Како да погледате сачуване лозинке за Ви-Фи у оперативном систему Виндовс 10

How View Saved Wi Fi Passwords Windows 10Изгубили сте или заборавили лозинку за ВиФи? У овом посту ћете научити како да пронађете и видите сачувану лозинку за Ви-Фи на вашем Виндовс 10 рачунару преко подешавања или помоћу командне линије.

Под претпоставком да желите ХТМЛ структуру за чланак под насловом „Како да видите сачуване лозинке за Ви-Фи у оперативном систему Виндовс 10“:

Како да погледате сачуване лозинке за Ви-Фи у оперативном систему Виндовс 10

Ако сте ИТ стручњак, постоји велика шанса да знате како да видите сачуване лозинке за Ви-Фи у оперативном систему Виндовс 10. За нас остале то није баш тако једноставно. Ево кратког водича како да то урадите.

Прво отворите контролну таблу и идите на Центар за мрежу и дељење. Затим кликните на име ваше тренутне Ви-Фи мреже. У следећем прозору кликните на дугме Вирелесс Пропертиес.Кликните на картицу Безбедност и означите поље поред Прикажи знакове. Ово ће открити вашу лозинку за Ви-Фи. Само се уверите да га не делите ни са ким за кога не желите да има приступ вашој мрежи!Да ли сте заборавили своју кућну или канцеларијску лозинку за Ви-Фи? Вероватно сте га заборавили јер је сачуван на вашем уређају и нисте га дуго користили. Ова ситуација се дешава веома често. Једно решење би могло бити да отворите страницу за конфигурацију рутера и погледате ВиФи лозинка . Али постоји могућност да немате приступ подешавањима рутера. Други начин је да извучете лозинку са самог Виндовс рачунара.

Прегледајте лозинке за Ви-Фи у оперативном систему Виндовс 10

погледајте сачуване лозинке за Ви-Фи

0

У овом посту смо покрили добар начин за преузимање сачуваних лозинки за Ви-Фи са ваших Виндовс 10 рачунара. Постоје две методе које се могу користити у зависности од ситуације. Имајте на уму да обе ове методе отварају само кључ који је сачуван на рачунару. Морате се једном повезати на Ви-Фи мрежу да бисте сазнали њену лозинку.Ако сте тренутно повезани на Ви-Фи мрежу за коју желите да вратите лозинку, следите ГУИ метод. А ако тренутно нисте повезани, али су мрежни акредитиви сачувани на вашем уређају, можете користити ЦМД метод.

1] ГУИ начин

Ово је најлакши начин да видите сачувану лозинку за Ви-Фи мрежу на коју сте тренутно повезани.

1. Отвори Подешавања , а затим идите на Мрежа и Интернет сада кликните на отвори Центар за мрежу и дељење .

Прегледајте лозинке за Ви-Фи у оперативном систему Виндовс 10

2. Сада у активним мрежама, пронађите своју Ви-Фи мрежу и кликните на њу да бисте отворили нови оквир за дијалог.

извози ИоуТубе претплате

3. У овом дијалогу кликните Вирелесс Пропертиес да бисте отворили други дијалог.

4. Идите на картицу безбедности, испод поља за лозинку кликните на Прикажи ликове Означите поље да бисте отворили лозинку.

Ево је, ово је лозинка коју ваш рачунар користи за повезивање на Ви-Фи мрежу. Сада када сте се сетили овога, можете га поделити са било ким.

2] ЦМД начин

Ако сте раније били повезани на Ви-Фи мрежу, али тренутно нисте повезани, можете користити овај метод. Овај метод укључује унос неколико једноставних ЦМД команди за откривање лозинке.

1. Отворите ЦМД прозор и унесите следећу команду

|_+_|

Ово ће приказати листу свих познатих Ви-Фи мрежа. Запишите назив профила за који желите да видите сачувану лозинку.

2. Користите следећу команду да видите лозинку. Заменити ' ИМЕ ПРОФИЛА » Са именом које сте забележили у претходном кораку (без наводника).

|_+_|

Ова команда ће приказати детаљне информације о овој Ви-Фи мрежи. Можете прочитати ове детаље и конфигурацију или отићи директно у Сигурносна подешавања и потражити поље под називом Кључни садржај. Ово ће вам дати информације које тражите. Запамтите да не морате да се повезујете на ову Ви-Фи мрежу ако користите ЦМД да видите њену лозинку.

Дакле, све је у прегледу сачуваних лозинки на вашем Виндовс 10 рачунару. Сигуран сам да ће постојати неколико алата треће стране који вам омогућавају да урадите исто. Али пошто је ово врло једноставан трик, можете следити овај водич и то учинити сами. Овај трик генерално захтева минимално искуство, а ЦМД команде су једноставне.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако сте користили било који други метод или алат, обавестите нас у одељку за коментаре испод.

локација регистра Виндовс 10
Популар Постс