Брзи приступ узрокује рушење Филе Екплорер-а на Виндовс 11/10

Bystryj Dostup Privodit K Sbou Provodnika V Windows 11/10Као ИТ стручњак, из прве руке сам видео како брз приступ може да доведе до пада Филе Екплорер-а на Виндовс 11/10. Ево кратког прегледа проблема и начина да га решите. Брзи приступ је функција у оперативном систему Виндовс 10 која вам омогућава брз приступ датотекама и фасциклама које се често користе. Међутим, ова функција може да изазове рушење Филе Екплорер-а у оперативном систему Виндовс 11/10. Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте решили овај проблем. Прво покушајте да онемогућите брзи приступ. Да бисте то урадили, отворите Филе Екплорер и кликните на картицу Приказ. Затим кликните на Опције и опозовите избор у пољу за потврду поред Брзи приступ. Ако то не реши проблем, можете покушати да ресетујете Филе Екплорер. Да бисте то урадили, отворите мени Старт и укуцајте „филе екплорер ресет“. Ово ће ресетовати Филе Екплорер на подразумеване поставке. Ако и даље имате проблема, можете покушати да поново инсталирате Виндовс 10. Да бисте то урадили, отворите мени Старт и откуцајте „реинсталирај Виндовс 10“. Ово ће поново инсталирати Виндовс 10 и, надамо се, решити проблем. Надамо се да ће једно од ових решења решити проблем. Ако не, можда ћете морати да контактирате Мицрософт за даљу подршку.Брзи приступ је место у Филе Екплорер-у где можете да закачите фасцикле које најчешће отварате. Поред тога, приказује и недавно отворене фасцикле. Брзи приступ је доступан у левом окну Филе Екплорер-а. Неки корисници су пријавили да отварање недавних датотека из Брзи приступ узрокује рушење Филе Екплорер-а . Проблем се јавља и када кликнете десним тастером миша на било коју фасциклу у брзом приступу. У овом чланку ћемо видети решења која ће вам помоћи да решите овај проблем.

Брзи приступ узрокује рушење Филе Екплорер-а

Брзи приступ узрокује рушење Филе Екплорер-а

Прво, поново покрените Виндовс Екплорер и погледајте да ли се проблем поново појављује. Да бисте то урадили, следите доле наведене кораке: 1. кликните Цтрл + Схифт + Есц кључеве за отварање Менаџер задатака .
 2. Изаберите Процеси таб
 3. Померите се надоле и пронађите Виндовс Екплорер .
 4. Када га пронађете, кликните десним тастером миша на њега и изаберите поново покренути .

Ако поновно покретање Виндовс Екплорер-а не реши проблем, испробајте доленаведена решења да бисте решили проблем.

 1. Покрените одговарајуће алатке за решавање проблема
 2. Поправка оштећених датотека слике система
 3. Обришите историју истраживача
 4. Отворите Филе Екплорер на овом рачунару
 5. Опозовите избор „Опције приватности“ у Филе Екплорер-у.
 6. Ажурирајте или поново инсталирајте управљачки програм екрана
 7. Решавање проблема у стању чистог покретања
 8. Враћање оперативног система Виндовс помоћу инсталационог медија

Хајде да детаљно погледамо све ове поправке.

1] Покрените одговарајуће алатке за решавање проблема

Решавање проблема Одржавање системаАлати за решавање проблема су аутоматизовани алати у оперативном систему Виндовс који помажу корисницима да реше различите проблеме на свом систему. Пошто се Филе Екплорер руши сваки пут када изаберете фасциклу у брзом приступу или кликнете десним тастером миша на њу, покретање алатке за решавање проблема одржавања система може да реши овај проблем.

Решавање проблема са датотекама и фасциклама

Ако алатка за решавање проблема одржавања система није решила проблем, можете покренути алатку за решавање проблема са датотекама и фасциклама. Алат за решавање проблема са датотекама и фасциклама ће вам помоћи да решите проблеме са Филе Екплорер-ом.

2] Поправите оштећене датотеке слике система

Покрените сфц скенирање

Ако су датотеке слике система оштећене, наићи ћете на неколико врста проблема попут овог. Предлажемо да покренете услужни програм за проверу системских датотека да бисте поправили оштећене системске датотеке. Покретање овог алата је веома лако. Само треба да покренете следећу команду у командној линији администратора.

|_+_|

3] Обришите историју Филе Екплорер-а

Многи корисници су потврдили да је брисање историје Филе Екплорер-а решило њихов проблем. Требало би да пробате и ово. Ова радња ће такође уклонити ваше недавне ставке из брзог приступа. Кораци за ово су дати у наставку:

како послати гласовну поруку на фацебоок мессенгеру на рачунару

Обришите историју истраживача

 1. отворен Возач .
 2. отворен Опције фолдера . Кораци за отварање опција фасцикле се разликују за Виндовс 10 и Виндовс 11 због промене корисничког интерфејса.
  • У оперативном систему Виндовс 11 кликните на три хоризонталне тачке на траци Филе Екплорер и изаберите Опције .
  • На Виндовс 10 идите на ' Прикажи > Опције ».
 3. Изаберите Генерал таб
 4. Кликните на чист дугме у Повјерљивост одељак.
 5. Затворите и поново отворите Филе Екплорер.

Ово би требало да реши проблем. Ако не, покушајте са следећим потенцијалним решењем.

4] Отворите Филе Екплорер на овом рачунару.

Промените подешавања Екплорер-а. Нека буде отворена за овај рачунар уместо брзог приступа. Следећа упутства ће вам помоћи у томе.

 1. отворен Возач .
 2. Отворен Опције фолдера пратећи кораке из претходног поправка.
 3. Испод Генерал картицу, изаберите Овај рачунар ИН ' Отворите Филе Екплорер за ' пасти.
 4. Кликните Применити а затим кликните ФИНЕ .

6] Поништите избор „Опције приватности“ у Филе Екплорер-у.

Обрисали сте историју Филе Екплорер-а, али ће временом поново почети да приказује недавно отворене фасцикле у брзом приступу. Да бисте спречили брзи приступ да приказује недавно отворене датотеке и фасцикле, опозовите избор у пољу за потврду „Опције приватности“ у Филе Екплорер-у. Кораци за ово су:

Опозовите избор

 1. отворен Прегледање датотека стр.
 2. отворен Опције фолдера прозор. Кораци за отварање опција фасцикле су различити за Виндовс 10 и Виндовс 11. Већ смо раније говорили о томе.
 3. Испод Генерал картицу, обришите сва поља за потврду Повјерљивост одељак.
 4. Кликните Применити а затим кликните ФИНЕ .

6] Ажурирајте или поново инсталирајте управљачки програм екрана.

Понекад оштећени управљачки програм екрана такође узрокује проблеме. Отворите страницу Опционална ажурирања у Виндовс Упдате-у и погледајте да ли је тамо доступна исправка за управљачки програм екрана. Ако јесте, инсталирајте ажурирање. Ако ажурирање није доступно тамо или ажурирање управљачког програма екрана не реши проблем, деинсталирање и поновно инсталирање може помоћи. Урадите следеће:

деинсталирајте драјвер екрана

 1. Преузмите најновији управљачки програм за екран са веб локације произвођача.
 2. отворен Менаџер уређаја .
 3. Двапут кликните на Видео адаптери чвор да га прошири.
 4. Кликните десним тастером миша на управљачки програм екрана и изаберите Избришите уређај . Пратите чаробњака на екрану да бисте деинсталирали управљачки програм.
 5. Сада покрените датотеку за подешавање коју сте преузели са веб локације произвођача да бисте ручно инсталирали управљачки програм екрана.

Сада проверите да ли је проблем и даље присутан.

7] Решавање проблема у стању чистог покретања

Ако се проблем настави, апликација која је покренута може бити узрок проблема. Да бисте ово тестирали, решите проблеме са системом у стању чистог покретања. Када покренете систем у стању чистог покретања, сви програми за покретање остају онемогућени осим основних услуга и апликација. Сада отворите Филе Екплорер и погледајте да ли стање чистог покретања није успело. Ако не, потребно је да идентификујете проблематичну апликацију за покретање.

Да бисте утврдили кривца, омогућите неке од онемогућених програма и нормално покрените систем. Погледајте да ли се Филе Екплорер руши. Ако јесте, кривац је једна од укључених апликација за покретање. Сада онемогућите једну од апликација за покретање и проверите да ли је проблем нестао. понављајте овај поступак док не пронађете проблематичну апликацију. Када га пронађете, избришите га.

8] Поправите Виндовс помоћу инсталационог медија

Ако ниједно од горе наведених решења није решило проблем, поправите Виндовс помоћу инсталационог медија.

Повезан : Брзи приступ не ради , Отвара се споро, Не приказује недавне датотеке

Зашто се мој Филе Екплорер стално руши?

Може бити много разлога зашто се ваш Филе Екплорер стално замрзава или замрзава, као што су оштећени управљачки програми за екран, оштећени системски фајлови, проблеми са РАМ-ом, конфликтна апликација за покретање итд. Да бисте решили овај проблем, можете покушати да покренете СФЦ скенирање, ажурирате управљачке програме за екран, решите проблеме систем у стању чистог покретања итд.

Како ресетовати брзи приступ?

Брзи приступ можете ресетовати подешавањем вашег Виндовс регистра. Пре него што наставите, препоручујемо вам да креирате тачку за враћање система. Опоравак система ће вам помоћи да вратите систем у претходно радно стање ако дође до било каквог проблема.

Надам се да ово помаже.

Брзи приступ узрокује рушење Филе Екплорер-а
Популар Постс