5 Алатке за информације о систему у оперативном систему Виндовс 10

5 System Information Tools Windows 10Као ИТ стручњак, увек тражим најбоље алате који ће ми помоћи да управљам својим системима. У оперативном систему Виндовс 10 постоји неколико сјајних алата које користим да бих добио информације о свом систему и осигурао да све ради глатко. Први алат који користим је Таск Манагер. Менаџер задатака је одличан начин да видите који програми се покрећу и колико ресурса користе. Такође могу да га користим да окончам програме који не реагују или праве проблеме. Други алат који користим је Евент Виевер. Прегледач догађаја је одличан начин да видите који су се догађаји десили на мом систему и да решите све проблеме који су се могли појавити. Трећи алат који користим је Монитор ресурса. Монитор ресурса је одличан начин да видите које ресурсе користи мој систем и где могу бити уска грла. Четврти алат који користим је Монитор перформанси. Монитор перформанси је одличан начин да видите како мој систем ради и да идентификујете области које треба побољшати. Пети и последњи алат који користим је Виндовс Релиабилити Монитор. Виндовс Релиабилити Монитор је одличан начин да видите колико је поуздан мој систем и идентификујете потенцијалне проблеме. Ово су само неки од сјајних алата за информације о систему које Виндовс 10 може да понуди. Помоћу ових алата могу лако да одржавам свој систем да ради несметано и да решим све проблеме који се могу појавити.Понекад ћете можда морати да знате нешто више о свом рачунару... детаљи о свом хардверу, софтверу итд. Постоје четири начина да добијете ову врсту системских информација изворно у Виндовс 10, Виндовс 8, Виндовс 7 или Виндовс Виста.

искључите онедриве обавештења

Алатке за информације о систему у оперативном систему Виндовс 10

Виндовс 10 има 5 уграђених алата који вам могу дати информације о вашем систему:

 1. Контролна табла
 2. Управљање рачунаром
 3. Информациони систем
 4. МСИнфо Утилити
 5. Виндовс подешавања.

погледајмо их укратко.1] Својства система контролне табле

Да бисте научили само основе свог оперативног система и рачунара, испробајте системску контролну таблу. Можете отворити Особине система једноставним притиском на Виндовс логотип + тастере Бреак или десним кликом на „Рачунар“ и избором „Својства“.

2] Услужни програм за управљање рачунаромАко вам треба више информација, кликните десним тастером миша на Овај рачунар или рачунар и изаберите Управљати да бисте отворили услужни програм за управљање рачунаром.

3] Информације о систему

Информациони систем

Копајући дубље, Системинфо.еке је одличан алат! Системинфо.еке је услужни програм командне линије који приказује информације о вашој верзији оперативног система Виндовс, БИОС-у, процесору, меморији, конфигурацији мреже итд.

4] Информације о систему, услужни програм МСИнфо или мсинфо32.еке

МСИнфо Систем Информатион Тоол

И коначно постоји Информације о систему или услужни програм МСИнфо или мсинфо32.еке. Ово је заиста рај за љубитеље компјутера! Ову алатку можете користити за прикупљање информација о свом рачунару, дијагностиковање проблема са рачунаром или приступ другим алаткама.

Да бисте га покренули, откуцајте Рун > откуцајте мсинфо32 > притисните Ентер.

Обиље информација које ће вам бити представљене биће, благо речено, огромно! Увек је добра идеја да сачувате информације о конфигурацији. Ово може бити од велике помоћи ако наиђете на проблеме. Упоређивање тренутне конфигурације вашег рачунара са претходном добром конфигурацијом може вам помоћи да идентификујете проблематична подручја.

Информације о систему, услужни програм МСИнфо или мсинфо32.еке пружају следеће:

 • Виндовс верзија
 • ОЕМ системске информације (произвођач, модел и тип)
 • Тип централне процесорске јединице (ЦПУ)
 • Меморија и системски ресурси
 • БИОС Верзија
 • Локални
 • Временска зона
 • Корисничко име у формату ДОМАИННАМЕ УСЕРНАМЕ (присутно само ако је рачунар конфигурисан за пријаву на домен)
 • Уређај за покретање (ако је на рачунару инсталирано више уређаја)
 • Путања до датотеке за замену
 • Категорија хардверског ресурса
 • И још много тога!

Можете је сачувати као .нфо датотеку која се може отворити са системским информацијама или само као текстуалну датотеку.

5] Коришћење подешавања оперативног система Виндовс 10

Како да сазнате да ли је ваш рачунар 32-битни или 64-битни Виндовс 10

У Виндовс 10 ВинКс менију, отворите Подешавања > Систем > О.

Овде можете добити неке основне информације.

системска партиција Виндовс 10
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Можда бисте желели да погледате и наше Виндовс Плус прегледник догађаја .

Популар Постс