Виндовс Упдате Нема довољно простора на диску – проблеми са малим простором за складиштење

Windows Update Not Enough Disk Space Low Storage Space IssuesКао ИТ стручњак, често ме питају о проблему „Виндовс Упдате нема довољно простора на диску – мало простора за складиштење“. Ово је уобичајен проблем који може да се јави када ваш систем нема довољно простора за складиштење за инсталирање ажурирања. Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте ослободили простор на систему. Један је да избришете све непотребне датотеке или програме које више не користите. Други је да користите алатку за чишћење диска која долази уз Виндовс. Овај алат вам може помоћи да избришете привремене датотеке, интернет кеш датотеке и друге непотребне датотеке. Ако и даље не можете да ослободите довољно простора, можда ћете морати да купите већи чврсти диск или да користите спољни уређај за складиштење података. У сваком случају, важно је да се уверите да имате довољно простора за складиштење пре инсталирања било каквих ажурирања. Ако наиђете на овај проблем, немојте паничити. Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте ослободили простор и ажурирали систем.Док ажурирате Виндовс 10, ако се суочавате са проблемом са малим простором за складиштење, то једноставно значи да нема довољно простора на диску на којем је инсталиран Виндовс 10. Када Виндовс 10 преузме пакете ажурирања, издваја их у засебну фасциклу, што значи да на том диску мора бити довољно простора за покретање ажурирања. Пошто Виндовс не проверава системе да ли постоје захтеви за слободним простором пре иницијализације, корисници ће тога бити свесни тек када почну процес ажурирања. У овом посту ћемо вам помоћи да решите проблеме са ажурирањем Виндовс 10 на уређајима којима недостаје простора за складиштење.

Виндовс Упдате Нема довољно простора на диску – проблеми са малим простором за складиштење

Виндовс Упдате Нема довољно простора на диску

На Виндовс 10 танким клијентима или уграђеним системима са ограниченом меморијом, када покренете Виндовс Упдате, иницијализација ажурирања можда неће успети. То је зато што Виндовс Упдате не проверава системе за потребан простор пре иницијализације. Због тога морате ручно да се уверите да имате довољно слободног простора на диску.није успео да учита паруиу.длл

1] Обришите привремене датотеке

Подесите Сенсе за складиштење у оперативном систему Виндовс 10

Виндовс 10 долази са Значење складиштења функција која може било аутоматски обришите све привремене датотеке са рачунара или то можете учинити ручно.Када покрећете ручно, обавезно проверите фасцикле, као што су преузимања, у које настављате да преузимате датотеке. Ово осигурава да нећете избрисати важне датотеке.

2] Избришите датотеке из фасцикле за преузимање

Ако све бришете ручно, обавезно прво направите резервну копију свих важних датотека које сте можда преузели у ову фасциклу. Сви имамо лошу навику да складиштимо датотеке у овој фасцикли и да одатле наставимо да их користимо, али складиштење датотека тамо је увек лоша идеја. Након што се уверите, избришите датотеке одатле. Можете користити СХИФТ + ДЕЛ да трајно избришете датотеке након што их све изаберете.

Топло вам препоручујемо промени одредиште фасцикле за преузимање на други диск да бисте били сигурни да не заузима простор на вашем главном диску.

како се користи маст од мазива

3] Промените локацију фасцикле Виндовс Упдате

Промените локацију фасцикле Виндовс Упдате

Ако не можете да ослободите простор на примарном диску, можете промените локацију фасцикле за ажурирање Виндовса где Виндовс преузима све датотеке да би ажурирао ОС. Највероватније ћете имати бар један диск који има довољно простора да заврши надоградњу.

4] Испразните смеће

Датотеке које су избрисане са рачунара прво се шаљу у смеће. Ако га нисте чистили неко време, ове датотеке и даље заузимају простор. Обавезно кликните десним тастером миша на Отпад и испразните га. Препоручујемо Вам аутоматски испразни корпу с времена на време.

5] Уклоните апликације и софтвер који више не користите.

Виндовс 10 библиотеке

Радим ово сваке недеље. Стално инсталирам много софтвера, било за тестирање или само из радозналости, само да га више никада не користим. Можете отићи на Програми и функције и деинсталирати их један по један. Ако сте инсталирали из продавнице, можете пронаћи листу инсталираних програма и изабрати да их деинсталирате.

Ако не можете да их уклоните, можете покренути Виндовс у безбедном режиму, а затим деинсталирајте апликације у безбедном режиму .

како направити тему у Виндовс 10-у

5] Преместите датотеке на други диск

Ово је уобичајена ствар, али ако већ нисте размишљали о томе, преместите велике датотеке на други диск са главног диска.

6] Смањите број датотека на диску са услуга у облаку

Ако користите много услуга за прављење резервних копија у облаку, као што су ОнеДриве и Дропбок, можда ћете желети да смањите број датотека на диску. Већина њих има способност проверите фасцикле са листе. Такође можете да преместите одредиште ових услуга у облаку на другу диск јединицу на рачунару.

Ево још неколико савета који ће вам помоћи ослободите простор на диску . Надам се да ће вам ови савети помоћи да решите проблеме са ажурирањем Виндовс 10 на уређајима са малим простором за складиштење.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Релатед Реадинг : Виндовс треба више простора .

Популар Постс