Где се чувају лепљиве белешке у оперативном систему Виндовс 10 - Локација

Where Are Sticky Notes Saved Windows 10 LocationОвај пост показује где се лепљиве белешке чувају као СКЛ Лите база података у оперативном систему Виндовс 10. Такође ћемо вам показати како да издвојите и читате лепљиве белешке.

Лепљиве белешке су одличан начин да пратите ствари које треба да урадите, а посебно су згодне ако их користите у комбинацији са Цортана дигиталним помоћником у оперативном систему Виндовс 10. Цортана може да прати ваше лепљиве белешке, па чак и да вас подсећа на њих на у право време, али само ако их чувате на правом месту. Ако желите да Цортана може да види и управља вашим лепљивим белешкама, потребно је да их сачувате у фасцикли Стицки Нотес на вашем Виндовс 10 корисничком налогу. Ово је подразумевана локација за лепљиве белешке у оперативном систему Виндовс 10, и то је једина локација којој Цортана може да приступи. Да бисте пронашли фасциклу Стицки Нотес, отворите Филе Екплорер, а затим идите до следеће локације. Ц:УсерсИоурУсерНамеАппДатаРоамингМицрософтСтицки Нотес Замените „ИоурУсерНаме“ својим стварним корисничким именом на рачунару. Унутар те фасцикле наћи ћете датотеку под називом СтицкиНотес.снт. То је датотека која чува све лепљиве белешке које креирате. Ако желите да направите резервну копију својих лепљивих белешки или да их преместите на други рачунар, само копирајте или преместите ту датотеку. Ако желите да постанете заиста штреберски, можете чак да отворите ту датотеку СтицкиНотес.снт у Нотепад-у или другом уређивачу текста. То вам омогућава да видите необрађене КСМЛ податке ускладиштене у датотеци.Напомене ово је Виндовс апликација и за разлику од других апликација као нпр Свеска , текст се не чува у обичној ТКСТ датотеци. Уместо тога, он чува све податке у бази података под називом шљиве. Сваки текст који чувате доступан је у овој бази података. Ово је СКЛ Лите база података. У овом посту ћемо видети где се чувају лепљиве белешке у оперативном систему Виндовс 10, односно њихову тачну физичку локацију.датотека онедриве закључана за самостално уређивање

Где се чувају лепљиве белешке у оперативном систему Виндовс 10

Локација фасцикли Виндовс 10 Стицки Нотес

Отворите Филе Екплорер и кликните на адресну траку.Копирајте и налепите ову адресу , и притисните Ентер:

|_+_|

Приказаће локацију фасцикле Стицк Нотес заједно са свим датотекама.

Пронађите датотеку базе података под називом шљиве.Ако желите да копирате белешке са овог рачунара на други рачунар. Копирај шљива. датотеку и налепите је на исту локацију као на другом рачунару. Затим када покренете Стицки Нотес на другом рачунару, можете видети све своје белешке. Обавезно прочитајте детаљан пост на Направите резервне копије, сачувајте, вратите белешке .

читати : Како опоравити случајно избрисане белешке .

Издвојите лепљиве белешке без апликације

Сада знамо где Стицки Нотес чува своје податке и да су доступни у СКЛ Лите бази података. Иако не постоји опција за читање отварањем бележнице, можете користити бесплатни читач СКЛ базе података као што је Бровсер БД .

Издвојите лепљиве белешке без апликације

Ако желите да ово прочитате без употребе апликације Стицки Нотес, ево како.

уклоните дропбок из окна за навигацију
  1. Преузимање ДБ претраживач за СКЛ Лите и инсталирајте га.
  2. Затим га пронађите у Старту и отворите га.
  3. У софтверу ДБ претраживача кликните на Отвори базу података
  4. Пребаците на шљива. локацију датотеке и изаберите да бисте је отворили.
  5. Прва картица ће приказати структуру базе података, а друга картица Прикажи податке. Пребаците се на то.
  6. Детаљно описује све податке у белешкама као низове.
  7. Сваки ред у бази података представља једну белешку. в Стицки Ноте.
  8. Кликните на колону Текст и детаљи белешке ће се појавити на левој страни.
  9. Копирајте сав текст користећи Цтрл + А и Цтрл + Ц.

Међутим, постоји једно упозорење. Сваком реду претходи текст сличан ид = 2д4фе8д6-аец3-4це9-8494-5169122д7597 . Мораћете да их све уклоните.

Међутим, можете ићи на све штреберке. Можете копирати текст из читача базе података и уносити у другу базу података Стицки Нотес.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Када треба да направите резервну копију и вратите, згодно је да знате локацију сачуваних белешки у Виндовс-у.

Популар Постс