Шта су КМС и МАК кључеви за количинско лиценцирање за Виндовс

What Are Kms Mak Volume Licensing Keys WindowsПостоје 2 типа кључева за Виндовс количинско лиценцирање - КМС и МАК кључеви. Оба се могу користити за групну активацију Виндовс-а, али служе различитим пословним захтевима.

КМС и МАК кључеви за количинско лиценцирање су две различите врсте кључева који се користе за активирање верзија Виндовс-а са количинском лиценцом. КМС кључеви се користе са КМС хостом, док се МАК кључеви користе са МАК проксијем. КМС кључеви се користе за активирање лиценцираних верзија Виндовс-а. КМС кључ се користи за активирање КМС хоста, који затим активира све количинске лиценциране копије Виндовс-а на мрежи. МАК кључ се користи за активирање МАК проксија, који затим активира све количинске лиценциране копије Виндовс-а на мрежи. КМС кључеви се користе за активирање лиценцираних верзија Виндовс-а. КМС кључ се користи за активирање КМС хоста, који затим активира све количинске лиценциране копије Виндовс-а на мрежи. МАК кључ се користи за активирање МАК проксија, који затим активира све количинске лиценциране копије Виндовс-а на мрежи. КМС кључеви се користе за активирање лиценцираних верзија Виндовс-а. КМС кључ се користи за активирање КМС хоста, који затим активира све количинске лиценциране копије Виндовс-а на мрежи. МАК кључ се користи за активирање МАК проксија, који затим активира све количинске лиценциране копије Виндовс-а на мрежи.Мицрософт жели да се увери да је сваки Виндовс 10 који користите активиран, односно означен као оригиналан. Када копија Виндовс активирана он се тестира. Начин на који активирате своју копију Виндовс-а је другачији и постоје различите врсте кључева за то. У овом посту говорим о две врсте кључева који се користе Волуме Лиценсинг Виндовс. Зове се КМС и ГОСПОЂА кључеви.КМС и МАК кључеви за количинско лиценцирање

како се користи рачунар без тастатуре

КМС и МАК кључеви за количинско лиценцирање

Мицрософт је развио различите типове кључева како би испунио различите захтеве компанија које користе Виндовс.МАК: више кључева за активирање

МАК тастери се користе за активирање одређеног броја уређаја. Бројач је унапред конфигурисан као договор између Мицрософт-а и предузећа. Сваки пут када се уређај активира помоћу МАК-а, дешава се следеће:

  • Успоставља се веза са Мицрософт-овом услугом за активацију.
  • Кључ се проверава, односно проверава се да ли се овим кључем може активирати још нека копија.
  • Ако јесте, 1 се одузима од преосталог броја активација.

Међутим, МАК има огроман недостатак. Ако се рачунар поново инсталира или хард диск обрише, бројач се не враћа нити повећава. Ово је посебно корисно за купце чија је поновна инсталација ретка и чија машина остаје непромењена веома дуго.

Међутим, постоји предност у односу на КМС кључеве. Они могу остати искључени са корпоративне мреже веома дуго. Пошто су верификовани преко Мицрософт сервера за активацију, ово је веома корисно.Виндовс 10 се ажурира помоћу спољног погона

КМС: Кључеви за услуге управљања кључевима

Ако компанија жели да задржи приступ свом Виндовс 10 рачунару и увери се у то рачунари се враћају у корпоративну мрежу с времена на време и нема потребе за повезивањем на интернет , КМС је оно што вам треба. Уместо да пролазе кроз Мицрософт активациони сервер, КМС кључеви пролазе кроз корпоративне КМС сервере.

Предузећу је обезбеђен КМС кључ са којим треба да подеси интерни сервер користећи Мицрософт услугу лиценцирања софтвера. Дакле, то би могао бити једини уређај који остаје повезан на интернет. Укратко, КМС сервер прима лиценцу са клијентских рачунара и затим је верификује у односу на Мицрософт услугу лиценцирања.

Предност КМС активације је у томе што када се Виндовс поново инсталира на овом рачунару, кључеви се могу користити за поновно активирање истог или другог рачунара. Због тога се рачунари активирани КМС кључевима морају повезати сваких 180 дана или ће истећи.

направи тј. подразумевани Виндовс 8

КМС кључеви се користе на рачунарима који обично не напуштају корпоративну мрежу, барем на веома дуг период.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Како знати да ли је лиценца за Виндовс 10 ОЕМ, малопродајна или количинска .

Популар Постс