Бежични екран не ради у оперативном систему Виндовс 11/10

Besprovodnoj Displej Ne Rabotaet V Windows 11/10Као ИТ стручњак, често ме питају о уобичајеним проблемима са рачунаром. Један од најчешћих проблема о којима ме питају је зашто бежични екран не ради у оперативном систему Виндовс 11 или 10. Постоји неколико потенцијалних разлога за овај проблем. Најчешћи разлог је тај што драјвери за бежични екран нису правилно инсталирани. Други потенцијални разлог је тај што је бежични екран искључен. Да бисте решили овај проблем, прво што треба да урадите је да проверите да ли су драјвери за бежични екран правилно инсталирани. Најбољи начин да то урадите је да преузмете и инсталирате најновије драјвере са веб локације произвођача. Ако су управљачки програми већ инсталирани, можда ћете морати да их ажурирате. Да бисте то урадили, идите у Управљач уређајима, кликните десним тастером миша на екран бежичне везе и изаберите „Ажурирај софтвер управљачког програма“. Ако су управљачки програми ажурирани, следећа ствар коју треба проверити је да ли је бежични екран укључен или не. Да бисте то урадили, идите на контролну таблу и кликните на „Центар за мрежу и дељење“. У оквиру „Центар за мрежу и дељење“ кликните на „Промени подешавања адаптера“. Кликните десним тастером миша на бежични екран и изаберите „Омогући“. Када урадите све ове ствари, бежични екран би требало да почне исправно да ради.Ако бежични екран не ради На Виндовс 11 и Виндовс 10, пратите ове савете да бисте поново почели. Можда постоји неколико разлога зашто не ради на вашем рачунару. Овде смо комбиновали неке проблеме и решења како бисте могли да решите проблем.

Бежични екран не ради у оперативном систему Виндовс 11/10

Бежични екран не ради у оперативном систему Виндовс 11/10

Ако бежични екран не ради у оперативном систему Виндовс 11/10, следите ове кораке: 1. Поново покрените рачунар и поново се повежите
 2. Проверите Мирацаст компатибилност
 3. Повежите оба уређаја на исту мрежу
 4. Поново покрените и ресетујте адаптер
 5. Инсталирајте најновије драјвере
 6. Проверите подешавања заштитног зида

Да бисте сазнали више о овим корацима, наставите да читате.

како направити дијаграм тока у опеноффице-у

1] Поново покрените рачунар и поново се повежите

Поновно покретање рачунара решава безброј проблема у секунди. Чак и ако ваш бежични екран не ради, можете поново покренути рачунар и поново се повезати. Ако до овог проблема дође због грешке или квара, постоји велика шанса да ће проблем бити решен у року од неколико минута.

2] Проверите Мирацаст компатибилност

Бежични екран не ради у оперативном систему Виндовс 11/10Ако ваш рачунар не подржава Мирацаст, нећете моћи да пребаците екран на бежични монитор. Зато се препоручује да проверите да ли ваш рачунар подржава Мирацаст или не. Да бисте то урадили, можете да отворите Виндовс подешавања кликом Вин+Ме први. Затим идите на Систем > Пројектовати на овом рачунару . Ако видите било какву поруку о грешци у вези са компатибилношћу, не можете да користите бежични екран са рачунаром.

3] Повежите оба уређаја на исту мрежу.

Да бисте пројектовали екран на бежични монитор, потребно је да повежете оба уређаја на исту Ви-Фи мрежу. Ако имате више мрежа и сваки монитор је повезан на другу мрежу, нећете моћи да пројектујете свој монитор. Зато је добра идеја да проверите да ли су ваши уређаји повезани на исту Ви-Фи мрежу.

4] Поново покрените и поново покрените адаптер.

Ако ваш бежични адаптер за екран има проблема, нећете моћи да пребаците екран. Због тога се препоручује да прво поново покренете адаптер. Ако не помогне, можете га ресетовати.

Прво одспојите адаптер за бежични екран са другог монитора. Затим поново покрените монитор и поново га повежите.

Међутим, ако ово не помогне, потребно је да ресетујете адаптер. Да бисте то урадили, прво искључите адаптер из другог монитора. Затим притисните и држите дугме Освежи дугме најмање 10 секунди или док ЛЕД не почне да трепери.

Након тога, поново повежите адаптер са монитором и поново повежите уређај са главним рачунаром.

5] Инсталирајте најновије драјвере

Веома је важно да користите најновије драјвере за своје Мицрософт бежични адаптер за екран .

Да бисте проверили да ли је ажурирање доступно, потребно је да отворите апликацију Мицрософт Вирелесс Дисплаи Адаптер и кликнете на икону Ажурирање и безбедност опција. Затим проверите да ли је ажурирање доступно. Ако јесте, инсталирајте га у складу са тим.

Такође би требало да проверите и инсталирате најновија ажурирања за Виндовс.

6] Проверите подешавања заштитног зида

Бежични екран не ради у оперативном систему Виндовс 11/10

Заштитни зид Виндовс Дефендера може дозволити или блокирати коришћење бежичног екрана на вашем рачунару. Ако заштитни зид то спречава, не можете да користите бежични екран са својим главним рачунаром. Зато следите ове кораке да бисте проверили подешавања заштитног зида у оперативном систему Виндовс 11/10:

 • Отворите заштитни зид Виндовс Дефендер на рачунару.
 • Кликните на Дозволите апликацију или функцију преко Виндовс Дефендер заштитног зида параметар.
 • Проверавати Бежични дисплеј поље за потврду.
 • Проверавати Приватни и Јавно поља за потврду.
 • Кликните ФИНЕ дугме.

Након тога, проверите да ли ово решава ваш проблем или не.

Читати: Где могу да преузмем драјвер за Мицрософт Дисплаи Адаптер за Виндовс?

Како омогућити бежични приказ у оперативном систему Виндовс 11?

Да бисте омогућили бежични екран у оперативном систему Виндовс 11, потребно је да прођете кроз панел Виндовс Сеттингс. Притисните Вин+И да отворите подешавања оперативног система Виндовс и изаберите Систем > Пројектовати на овом рачунару . Затим прилагодите подешавања у складу са својим захтевима и пронађите екран на који желите да се повежете. Затим можете да отворите Акциони центар или панел брзих подешавања да бисте укључили и повезали свој бежични екран.

Како да поправите грешку при инсталацији бежичног екрана у оперативном систему Виндовс 11?

Да бисте поправили инсталацију бежичног екрана или грешку при инсталацији у оперативном систему Виндовс 11, можете прочитати овај чланак. Једноставно речено, потребно је да се уверите да сте повезани на интернет, да промените свој извор интернета, да онемогућите ограничену везу, итд. Без обзира да ли се суочавате са овим проблемом на Виндовс 11 или Виндовс 10, решења су иста.

Ово је све! Надам се да је ово помогло.

Читати: Како додати и уклонити функцију бежичног приказа у оперативном систему Виндовс.

Бежични екран не ради у оперативном систему Виндовс 11/10
Популар Постс