворите поклопац може бити добра опција ако само правите кратку паузу и планирате да се ускоро вратите свом лаптопу. На овај начин нећете морати да чекате да се поново покрене и можете само да наставите тамо где сте стали. на крају, одлука о томе шта ћете учинити када затворите поклопац лаптопа зависи од вас и зависи од ваших индивидуалних потреба и преференција. Коју год опцију да одаберете, само будите сигурни да разумете шта ће она учинити како бисте избегли нежељена изненађења.Ових дана већина нас једноставно више воли да затвори поклопац својих Виндовс 10 лаптопова након завршетка посла. Затварање поклопца може довести до искључивања Виндовс-а, спавања или хибернације. Можете контролисати понашање и одлучити шта желите да урадите тако што ћете затворити поклопац.Већина нас зна да постоје 3 начина да искључите свој нови Виндовс 10/8/7 рачунар.

партитион Висард хоме едитион
  1. Можете ставити рачунар у стање мировања
  2. Можете ставити рачунар у стање мировања
  3. Можете га потпуно искључити

ИН Спавај Ова опција троши мало енергије како би помогла вашем рачунару да се пробуди брже и у најкраћем могућем року, тако да се вратите тамо где сте стали. Шансе да изгубите посао због пражњења батерије су смањене на нулу у режиму спавања, пошто ОС аутоматски чува сав ваш рад пре него што искључи рачунар када је батерија празна. Овај режим се често користи када је особа на кратко одсутна од свог стола. Рецимо за паузу за кафу или ужину.ИН Режим спавања у поређењу са режимом спавања, троши још мање енергије и враћа вас тамо где сте последњи пут стали. Међутим, ову опцију треба користити ако знате да нећете користити лаптоп током дужег временског периода.

Прочитајте овај пост ако нисте сигурни да ли желите да изаберете Спавање или искључење и овде да се види разлика између Спавање и хибернација .

Као што је већ поменуто. Да ли је могуће ставити лаптоп у било које од три горе описана стања напајања једноставним затварањем поклопца уређаја? Хајде да научимо у овом посту како да искључимо Виндовс рачунар, ставимо га у стање спавања и хибернирамо затварањем поклопца лаптопа.Подешавања лаптопа - Када затворите поклопац

Притисните пречицу на тастатури Вин + Р да бисте отворили дијалог Покрени. У поље унесите поверцфг.цпл и притисните Ентер. Ово ће отворити аплет за опције напајања на контролној табли.

Сада у прозору „Опције напајања“ који се отвори кликните на „ Изаберите шта затварање поклопца ради „На левој бочној траци.

опција затварања поклопца

Изаберите шта ће затворити поклопац лаптопа

Одаберите шта желите да ваш лаптоп ради када је на батерији и када је прикључен. На пример, у одељку подешавања дугмета за напајање и поклопца, можете пронаћи „ Кад затворим поклопац 'Опција. Поред њега можете пронаћи опције које ће вам помоћи да дефинишете подешавања дугмета за напајање или поклопца.

изаберите шта ради затварање поклопца лаптопа

Можете да изаберете „Не ради ништа“, „Слееп“, „Схут Довн“ и „Хибернате“.

Требало би да изаберете „Схут Довн“ ако желите да искључите Виндовс чим затворите поклопац. Изаберите опцију коју желите и кликните Сачувај измене да сачувате подешавања.

Слично, такође можете Промените шта дугме за напајање ради када се притисне .

Не искључујте лаптоп са затвореним поклопцем

Ако желите да лаптоп ради чак и са затвореним поклопцем, изаберите Не ради ништа. Погледајте овај пост ако желите. пуните телефон у режиму спавања са затвореним поклопцем лаптопа.

Обавестите нас како сте прилагодили како се Виндовс понаша када затворите поклопац лаптопа.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Како промените акцију отварања поклопца лаптопа в Виндовс 10.

Популар Постс