Виндовс не може да потврди издавача овог софтвера драјвера у оперативном систему Виндовс 10

Windows Can T Verify Publisher This Driver Software Windows 10

Овај пост објашњава поруку „Виндовс не може да потврди издавача овог софтвера управљачког програма“ и шта можете да урадите да бисте је уклонили.

ИТ стручњаци су одавно свесни потенцијала за проблеме са драјверима у оперативном систему Виндовс 10. Проблем је у томе што Виндовс не може да провери издавача овог софтвера драјвера, што може довести до разних проблема. Један од најчешћих проблема је тај што софтвер драјвера можда није компатибилан са Виндовс 10. То може довести до свих врста проблема, укључујући падове и грешке. Још један уобичајени проблем је тај што је софтвер драјвера можда застарео. То може довести до нестабилности и проблема са перформансама. Коначно, постоји могућност да злонамерни софтвер буде укључен у софтвер драјвера. Ово може довести до свих врста проблема, укључујући губитак података и нестабилност система. На срећу, постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте ублажили ове ризике. Прво, можете инсталирати управљачке програме само из поузданих извора. Друго, можете одржавати своје драјвере ажурним. И на крају, можете користити алат за управљање драјверима који ће вам помоћи да управљате својим драјверима.Ако видите поруку ' Виндовс не може да потврди издавача овог софтвера драјвера. „Када инсталирате драјвер треће стране на свој Виндовс 10 уређај, овај пост је овде да вам помогне. У овом посту ћемо објаснити зашто бисте могли да добијете ову поруку и шта је најбоље урадити.Виндовс не може да потврди издавача овог софтвера драјвера.

Овај проблем је узрокован погрешно форматираним датотекама каталога драјвера које узрокују грешке током процеса верификације драјвера.Виндовс не може да потврди издавача овог софтвера драјвера.

Корисницима који доживе ову грешку када покушавају да инсталирају драјвер треће стране се саветује да контактирају продавца драјвера или произвођача уређаја (ОЕМ) за ажурирани и правилно потписан драјвер. Корисници такође могу испробати следеће решење.

 1. Онемогућите проверу интегритета преко командне линије
 2. Конфигуришите Виндовс 10 да игнорише потписивање кода за управљачке програме уређаја

Погледајмо опис процеса повезаног са сваким од наведених решења.

1] Онемогућите проверу интегритета преко командне линије

Урадите следеће: • Кликните Виндовс тастер + Р да бисте отворили дијалог Покрени.
 • У дијалогу Покрени откуцајте|_+_|а затим кликните ЦТРЛ+СХИФТ+ЕНТЕР До отворите командну линију у админ/елеватед моду .
 • У прозору командне линије откуцајте следеће команде и притисните Ентер после сваког реда.
|_+_|

Након што извршите команду, поново покрените рачунар и када се покрене, наставите са инсталирањем драјвера и погледајте да ли се порука поново појављује.

читати : Како да идентификујете непотписане драјвере помоћу услужног програма сигвериф.

2] Конфигуришите Виндовс 10 да игнорише потписивање кода за управљачке програме уређаја.

Потписивање кода за драјвере уређаја

Урадите следеће:

 • Кликните Виндовс тастер + Р да бисте отворили дијалог Покрени.
 • У дијалогу Покрени откуцајте |_+_| и притисните Ентер да отворени уредник групних политика .
 • У уређивачу смерница локалне групе, користите лево окно да бисте се кретали до путање испод:

Корисничка конфигурација > Административни шаблони > Систем > Инсталација драјвера

 • У десном окну кликните двапут Потписивање кода за драјвере уређаја да уредите његова својства.
 • С Потписивање кода за драјвере уређаја политика је отворена, поставите прекидач на Укључено .
 • Следеће под опцијом Када Виндовс открије датотеку драјвера без дигиталног потписа, промените га у Игнорирај .
 • Кликните Применити > У реду да сачувате промене.
 • Поново покрените рачунар.

Сада можете да инсталирате непотписане драјвере на Виндовс 10.

Мицрософт је такође сада изјавио да након инсталирања КБ4579311, Виндовс 10 вас може упозорити када инсталирате неке драјвере треће стране :

Овај проблем се јавља када се током Виндовс скенирања наиђе на погрешно форматирану каталошку датотеку. Почевши од овог издања, Виндовс ће захтевати валидност ДЕР-кодираног ПКЦС#7 садржаја у датотекама директоријума. Датотеке директоријума морају бити потписане у складу са одељком 11.6 описа ДЕР кодирања за СЕТ ОФ елемената у Кс.690

Популар Постс