Шта су датотеке Виндовс Инсталлер Хотфик (.МСП)? Можете ли их уклонити?

What Are Windows Installer PatchДатотеке хитне исправке Виндовс Инсталлер-а користи Мицрософт за закрпу и ажурирање Виндовс инсталација. Обично се издају као самосталне датотеке које се могу преузети и применити на систем. Хитне исправке се могу деинсталирати, али се то генерално не препоручује. Ако се хитна исправка деинсталира, све датотеке или кључеви регистратора које је додала хитна исправка биће уклоњене. Ово потенцијално може покварити апликације или узроковати друге проблеме. Увек је најбоље да контактирате Мицрософт подршку пре деинсталирања хитне исправке.ИН Виндовс Инсталлер Патцх (.МСП) датотеке у оперативном систему Виндовс 10 налазе се испод Ц: Виндовс Инсталлер $ ПатцхЦацхе $ Основни директоријум. У овом посту ћемо покушати да објаснимо шта су датотеке Виндовс Инсталлер Патцх (.МСП), као и да дамо кратка упутства о томе како да уклоните ове датотеке са вашег Виндовс 10 рачунара.

Оперативни систем Виндовс 10, као и свака друга слична платформа, прима редовна ажурирања . Ове исправке су дизајниране да адресирају пријављене грешке и проблеме у вези са софтвером у циљу побољшања укупног корисничког искуства. У зависности од сваког ажурирања и његовог значаја, међу различитим исправкама грешака, ове исправке укључују нове функције, системске апликације, па чак и нове функције или безбедносна побољшања.

морамо да поправимо ваш Мицрософт налог

Након што инсталирате закрпу за Виндовс на рачунар са оперативним системом Виндовс 10, датотека закрпе и други повезани пакети биће кеширани у посебној фасцикли.Шта су датотеке хитне исправке Виндовс Инсталлер-а (.МСП).

Фајлови закрпе за Виндовс Инсталлер (.МСП)

Након вашег Виндовс 10 рачунара Закрпа за Виндовс , датотека закрпе, заједно са другим датотекама у вези са инсталацијом, је кеширана скривени системски директоријум као испод

|_+_|

Датотеке у овој кеш меморији се углавном користе за враћање система када се закрпа уклони. Временом, овај простор за складиштење може постати прилично велик, а ако имате рачунар у канцеларији/послу, кући или школи са чврстим диском који се брзо пуни, брисање кеш меморије може ослободити гигабајте простора који се може користити за посао. документе као што су уговори, фактуре, оцене запослених или копије пословних писама и други некомерцијални документи/фајлови.невидљиви веб прегледач

Иако се заправо не препоручује брисање главних директоријума за инсталацију, фасцикла кеш меморије у којој се чувају датотеке закрпе за инсталацију може се безбедно уклонити са вашег Виндовс 10 рачунара. Наставите у наставку да бисте сазнали како да безбедно уклоните Фајлови закрпе за Виндовс Инсталлер (.МСП) са свог уређаја.

Како да уклоните датотеке закрпе за Виндовс Инсталлер (.МСП)

Морате се пријавити као администратор на вашем Виндовс 10 уређају да бисте могли да деинсталирате Фајлови закрпе за Виндовс Инсталлер (.МСП) .

Да бисте ручно уклонили/уклонили Фајлови закрпе за Виндовс Инсталлер (.МСП) , урадите следеће:

створите образац који се може попунити у ворд 2013
  • Пријавите се на рачунар, кликните Виндовс тастер + Р да бисте отворили дијалог Покрени.
  • У дијалогу Покрени откуцајте цмд и притисните Ентер да отворите командну линију .
  • У ЦМД прозору копирајте и налепите наредбу испод и притисните Ентер.
|_+_|

То је то! Након извршења команде Фајлови закрпе за Виндовс Инсталлер (.МСП) биће обрисан са вашег Виндовс 10 рачунара.

читати : Како уклонити некоришћене .МСИ и .МСП датотеке из фасцикле Виндовс Инсталлер .

Додатне Информације

Имајте на уму следеће важне информације:

  • Само фајлови Ц: Виндовс Инсталлер $ ПатцхЦацхе $ именик зове базни кеш , може се безбедно уклонити. Не ради то ни под којим околностима не уклања ништа из Фасцикла кеш програма Виндовс Инсталлер налази се у Ц: Виндовс Инсталлер ; ово може изазвати озбиљне проблеме у будућности због којих ће бити потребно да поново инсталирате ОС или неки важан софтвер.
  • Иако је брисање основног кеша безбедно, ако икада будете желели да деинсталирате закрпу у будућности, мораћете да преузмете датотеку за подешавање одређене закрпе. Из тог разлога, размислите о изради резервне копије основног кеша на спољном чврстом диску пре него што га обришете.
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Још једна ствар, ако је ваш циљ једноставно да ослободите простор на диску, размислите покрените услужни програм за чишћење диска пре испирања основног кеша.

Популар Постс