Виндовс заштитник је онемогућен смерницама групе

Windows Defender Is Turned Off Group PolicyАко добијате поруку о грешци у смерницама групе Виндовс Дефендер у којој пише Виндовс заштитник – Ова апликација је онемогућена смерницама групе, мораћете да је омогућите помоћу уређивача смерница групе, подешавања или Регистра. Сазнај како.

У корпоративном окружењу, није неуобичајено да администратори система онемогуће одређене функције Виндовс заштитника путем групних смерница. Ово се може урадити како би се спречило крајње кориснике да уносе промене у подешавања која би потенцијално могла да утичу на стабилност система. Међутим, постоји неколико ствари које треба имати на уму ако планирате да онемогућите Виндовс Дефендер путем групних смерница. Прво, мораћете да се уверите да имате инсталирану најновију верзију конзоле за управљање смерницама групе (ГПМЦ). Ово се може урадити отварањем конзоле Сервер Манагер и одабиром чвора Феатурес. Одатле можете додати ГПМЦ функцију. Када се ГПМЦ инсталира, мораћете да покренете конзолу и уредите постојећи објекат групне политике (ГПО) или да креирате нови. Да бисте то урадили, идите на Конфигурација рачунара > Смернице > Административни предлошци > Виндовс компоненте > Виндовс заштитник. Одавде можете двапут да кликнете на Полису Искључи Виндовс заштитник и подесите је на Омогућено. Када то урадите, мораћете поново да покренете све машине на којима је примењен овај ГПО да би промене ступиле на снагу. Имајте на уму да онемогућавање Виндовс заштитника на овај начин неће у потпуности уклонити софтвер из система. Уместо тога, то ће га само спречити да ради. То значи да ћете и даље морати да примените друго антивирусно решење да бисте заштитили своје машине.Виндовс Дефендер је подразумевани антивирусни програм у Виндовс 10. Довољан је за већину озбиљних случајева. Због тога вам неће бити потребна опција треће стране, осим у екстремним случајевима, који су прилично ретки. Да не спомињемо, Виндовс Дефендер има мало ресурса, тако да би требало да добро ради са вашим Виндовс 10 системом. Сада постоје случајеви када Виндовс Дефендер не ради због смерница групе. Понекад се дешава, али не брините, ми смо ту да вас смиримо уз неколико поправки.Виндовс заштитник је онемогућен смерницама групе

Виндовс заштитник је онемогућен смерницама групе

Ако добијате поруку о грешци у смерницама групе Виндовс Дефендер у којој пише Виндовс заштитник – Ова апликација је онемогућена смерницама групе, мораћете да је омогућите помоћу уређивача смерница групе, подешавања или Регистра. Сазнај како.Проверите да ли је Виндовс заштитник искључен у подешавањима

Виндовс заштитник је онемогућен смерницама групе

Прва опција је да проверите да ли је Виндовс 10 искључен преко апликације Подешавања. Урадимо то покретањем штампе Виндовс тастер + И отворен Подешавања апликацију, а затим идите на Ажурирање и безбедност .

где су пречице на траци задатака ускладиштене Виндовс 10

изаберите Виндовс Дефендер у менију, а затим изаберите Отворите безбедносни центар Виндовс Дефендер-а. . Додатно идите на Заштита од вируса и претњи , а затим направите корак до Подешавања заштите од вируса и претњи на дну.наћи стварна заштита времена и омогућите га ако већ није омогућено. Ово би требало да поправи све.

Ако то не успе, мораћемо да урадимо нешто теже, па пазите.

Омогућите Виндовс заштитник помоћу смерница групе

Виндовс заштитник је онемогућен групним смерницама 1

Покрените дијалог Покрени кликом на Виндовс тастер + Р , и проверите да ли сте пријављени као администратор. Тип гпедит.мсц у кутију и идите на:

Локална политика рачунара > Административни шаблони > Виндовс компоненте > Виндовс Дефендер Антивирус.

У десном окну кликните двапут Онемогућите Виндовс Дефендер Антивирус. Сада у прозору Својства који се отвори, изаберите Није подешено а затим кликните на ОК.

Ова поставка смерница онемогућава Виндовс Дефендер Антивирус. Ако омогућите ову поставку смерница, Виндовс Дефендер Антивирус се неће покренути и рачунари неће бити скенирани у потрази за малвером или другим потенцијално нежељеним софтвером. Ако онемогућите или не конфигуришете ову поставку смерница, Виндовс Дефендер Антивирус се подразумевано покреће и рачунари се скенирају у потрази за малвером и другим потенцијално нежељеним софтвером.

тренутно не можемо да подесимо ваш рачун

Поново покрените рачунар да бисте видели најновије промене. Ако све функционише добро, онда одлично.

Подесите регистар да бисте омогућили Виндовс заштитник

Тако да планирамо да гурамо Виндовс тастер + Р трцати трцати дијалог, а затим откуцајте регедит у пољу и кликните Да дођу у после. Ово би требало да покрене Виндовс 10 уређивач регистра. Пронађите следећи кључ:

|_+_|

Ако видиш Онемогућите анти-шпијунски софтвер кључ је ту, избришите га.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако вам треба више података, овај пост је на Виндовс заштитник је искључен или не ради Ће вам помоћи.

Популар Постс