БитЛоцкер стално тражи кључ за опоравак при покретању

Bitlocker Prodolzaet Zaprasivat Kluc Vosstanovlenia Pri Zapuskeнедефинисан

Као ИТ стручњак, често ме питају о најбољим начинима заштите података. Једно од најчешћих питања је о БитЛоцкер-у, алату који може помоћи да заштитите ваше податке од приступа неовлашћеним корисницима.ваке лаптоп са затвореним поклопцем

БитЛоцкер је функција која је доступна у издањима Виндовс 10 Про и Ентерприсе. Омогућава вам да шифрујете свој чврсти диск тако да само корисници са исправном лозинком или кључем за опоравак могу приступити подацима.Једно од најчешћих питања које добијам о БитЛоцкер-у је зашто стално тражи кључ за опоравак при покретању. Постоји неколико разлога зашто би се то могло догодити:

  • Можда сте недавно променили подешавања БИОС-а или УЕФИ-а. БитЛоцкер захтева да систем буде у стању „безбедног покретања“ да би исправно функционисао. Ако сте променили поставке БИОС-а или УЕФИ-ја, можда ћете морати да онемогућите БитЛоцкер, а затим га поново омогућите.
  • Можда сте ажурирали фирмвер чврстог диска. БитЛоцкер захтева да чврсти диск буде у одређеном стању да би исправно радио. Ако сте ажурирали фирмвер чврстог диска, можда ћете морати да онемогућите БитЛоцкер, а затим да га поново омогућите.
  • Можда сте променили чврсти диск. Ако сте заменили чврсти диск, мораћете да онемогућите БитЛоцкер, а затим да га поново омогућите.

Ако и даље имате проблема, можете се обратити Мицрософт подршци за помоћ.БитЛоцкер је механизам за шифровање уграђен у Виндовс који штити ваш систем од неовлашћеног приступа и чува ваше осетљиве податке безбедним. Ако је БитЛоцкер омогућен на вашем Виндовс рачунару, можда ћете наићи на проблем када БитЛоцкер стално тражи кључ за опоравак при покретању .

БитЛоцкер стално тражи кључ за опоравак при покретањуКада ти активирајте БитЛоцкер на свом Виндовс-у 11/10 ПЦ генерише јединствену лозинку од 48 цифара која се користи за приступ подацима заштићеним Битлоцкер-ом. Ова лозинка је позната као БитЛоцкер кључ за опоравак . Овај кључ Не потребно током нормалног покретања, али под одређеним околностима (као што су промена хардвера, пад или ажурирање фирмвера УЕФИ/ТПМ), Виндовс може затражити да унесете кључ за опоравак.

БитЛоцкер стално тражи кључ за опоравак при покретању

Ако знате кључ за опоравак, моћи ћете да покренете ОС преко БитЛоцкер екрана. Ако не знате кључ за опоравак, можете пронађите га на свом Мицрософт налогу или Азуре Ацтиве Дирецтори налогу. . Ако БитЛоцкер стално тражи кључ за опоравак при покретању чак и након неколико покушаја да унесете тачан кључ, завршићете у петљи за опоравак кључа. Пратите доле наведене кораке да бисте изашли БитЛоцкер циклус опоравка у Виндовс 11/10:

  1. Поново покрените рачунар.
  2. Отворите командну линију из БИОС/УЕФИ поставки.
  3. Откључајте погон за покретање помоћу БитЛоцкер лозинке за опоравак.
  4. Онемогућите ТПМ осигураче на погону за покретање.

Погледајмо ово детаљно.

1] Поново покрените рачунар

Уверите се да сте поново покренули рачунар бар једном пре него што наставите.

2] Отворите командну линију из БИОС/УЕФИ подешавања.

Напредне опције за решавање проблема у оперативном систему Виндовс

На екрану Битлоцкер кликните на икону Прескочи овај диск линк.

На следећем екрану кликните на Решавање проблема . Затим кликните на Напредне опције на следећем екрану који се појави. Затим кликните на Командна линија у одељку Напредне опције.

3] Откључајте погон за покретање помоћу БитЛоцкер лозинке за опоравак.

Откључајте погон за покретање помоћу БитЛоцкер лозинке за опоравак

У повишеној командној линији откуцајте следећу команду и притисните Да дођу у кључ:

|_+_|

У горњој командије слово додељено диск јединици на којој је смештен ваш оперативни систем. А 123456-123456-123456-123456-123456-123456-123456-123456 је ваша 48-цифрена лозинка за опоравак БитЛоцкер-а.

Читати: Како да ажурирате БитЛоцкер лозинку на безбедном диску у Виндовс-у .

4] Онемогућите ТПМ заштиту на драјву за покретање.

У истом прозору командне линије унесите следећу команду и притисните тастер Да дођу у кључ:

|_+_|

Изађите из командне линије са повишеним привилегијама.

Горња команда ће онемогућити ТПМ (Трустед Платформ Модуле) заштитнике на драјву за покретање. Након што онемогућите ТПМ заштиту, БитЛоцкер шифровање више неће моћи да заштити ваш уређај.

Поново покрените рачунар и наставите да учитавате Виндовс 11/10.

Када изађете из циклуса опоравка БитЛоцкер кључева за опоравак, обавезно пооштрите БитЛоцкер шифровање на свом уређају да бисте спречили неовлашћени приступ вашим подацима.

Зашто мој Сурфаце стално тражи БитЛоцкер кључ за опоравак?

Када инсталирате ажурирање фирмвера за УЕФИ или ТПМ на Сурфаце уређај који има омогућено БитЛоцкер шифровање, можете да унесете петљу за опоравак БитЛоцкер кључа за опоравак ако је ТПМ вашег уређаја конфигурисан да користи ПЦР (Регистар конфигурације платформе) вредности које су тренутно у користите за уређаје уместо подразумеваних (ПЦР 7 и ПЦР 11) за које се БитЛоцкер везује. Ово се дешава када је безбедно покретање онемогућено или су ПЦР вредности експлицитно дефинисане. Можете омогућити безбедно покретање и користити кораке у овом посту да бисте решили проблем.

Како пронаћи БитЛоцкер кључ за опоравак?

БитЛоцкер кључ за опоравак се подразумевано чува на вашем Мицрософт налогу. Иако, можете направити резервну копију на неколико локација пре него што активирате БитЛоцкер заштиту, у зависности од избора који сте направили током процеса активације. Пријавите се на свој Мицрософт налог да пронађите кључ за опоравак . Такође можете да му приступите помоћу Азуре АД налога ваше организације или уз помоћ администратора система.

Опширније: Разлика између шифровања уређаја и БитЛоцкер-а.

Популар Постс