Како користити батцх датотеку за преузимање и инсталирање ажурирања за Виндовс на Виндовс 10

How Use Batch File Download Install Windows Updates Windows 10Ову групну скрипту ИТ администратори могу да користе за аутоматско преузимање и инсталирање ажурирања за Виндовс и поновно покретање својих Виндовс 10 рачунара.

Под претпоставком да тражите стручни увод о томе како да користите батцх датотеку за преузимање и инсталирање ажурирања за Виндовс на Виндовс 10: Батцх датотека је текстуална датотека која садржи низ команди за оперативни систем рачунара. Чува се са екстензијом .бат. Када се покрене батцх датотека, команде наведене у датотеци се извршавају редоследом којим се појављују. Оперативни систем Виндовс користи батцх датотеке за аутоматизацију различитих задатака, као што су инсталација софтвера и ажурирања. Да бисте преузели и инсталирали ажурирања за Виндовс користећи батцх датотеку, мораћете прво да креирате батцх датотеку. Да бисте то урадили, отворите уређивач текста као што је Нотепад и откуцајте следеће команде: @ецхо офф цд %виндир% нет старт вуаусерв вуауцлт.еке /детецтнов излаз Сачувајте датотеку са екстензијом .бат. На пример, можете га назвати 'упдате.бат'. Да бисте покренули батцх датотеку, двапут кликните на њу. Датотека ће извршити команде и покренути услугу Виндовс Упдате. Услуга ће затим проверити да ли постоје доступна ажурирања и инсталирати их.Виндовс ажурирања су веома важни и саставни део стабилности Виндовс оперативног система и сматрају се неопходним за многе корпоративне компаније, као и за потрошаче. Иако се Виндовс ажурирања понекад дешавају аутоматски Виндовс закрпе (КБ ажурирања) се не инсталирају аутоматски. У овом посту ћемо вам показати како можете да користите батцх фајл Преузети и инсталирати Виндовс ажурирања на Виндовс 10 рачунарима.Виндовс ажурирања често укључују побољшања функција и безбедносна ажурирања како би заштитили Виндовс од малвера и злонамерних напада. Виндовс Упдате се такође може користити за ажурирање управљачких програма за популарне хардверске уређаје. Закрпе и друга безбедносна ажурирања се обично објављују путем Виндовс Упдате-а другог уторка у месецу - то се зове Патцх Туесдаи .Користите батцх датотеку за преузимање и инсталирање ажурирања за Виндовс

До користите батцх датотеку Да бисте преузели и инсталирали ажурирања за Виндовс, пратите упутства у наставку.

Прво ћете морати да запишете број базе знања коју желите да инсталирате, а затим ћете морати да креирате групну датотеку за преузимање ажурирања за Виндовс са Мицрософт Упдате Цаталог .

  • Пребаците на Мицрософт Упдате Цаталог и пронађите број базе знања који желите да преузмете.
  • Изаберите исправне закрпе/ажурирања који су прикладни за архитектуру вашег система и оперативни систем.
  • Кликните на Преузимање , тада ћете видети искачући прозор за преузимање пакета.
  • Десни клик мсу линк и копирајте везу. Мораћете да га налепите у скрипту испод.
  • Отворите Нотепад и копирајте и налепите скрипту испод. Уверите се да су КБ бројеви и МСУ линк исправно замењени према вашим захтевима.
@ецхо офф цд / ецхо 'Учитавање закрпа; Ово ће потрајати неколико минута, у зависности од брзине интернета 03 /виндовс-кб000000-к64-в5.81_74132082ф1421ц2217б1б07673б671цеддба20фб.еке
				
Популар Постс