Недостаје трака за претрагу или икона у оперативном систему Виндовс 10

Windows 10 Search BarАко трака за претрагу или икона траке задатака недостаје, онда вам овај пост показује како да вратите траку за претрагу у Виндовс 10. Идентификујте проблем, омогућите га и поправите помоћу ових метода.

Ако сте ИТ стручњак, знате да Виндовс 10 трака за претрагу или икона понекад могу да нестану. Ево како да решите проблем и вратите траку за претрагу.Прво проверите да ли је трака за претрагу скривена. Да бисте то урадили, идите на подешавања траке задатака и уверите се да је опција „Прикажи оквир за претрагу“ омогућена. Ако јесте, онда би трака за претрагу требала бити видљива.Ако трака за претрагу и даље није видљива, могуће је да ју је онемогућио администратор. Да бисте ово проверили, идите на подешавања Виндовс претраге и потражите опцију „Дозволи да се претрага искључи“. Ако је онемогућено, мораћете да контактирате свог администратора да га омогући.

Ако је трака за претрагу омогућена и још увек није видљива, могуће је да ју је искључила апликација треће стране. Да бисте ово проверили, идите на подешавања Виндовс претраге и потражите опцију „Дозволи да се претрага искључи од стране апликације треће стране“. Ако је искључен, мораћете да га поново укључите.Виндовс 10 аутоматско пријављивање након спавања

Ако сте проверили све горе наведено, а трака за претрагу и даље није видљива, могуће је да постоји проблем са Виндовс претрагом. Да бисте ово решили, идите на Виндовс алатку за решавање проблема са претрагом и пратите упутства. Када покренете алатку за решавање проблема, трака за претрагу би поново требало да буде видљива.

Трака задатака у оперативном систему Виндовс 10 нуди траку за претрагу на коју можете да кликнете и откуцате да бисте тренутно тражили било шта у оперативном систему Виндовс 10. Можете брзо да добијете фокус притиском на тастер Виндовс и одмах почнете да куцате; међутим, ако трака за претрагу или икона траке задатака недостаје, овај пост вам показује како да вратите траку за претрагу у Виндовс 10.Недостаје трака за претрагу у оперативном систему Виндовс 10

У већини случајева, трака за претрагу или икона је скривена и може изгледати као да недостаје. Зато пратите савете да бисте омогућили и приказали траку за претрагу или икону.

 1. Омогућите траку за претрагу на траци задатака
 2. Онемогућите мала дугмад на траци задатака
 3. Промените примарни монитор
 4. Промените позицију траке задатака
 5. Покрените СФЦ/ДИСМ алат.

Коначно, постоји бољи начин за приступ претрази и све што је потребно је пречица на тастатури да бисте је отворили! Најновија верзија оперативног система Виндовс 10 онемогућила је претрагу Цортане, а чак и ако је Цортана онемогућена, то не утиче на претрагу. О томе ћемо причати на крају поста.

1] Омогућите траку за претрагу на траци задатака

Недостаје трака за претрагу у оперативном систему Виндовс 10

Понекад су оквир за претрагу или икона само скривени и морате да их укључите да бисте их приказали на траци задатака.

 • Кликните десним тастером миша на траку задатака
 • Кликните на претрагу
 • Означите поље за потврду Прикажи икону за претрагу или Прикажи поље за претрагу.

У зависности од тога шта омогућите, опција претраге би се одмах требала појавити на траци задатака.

онемогућити претрагу прозора виндовс 7

2] Онемогућите мала дугмад на траци задатака

Подешавања траке задатака Виндовс 10 Недостаје трака за претрагу

Ако сте омогућили траку за претрагу на траци задатака, али и даље видите само икону за претрагу, ево како да то поправите.

 • Кликните десним тастером миша на траку задатака и изаберите Опције траке задатака.
 • Пронађите и онемогућите ову поставку - користите мала дугмад на траци задатака.

Када је искључен, требало би да видите Цортанино поље за претрагу ако сте изабрали опцију Прикажи оквир за претрагу из менија траке задатака.

3] Промените примарни монитор

Ако имате више монитора и не видите траку за претрагу, то значи да ваш тренутни монитор није главни. Док Виндовс 10 подржава траку задатака на свим екранима, трака за претрагу се смањује на траку за претрагу на другим екранима осим примарног монитора.

Виндовс 10 аутоматско пријављивање

Ако уопште не видите траку задатака:

Више поставки приказа на траци задатака

 • Кликните десним тастером миша на траку задатака и изаберите Опције траке задатака.
 • Пронађите одељак „Вишеструки екрани“.
 • Укључите Прикажи траку задатака на свим екранима

Промените главни екран:

 • Отворите подешавања оперативног система Виндовс (Вин + И) и идите на Систем > Екран.
 • Кликните на дугме 'Дефиниши'. Ако је нешто друго осим '1' онда то није ваш примарни екран.
 • Изаберите монитор који желите да буде примарни екран
 • Померите се да бисте пронашли одељак „Више екрана“ и означите поље „Нека ово буде мој примарни екран“.

Ако је опција оквира за претрагу омогућена у подешавањима траке задатака, требало би да видите оквир за претрагу одмах. Ако је то икона за претрагу, можете је променити тако што ћете пратити први метод на листи.

4] Промените позицију на траци задатака

како вратити траку за претрагу у Виндовс 10

фасцикла детелина

Трака задатака се може померити на било коју страну екрана, а када се постави било где осим на дно, трака за претрагу се мења у икону за претрагу. Ово се дешава упркос томе што је опција траке за претрагу подешена. Дакле, ако желите назад траку за претрагу, морате да поставите траку задатака на дно.

5] Покрените ДИСМ/СФЦ алат

Ако ништа од овога не функционише, вероватно постоји оштећење системске датотеке. Као последња опција, покрените СФЦ и ДИСМ алат да поправите било коју оштећену системску датотеку, а затим поново покрените да бисте видели промене. Пратите наш детаљни водич о томе како да покренете ове команде у ПоверСхелл-у или командној линији са администраторским привилегијама.

Покретање Виндовс претраге помоћу пречице на тастатури

Недостаје трака за претрагу у оперативном систему Виндовс 10

Док трака за претрагу олакшава визуелизацију, лако јој се може приступити помоћу пречице. Можете сакрити траку за претрагу на траци задатака и даље започети претрагу користећи Вин + С . Одмах се појављује оквир за претрагу и можете почети да куцате.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће вам овај пост помоћи да вратите траку за претрагу на свој Виндовс 10 рачунар.

Популар Постс