Аутоматско довршавање не ради у Гоогле табелама [Поправи]

Automatsko Dovrsavane Ne Radi U Google Tabelama PopraviПонекад, тхе аутоматско довршавање можда не ради у Гоогле табелама из неких разлога. Ако вам се то догоди, можете да погледате ова решења за решавање проблема да бисте се решили овог проблема. Пошто могу постојати различити разлози зашто функција аутодовршавања не ради на вашем рачунару, можете проћи кроз све предлоге.имејл од непознатог пошиљаоца

 Аутоматско довршавање не ради у Гоогле табелама

Аутоматско довршавање не ради у Гоогле табелама

Ако аутоматско довршавање не ради у Гоогле табелама, следите ова решења:

 1. Омогућите ручно подешавање аутоматског довршавања
 2. Онемогућите додатке за стилизовање
 3. Проверите своју интернет везу
 4. Обришите кеш претраживача и колачиће
 5. Пробајте други претраживач
 6. Проверите правописне грешке

Да бисте сазнали више о овим саветима, наставите да читате.1] Омогућите ручно подешавање аутоматског довршавања

 Аутоматско довршавање не ради у Гоогле табелама

Иако је функција аутоматског довршавања подразумевано омогућена у Гоогле табелама, можда ћете морати да је укључите ручно ако сте је раније онемогућили. За вашу информацију, постоје четири различите опције, а то су:

 • Омогући аутоматско довршавање
 • Омогућите предлоге формула
 • Омогућите исправке формуле
 • Омогућите предлоге именованих функција

Ако цела функција аутодовршавања не ради, потребно је да укључите прво подешавање. Међутим, такође можете омогућити или онемогућити друге типове опција аутодовршавања према вашим захтевима.Да бисте ручно омогућили подешавање аутоматског довршавања у Гоогле табелама, пратите ове кораке:

 • Отворите Гоогле табеле у прегледачу.
 • Кликните на Алати мени на горњој траци за навигацију.
 • Изаберите Аутоцомплете мени.
 • Кликните на Омогући аутоматско довршавање опција.

Као што је раније речено, такође можете укључити или искључити одређену функцију аутодовршавања према вашим потребама. Након тога, одмах ће се укључити.

2] Онемогућите екстензије за стилизовање

Попут Гоогле докумената и Гоогле презентација, Гоогле табеле омогућавају корисницима да инсталирају екстензије или додатке како би обогатили корисничко искуство и побољшали продуктивност. Постоји безброј екстензија доступних за Гоогле табеле за различите сврхе. На пример, можете да стилизујете своје ћелије, креирате тортни графикон итд.

Међутим, ако сте инсталирали додатак за стилизовање, постоји велика шанса да вас спречава да користите функцију аутоматског довршавања. Због тога се предлаже да привремено онемогућите сва проширења за стил и проверите да ли то решава проблем или не.

тип датотеке фонта

3] Проверите своју интернет везу

Гоогле табеле захтевају да имате важећу интернет везу да бисте течно користили различите функције. Међутим, ако имате проблема у вези са интернет везом, можда нећете моћи да користите функцију аутоматског довршавања. Због тога се препоручује да проверите своју интернет везу. Ако постоји неки проблем, морате да пређете на други извор или интернет.

4] Обришите кеш претраживача и колачиће

Понекад кеш и колачићи вашег претраживача могу изазвати такве проблеме на различитим веб локацијама. Због тога морате да обришете кеш меморију претраживача и колачиће. Прво, можете обришите колачиће и друге податке о сајтовима из Гоогле табела само. Међутим, ако ништа не уради, препоручује се да их уклоните за цео прегледач.

5] Покушајте са другим претраживачем

Ако брисање колачића и кеша не помогне, препоручује се да испробате други претраживач. Ако сте недавно ажурирали прегледач и проблем је почео након тога, можда је проблем у прегледачу. Зато можете испробати други претраживач и проверити да ли проблем остаје. Ако не, можете сачекати неко време док не добијете још једну исправку или закрпу.

изглед жути троугао

6] Проверите правописне грешке

То је још једно важно решење које би могло да реши ваш проблем за неколико тренутака. Функција аутоматског довршавања ради само када унесете исправан текст. Ако направите малу правописну грешку, то неће функционисати – без обзира на то колико је велики или мали текст ћелије. Зато се препоручује да проверите да ли сте направили неку правописну грешку.

Читати: Како да укључите аутоматско довршавање у Виндовс командној линији

Зашто моје аутоматско попуњавање не ради у Гоогле табелама?

Главни разлог зашто аутоматско попуњавање не ради у Гоогле табелама је тај што је поставка онемогућена. За вашу информацију, Гоогле табеле имају уграђену опцију за укључивање или искључивање функције аутоматског довршавања или аутоматског попуњавања. ако је ово подешавање деактивирано, не можете пронаћи предлоге за куцање. Зато се предлаже омогућавање ове поставке помоћу горе поменутог водича.

Како да укључим аутоматско довршавање у Гоогле табелама?

Да бисте укључили аутоматско довршавање у Гоогле табелама, прво морате да отворите табелу. Затим идите на Алати одељак и кликните на Аутоцомплете мени. Затим морате означити све опције поменуте у подменију. За вашу информацију, можете пронаћи четири различите опције, али Омогући аутоматско довршавање опција је најважнија.

Надам се да ће вам помоћи.

Читати: Аутодовршавање не ради исправно у Оутлоок-у

 Аутоматско довршавање не ради у Гоогле табелама
Популар Постс