Камелеон: покрените Малваребитес на зараженом систему

Chameleon Run Malwarebytes An Infected SystemКао ИТ стручњак, често ме питају како да се носим са системима зараженим малвером. Одговор је обично покретање Малваребитес-а. Малваребитес је одличан алат за уклањање злонамерног софтвера из зараженог система. Међутим, важно је напоменути да то није савршено решење. Постоје случајеви у којима Малваребитес неће моћи да уклони сав злонамерни софтвер из система. У овим случајевима, важно је имати резервни план. Ево неколико савета за рад са системима зараженим малвером:1. Ако је могуће, покушајте да изолујете заражени систем од остатка мреже. Ово ће помоћи да се спречи ширење злонамерног софтвера.

2. Покрените Малваребитес што је пре могуће. Малваребитес је одличан алат за уклањање злонамерног софтвера, али није савршен. Постоје случајеви у којима Малваребитес неће моћи да уклони сав злонамерни софтвер из система. У овим случајевима, важно је имати резервни план.

3. Ако Малваребитес не може да уклони сав малвер из система, можда ћете морати да користите моћнији алат као што је скенер вируса. Међутим, будите сигурни да користите само поуздани скенер вируса, јер неки скенери вируса заправо могу учинити више штете него користи.4. Увек направите резервну копију својих података пре него што покушате да уклоните малвер са свог система. На овај начин, ако нешто крене наопако, имаћете копију својих података коју можете да вратите.

5. Одржавајте свој антивирусни софтвер ажурним. Антивирусни софтвер није савршен, али може помоћи у заштити вашег система од малвера. Обавезно одржавајте антивирусни софтвер ажурним како би могао боље заштитити ваш систем.

Праћење ових савета ће вам помоћи да се носите са системима зараженим малвером. Међутим, важно је запамтити да не постоји савршено решење. Понекад је једини начин да уклоните сав злонамерни софтвер из система да форматирате чврсти диск и почнете изнова. Ако немате резервну копију својих података, ово може бити веома тежак процес. Увек направите резервну копију својих података пре него што покушате да уклоните малвер са свог система.Пре неки дан смо прегледали Малваребитес Антималваре софтвер који штити ваш систем од злонамерних инфекција. Али понекад злонамерни софтвер може да блокира инсталирање или покретање антивирусног софтвера. Такав злонамерни софтвер је заиста веома отпоран на алате за борбу против малвера сам по себи. Као решење за овај проблем, Малваребитес нуди Камелеон . Софтвер помаже да се инсталира, покрене или ажурира Малваребитес Анти-Малваре ако је блокиран инфекцијом. Програм се бори против малвера који покушава да спречи Малваребитес Анти-Малваре да ради свој посао и уништава све откривене злонамерне процесе.

Малваребитес Цхамелеон

Све најновије верзије Малваребитес Анти-Малваре укључују уграђени Цхамелеон. Ако из неког разлога корисник има проблема са компатибилношћу приликом инсталирања Анти-Малваре-а, Цхамелеон се може преузети као самосталан производ и затим користити за инсталирање Малваребитес Анти-Малваре-а.

Ево како да самостално користите Цхамелеон:

Прво идите на Малваребитес.орг и изаберите Још алата из почетног менија.

Цхамелеон малвер бајтови

Затим изаберите опцију за Цхамелеон као што је приказано на слици испод и преузмите ЗИП архиву.

Линк за преузимање Малваре Битес Цхамелеон

Затим распакујте садржај и вероватно ћете видети прозор сличан оном испод.

Цхамелеон Десктоп Лоцатион

Кликните на датотеку 'Цхамелеон' да бисте отворили интерфејс и помогли вам да започнете.

Локација камелеонске датотеке

Пре свега, кликните на прво дугме као што је приказано на снимку екрана и погледајте да ли ради. Ако није, кликните на линијуинсталирајпокушајте док не пронађете онај који ради! Сврха ове праксе је покушатиПочетакКамелеон из различитих углова да бисте избегли блокирање једне извршне датотеке.

Камелеонски екран

Требало би да можете да видите МС-ДОС прозор ако је Цхамелеон успешно покренут. Од вас ће бити затражено да притиснете било који тастер да бисте наставили. Када то урадите, Цхамелеон ће почети да преузима Малваребитес Анти-Малваре за вас.

Камелеон МС два

како поправити тлс руковање

Када се преузме, покушаће да ажурира Малваребитес Анти-Малваре дефиниције.

Цхамелеон упдате

Затим, чим се ваш Анти-Малваре ажурира, он ће почети да убија све злонамерне процесе који спречавају покретање Малваребитес Анти-Малваре-а.

камелеон мс два фајл 2

Затим покреће Малваребитес Анти-Малваре интерфејс и тражи од вас да покренете брзо скенирање и уклоните малвер.

МалвареБитес брзо скенирање

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Више информација можете добити на извор . Ако треба да га преузмете, идите на Ево .

Популар Постс