Ксбок Оне учитава празан ТВ екран или монитор када је укључен

Xbox One Loading Blank Tv ScreenКада укључите свој Ксбок Оне, очекујете да видите своју игру или контролну таблу на ТВ екрану. Али понекад, уместо тога, можете видети празан екран. Ово може бити фрустрирајуће, посебно ако сте усред игре. Постоји неколико разлога зашто се то може догодити. Једна од могућности је да је ваш Ксбок Оне подешен за излаз у резолуцији коју ваш ТВ не подржава. Друга могућност је да је ваш ХДМИ кабл лабав или оштећен. Ако видите празан екран када укључите свој Ксбок Оне, постоји неколико ствари које можете покушати да решите проблем. Прво проверите да ли је ваш Ксбок Оне подешен на исправну резолуцију. Ако није, можете га променити у менију подешавања. Ако је ваш Ксбок Оне већ подешен на исправну резолуцију, покушајте да искључите и поново укључите ХДМИ кабл. Ово може да реши проблем. Ако и даље видите празан екран, можда постоји проблем са телевизором. Покушајте да повежете свој Ксбок Оне са другим телевизором да бисте видели да ли се проблем и даље јавља. Ако имате проблема да прикажете свој Ксбок Оне на ТВ-у, постоји неколико ствари које можете покушати да решите проблем. Прво проверите да ли је ваш Ксбок Оне подешен на исправну резолуцију. Ако није, можете га променити у менију подешавања. Ако је ваш Ксбок Оне већ подешен на исправну резолуцију, покушајте да искључите и поново укључите ХДМИ кабл. Ово може да реши проблем. Ако и даље видите празан екран, можда постоји проблем са телевизором. Покушајте да повежете свој Ксбок Оне са другим телевизором да бисте видели да ли се проблем и даље јавља.Често се може десити да се ваш ТВ екран или монитор повезан на Ксбок испразни било када укључите конзолу или само изненада. Ово се може догодити након ажурирања или након гледања филма, или одједном без разлога. У овом водичу ћемо говорити о томе како да поправите празан екран телевизора или монитора када је ваш Ксбок Оне укључен.

Ксбок Оне се покреће Празан ТВ екран или монитор

Пре него што наставите, проверите да ли су све ваше везе на месту. Све жице су исправно повезане, прекидачи су укључени. Понекад и најмање ствари изазивају веће проблеме.

Екран постаје празан када се вратите кући или контролној табли:Ако се екран телевизора или монитора испразни сваки пут када се вратите на Ксбок контролну таблу, морате поново да покренете свој Ксбок Оне. Стање напајања Ксбок-а често није правилно конфигурисано и једноставно поновно покретање неће решити проблем. Да бисте вратили стање напајања, следите ове кораке:

 1. Притисните и држите дугме Ксбок на конзоли док не чујете клик, а затим се Ксбок искључи.
 2. Сачекајте минут, а затим укључите конзолу притиском на дугме Ксбок. Такође можете користити Ксбок Оне контролер да га укључите.
 3. Проверите да ли је ово решење помогло. Покрените апликацију, а затим се вратите на главни екран.

Екран се гаси након што почнете да гледате Блу-раи диск

Брзина освежавања (мерено у Хз) за мониторе, тј. колико често ТВ промене слике или оквира на екрану се разликују за различите медије. Иако ће се Ксбок Оне аутоматски прилагодити другом типу медија, биће вам потребна брзина освежавања од 24 Хз за филмове. Ова брзина освежавања је природна брзина кадрова за гледање филмова. Ксбок Оне вам омогућава да ручно промените видео излаз. Можете подесити 24Хз. 1. Отворите Ксбок водич на својој конзоли притиском на дугме Ксбок.
 2. Затим идите у крајњи десни део користећи десни браник.
 3. Изаберите Систем > Подешавања > Екран и звук > Видео излаз > Видео режими
 4. Изабери Укључите 24Хз.

Ксбок Оне учитава празан ТВ екран или монитор када је укључен

како да деинсталирате игре у оперативном систему Виндовс 7

Да бисте проверили да ли је ово успело, пустите филм на Блу-раи диску и погледајте да ли је проблем решен.

Екран телевизора или монитора остаје празан након укључивања конзоле:

Ако екран остане празан, али можете чути сав звук који долази са њега, након укључивања конзоле, проблем је или у ХДМИ каблу или у резолуцији. Могуће је да је недавна конфигурација жице била нетачна и да ТВ не прима никакве сигнале.

Пре свега, морате проверити да ли ХДМИ жица је исправно подешена . Уверите се да је жица повезана са излазом за ТВ, а не са улазом за ТВ. Ако је могуће, покушајте са другим каблом са својом конзолом и погледајте да ли тај кабл ради негде другде. Такође пратите циклус напајања што сам објаснио у претходном одељку. Ако ово не помогне, мораћете да ресетујете подешавања екрана конзоле.

Једини начин да се реши овај проблем је Ресетујте резолуцију екрана за Ксбок Оне. Мораћемо да покренемо систем са нижом резолуцијом, а затим отуда решавамо проблеме.

Белешка: Обавезно уклоните све дискове из конзоле пре него што извршите следеће кораке.

подешавање Мац удаљене радне површине
 • Притисните и држите дугме конзоле пет секунди да бисте искључили конзолу.
 • Сада притисните и држите Дугме Ксбок и дугме за избацивање заједно док не чујете бип. Ово ће такође омогућити конзолу. Држите док не чујете други звучни сигнал после 10 секунди. Требало би да видите моћни светлосни блиц ј до другог звучног сигнала.
 • Ово ће учитати конзолу у нижој резолуцији, тј. 640 Кс 480. Хајде да ресетујемо ово подешавање.
 • Идите на Систем > Подешавања > Приказ и звук > Опције видеа > ТВ резолуција.
 • Објавите ово, искључите конзолу и поново је укључите.

Екран је празан када користите Ксбок Оне са АВР-ом

Ако користите АВ рисивер или АВР и имате овај проблем, проблем је у подешавању везе. Пошто се АВР налази између ваше конзоле и ТВ-а, уверите се да су каблови повезани на исправне портове. Такође ћемо морати да проверимо подешавања видео излаза на Ксбок-у.

 1. Повежите ХДМИ излаз вашег сет-топ бок уређаја са ХДМИ улазом на вашем Ксбок Оне.
 2. Затим повежите ХДМИ излаз вашег Ксбок Оне са А/В ХДМИ улазом.
 3. На крају, повежите А/В ХДМИ излаз са ХДМИ улазом на ТВ-у.

Пратите ове кораке да бисте подесили исправно подешавање за свој Ксбок:

 • клик Ксбок дугме за отварање водича> Систем > Подешавања> Екран и звук> Видео излаз .
 • Изабери ТВ веза, а затим изаберите ХДМИ варијанта
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако ништа од овога не успије, време је да ступите у контакт са Ксбок тимом. Мораће да га поправе или замене у зависности од проблема.

Популар Постс