Промените резолуцију екрана, калибрацију боје, калибрацију ЦлеарТипе текста у оперативном систему Виндовс 10

Change Screen ResolutionКада је реч о томе да ваш екран изгледа најбоље, постоји неколико ствари које можете да урадите у оперативном систему Виндовс 10. Можете променити резолуцију екрана, калибрисати боје и прилагодити ЦлеарТипе текст. Хајде да погледамо сваку од ових опција. Промена резолуције екрана је прва ствар коју треба да покушате ако ствари изгледају мало лоше. Да бисте то урадили, идите на Старт > Подешавања > Систем > Екран. Одавде можете да експериментишете са различитим резолуцијама да видите која најбоље изгледа на вашем екрану. Ако боје на вашем екрану не изгледају сасвим исправно, можете користити алат за калибрацију боја да бисте их прилагодили. Да бисте приступили овој алатки, идите на Старт > Подешавања > Систем > Екран > Напредна подешавања екрана > Калибрација боје. Коначно, ако текст на вашем екрану не изгледа сасвим исправно, можете да прилагодите ЦлеарТипе текст. Да бисте то урадили, идите на Старт > Сеттингс > Систем > Дисплаи > Адванцед дисплаи сеттингс > ЦлеарТипе тект.Веома је важно имати право резолуција екрана подешавања на вашем Виндовс рачунару јер помаже да се садржај боље прикаже и слике су јасније. Што је већа резолуција, оштрије су слике и садржај на рачунару. Иако Виндовс има своје подразумеване поставке скалирања и боје за сваки екран на вашем рачунару, које су обично најбоље за ваш систем, увек их можете подесити према вашим жељама.

Промените резолуцију екрана у Виндовс 10

У овом посту ћемо научити како да променимо резолуцију екрана, калибрацију боје, ЦлеарТипе текст, адаптер екрана, величину текста и друга подешавања екрана у Виндовс 10 . Подешавање резолуције екрана је веома једноставно и можете приступити подешавањима резолуције екрана преко Подешавања екрана :

  1. Отворите подешавања
  2. Кликните на Системске поставке
  3. Изаберите Приказ на левој страни
  4. Померите се надоле док не видите Резолуција екрана.
  5. Изаберите жељену резолуцију екрана са падајуће листе.

Погледајмо ово детаљније.Идите на радну површину, кликните десним тастером миша и идите на Подешавања екрана . Подешавања екрана

кбок гаме пасс пц не може да инсталира игре

Следећи панел ће се отворити. Овде можете подесити величину текста, апликација и других елемената, као и променити оријентацију. Да бисте променили подешавања резолуције, померите овај прозор надоле и изаберите падајући мени за Резолуција екрана .

Виндовс 10 калибрација боја1920 Кс 1080 је препоручена резолуција екрана за мој рачунар. Твоје може бити другачије.

Међутим, можете променити ако желите да ставке на рачунару изгледају веће. Имајте на уму да што је нижа резолуција, више садржаја се приказује на екрану. Од доступних опција изаберите ону која вам је потребна из падајућег менија и кликните на Примени.

Ако ово није оптимална поставка за ваш систем, видећете обавештење о оптималној резолуцији слично овом.

текстуални тјунер

Можете игнорисати обавештење и потврдити промене резолуције екрана кликом на Сачувај измене . или можете изабрати другу резолуцију екрана. Имаћете само 15 секунди да потврдите промене или ће се вратити на подразумевана подешавања екрана.

Док сте у панелу за напредна подешавања екрана, такође можете да промените следећа подешавања:

Промените калибрацију боје у оперативном систему Виндовс 10

Такође можете да калибришете свој екран. Претрага Калибрација боје у траци за претрагу подешавања и кликните на Калибрирајте боју екрана опција.

Ово ће отворити чаробњак за калибрацију боја где само треба да пратите упутства и прилагодите подешавања. Затим ћете бити одведени до доле приказаног прозора, где можете подесити приказ боја на екрану померањем црвених, плавих и зелених клизача.

ЦлеарТипе калибрација текста у оперативном систему Виндовс 10

Учините текст на рачунару јаснијим тако што ћете означити овај мали оквир испод Цлеар Тект.

Претрага Апликација ЦлеарТипе у траци за претрагу подешавања и кликните на Прилагодите ЦлеарТипе текст опција.

винсоцк

Ово ће отворити Тект Тунер где морате да пратите упутства и да притискате следеће дугме да бисте подесили текст на свом монитору.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Повезана читања:

  1. Побољшања ДПИ скалирања у Виндовс 10
  2. Укључите или искључите ноћно светло у оперативном систему Виндовс 10 .
Популар Постс