Најбољи софтвер за шифровање чврстог диска за Виндовс 10

Best Hard Drive Encryption SoftwareШифровање података је горуће питање јер су људи, онлајн предузећа и компаније свакодневно изложени сајбер нападима. Ево листе неких од најбољих бесплатних софтвера за шифровање чврстог диска за Виндовс 10/8/7.

Као ИТ стручњак, препоручујем најбољи софтвер за шифровање чврстог диска за Виндовс 10. Овај софтвер је једноставан за коришћење и веома је ефикасан у шифровању вашег чврстог диска. Такође је један од најприступачнијих софтвера за шифровање хард диска на тржишту. Верујем да је најбољи софтвер за шифровање чврстог диска за Виндовс 10 ПГП Десктоп Хоме Едитион. Овај софтвер је веома једноставан за коришћење и има веома интуитиван интерфејс. Такође је веома ефикасан у шифровању вашег чврстог диска. Такође препоручујем ТруеЦрипт. Овај софтвер је такође веома једноставан за коришћење и има веома интуитиван интерфејс. Такође је веома ефикасан у шифровању вашег чврстог диска.У овом техничком свету, заштита података захтева посебну пажњу. Интернет је потпуно склон инцидентима Рансомваре . Сајбер криминал је у порасту, а интернет се користи у злонамерне сврхе. Тако Шифровање података је потреба за сат времена када људи, онлајн предузећа и компаније постану рањиви на сајбер нападе на дневној бази.Шифровање је моћан начин да заштитите своје датотеке и податке од неовлашћеног приступа. Ово гарантује заштиту података корисника. Шифровање се ових дана може наћи свуда, било да се ради о мобилним апликацијама, безбедности ваше е-поште, безбедности складиштења у облаку, безбедности веб локације или било којој апликацији за плаћање.

Најбољи софтвер за шифровање чврстог диска

Алат за шифровање се користи за генерисање јединствених алгоритама за шифровање који кодирају информације о датотеци за шифровање података јединственим кључем и дешифровање датотеке када је то потребно. Познато је да је шифровање најефикаснији начин заштите података. Било да се ради о вашим фотографијама, личним документима или финансијским датотекама, можете да закључате своје податке шифровањем помоћу разних алата за шифровање тако да само ви можете да их откључате ако желите помоћу кључа за шифровање. Доносимо вам неке од најбољих алата за шифровање диска отвореног кода за заштиту ваших датотека на Виндовс-у.Неке смо већ покрили бесплатни софтвер за шифровање датотека и фасцикли . Данас ћемо погледати неке од најбољих бесплатних софтвера за шифровање чврстог диска за Виндовс 10/8/7.

 1. АкЦрипт
 2. БитЛоцкер
 3. ВераЦрипт
 4. 7-муња
 5. ДискЦриптор
 6. ЛаЦие приватно-јавно
 7. Гпг4вин.

1] АкЦрипт

АкЦрипт је алатка отвореног кода за Виндовс која подржава само 128-битну АЕС енкрипцију. Овај алат је веома лаган, величине око 1МБ и најефикаснији је алат којим можете шифровати датотеку једноставним десним кликом. Такође вам омогућава да шифрујете већину датотека или фасцикли уопште. Алат омогућава кориснику да шифрира датотеку за одређени временски период. Преузмите овде.2] БитЛоцкер

БитЛоцкер је алатка за комплетно шифровање диска која подржава и АЕС 128 и АЕС 256 бита. БитЛоцкер се може користити за шифровање целе диск јединице, или чак можете да шифрујете читаве волумене. Укључује неколико шема за аутентификацију уграђених у Виндовс и најефикаснији је алат за шифровање диск јединице. Можете преузети алатку за припрему БитЛоцкер диск јединице Ево.

3] ВераЦрипт

Најбољи софтвер за шифровање хард диска

ВераЦрипт долази са напредним безбедносним функцијама које подржавају 256-битни АЕС, Серпент енкрипцију и Тво Фисх алгоритме. Ако сте корисник ТруеЦрипт-а, свидеће вам се овај алат. ВераЦрипт је наследник Труецрипт-а, који је укинут пре годину дана. Овај алат такође омогућава кориснику да конвертује ТруеЦрипт датотеке у Верацрипт формат, што корисницима олакшава прелазак са ТруеЦрипт-а на нови ВераЦрипт. Можете преузмите овде.

4] 7-Зип

Док 7-муња то је добро позната алатка за компресију датотека, може чак да ради и као дивна алатка за шифровање која подржава АЕС 256-битну енкрипцију. Овај алат се такође користи за услужни програм командне линије и обезбеђује сигурну и преносиву шифровану датотеку. Омогућава кориснику да шифрује читаве волумене и доступан је као бесплатно преузимање на Виндовс-у. Ово се такође може користити за Линук и ОС Кс преузимањем неких незваничних верзија.

5] ДискЦриптор

Најбољи софтвер за шифровање хард диска

ДискЦриптор је алатка за шифровање отвореног кода која се користи за закључавање партиција диска, као и системских партиција. Подржава АЕС-256, Серпент и Твофисх алгоритме. Алат подржава више опција за преузимање и веома је стабилан. Пружа високе перформансе и пуну подршку за спољне уређаје за складиштење као што су ЦД и ДВД. Преузмите овде.

6] ЛаЦие Привате-Публиц

Најбољи софтвер за шифровање чврстог диска

Лацие Привате-публиц је алатка отвореног кода која подржава АЕС-256 алгоритам шифровања. Алат је лаган и величине је мање од 1 МБ, што вам омогућава да чувате своје личне податке креирањем шифрованог волумена. Предност преносивости је што можете директно покренути апликацију на свом систему без инсталације. Алат чува све конфигурационе податке у вашем Виндовс регистру, а не на рачунару, омогућавајући кориснику да покрене апликацију без администраторских привилегија. Све у свему, то је једноставан алат за приступ вашим личним подацима, који омогућава кориснику да користи шифровани диск као и било који други чврсти диск у систему. Можете преузмите овде.

7] Гпг4вин

Гпг4вин је бесплатна безбедносна алатка са само неколико кликова. Углавном се користи за заштиту ваших датотека и сигуран пренос е-поште. Подржава све стандарде криптографије као што су Опен ПГП и С/МИМЕ (Кс.509).

Гпг4вин је Виндовс инсталатер који садржи неколико компоненти бесплатног софтвера:

 • ГнуПГ - бацкенд; то је прави алат за шифровање.
 • Клеопатра је менаџер сертификата за ОпенПГП и Кс.509 (С/МИМЕ) и уобичајене дијалоге за шифровање.
 • ГпгОЛ - додатак за Мицрософт Оутлоок - подржава МС Екцханге Сервер.
 • ГпгЕКС - додатак за Мицрософт Екплорер (шифровање датотека).
 • ГПА је алтернативни менаџер сертификата за ОпенПГП и Кс.509 (С/МИМЕ).

Овај алат обезбеђује стабилност и заштиту од нежељених напада.

мапирани дискови групне политике
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Који бесплатни софтвер за шифровање партиција бисте препоручили?

Популар Постс