Знакови упозорења који указују да ваш ССД не ради у оперативном систему Виндовс 10

Warning Signs That Tell If Your Ssd Is Failing Windows 10Чврсти диск вашег рачунара је једна од најважнијих компоненти машине. Чува све ваше податке, тако да је неопходно да исправно ради. Ако користите ССД уређај, можда ћете бити изложени ризику од губитка података ако диск поквари. Ево неколико знакова упозорења да ваш ССД не ради у оперативном систему Виндовс 10. Ако приметите било који од ових знакова, важно је да направите резервну копију података што је пре могуће. 1. Вашем рачунару треба дуже да се покрене. Ако вашем рачунару треба дуже да се покрене, то може бити знак да ваш ССД не ради. Здрав ССД би требало да се покрене за неколико секунди. Ако траје дуже од тога, то може бити знак да диск има потешкоћа у приступу подацима. 2. Учитавање програма траје дуже. Ако приметите да се програмима дуже учитава, то може бити знак да ваш ССД не ради. Здрав ССД би требао бити у могућности да брзо учитава програме. Ако приметите значајно успоравање, то може бити знак да диск има проблема са читањем података. 3. Рачунар се чешће квари. Ако се ваш рачунар чешће руши, то може бити знак да ваш ССД не ради. Здрав ССД би требао бити у стању да се носи са нормалном употребом без проблема. Ако приметите више пада, то може бити знак да диск има потешкоћа са писањем података. 4. Видите више порука о грешци. Ако видите више порука о грешци, то може бити знак да ваш ССД не ради. Здрав ССД би требао бити у стању да се носи са нормалном употребом без проблема. Ако видите више грешака, то може бити знак да диск има потешкоћа са читањем или писањем података. Ако приметите било који од ових знакова упозорења, важно је да направите резервну копију података што је пре могуће. Неисправан ССД може довести до губитка података, па је важно да будете проактивни у вези са прављењем резервних копија података.Компјутерски свет се полако али сигурно удаљава Од тврдих дискова (ХДД) до Солид Стате дискова (ССД) , а шансе су да би и Ксбок Оне Сериес Кс и ПлаиСтатион 5 могли да изазову огромну промену.

Како знати да ли ССД не ради у оперативном систему Виндовс 10

Како знати да ли ССД не ради у оперативном систему Виндовс 10

Ове конзоле промовишу ССД дискове као саставни део искуства играња, што значи да ће ПЦ играчи желети да се укључе у акцију.Сада, иако нам се свиђа предност у брзини коју ССД-ови пружају, они имају краћи животни век у поређењу са ХДД-овима. Видите, очекује се да ће ССД трајати пет до седам година, али ствари могу поћи наопако пре тога, тако да бисте требали бити спремни на најгоре.

послати анонимну пошту некоме

У овом посту ћемо покрити следеће теме:

  1. Шта узрокује квар ССД-а
  2. Како проверити да ли је ваш ССД добар
  3. Рачунар се редовно квари
  4. Не могу читати или писати датотеке
  5. Диск постаје само за читање
  6. Можда ћете морати да вратите систем датотека
  7. Грешке изазване лошим блоковима

Погледајмо ово детаљније.1] Шта узрокује квар ССД-а

Треба напоменути да ССД дискови не кваре на исти начин као ХДД јер су немеханички, што значи да немају покретне делове. Међутим, треба напоменути да се сви ССД-ови у великој мери ослањају на изворе напајања и кондензаторе, тако да су ови уређаји подложни квару.

На пример, ако дође до нестанка струје или струјног удара код куће, ССД може престати да ради исправно. Такође, у случају квара ССД-а, корисници ће можда морати да пазе на оштећење фајлова чак и ако уређај није 100 одсто у квару.

Поред тога, ССД дискови имају ограничење циклуси читања/писања па ће доћи време када они једноставно пропадну ниоткуда. Новији ССД-ови сада имају дуже циклусе читања/писања, што их чини идеалним за почетнике.

Ако не можете да приуштите нови ССД, генерално не препоручујемо куповину старог осим ако не знате његову пуну историју.

2] Како проверити да ли је ваш ССД добар

Откривање да ли ССД не ради није тако лако у поређењу са конвенционалним механичким погоном. Видите, када се механички погон заврши, уређај прави велику буку. Ово нећете добити са ССД-а због недостатка покретних делова као што је горе наведено.

Које су опције? Па, волео бих да препоручим ЦристалДискМарк , бесплатна алатка која тихо надгледа ваш ССД у позадини.

3] Рачунар се редовно квари

Доживљавате честе падове? Ово не мора увек значити проблем са Виндовс 10, већ са ССД-ом. Ако не можете одмах да купите нови диск, направите резервну копију података и поново инсталирајте Виндовс.

читати : Виндовс је открио проблем са чврстим диском .

4] Није могуће читати или писати датотеке

Још један знак да се ваш ССД спрема да одустане од духа је када има проблема са читањем или писањем датотека. Ако систем открије лош блок док покушава да упише датотеку, диск јединица може одбити да упише податке. Иста ствар се дешава ако постоји лош блок током читања датотеке. Систем ће једноставно одбити да чита.

5] Диск ће постати само за читање.

У неком тренутку, ваш ССД може одбити да иницијализује операције за писање података на диск. Ово није уобичајена појава, али се дешава. Када се то догоди, диск постаје само за читање, што је добро јер ћете моћи да повратите своје податке.

Након опоравка података, обришите ССД и уништите га пре него што га баците у смеће.

6] Могућа потреба за враћањем система датотека.

Ако не угасите рачунар како треба, велике су шансе да ћете наићи на грешку која каже да је потребно поправити рачунар. Ово би могао бити сигуран знак да ваш ССД пати од неких лоших блокова и да се ближи крају.

Опет, можда није правилно повезан, па отворите радну површину или лаптоп да бисте били сигурни да је све исправно поравнато.

Сада, у већини случајева, оперативни систем ће понудити опцију за поправку диск јединице. Када се појави грешка у оперативном систему Виндовс 10, систем ће затражити од власника да покрене скенирање како би поправио лоше секторе, између осталог.

Имајте на уму да можете изгубити неке податке током процеса поправке. То се не дешава често, али ипак треба да будете свесни.

7] Грешке изазване лошим блоковима

Постоје случајеви када ваш ССД поквари због лоших блокова. Ово је слично лошим секторима на чврстим дисковима. Лоши блокови се обично јављају када рачунар покушава да сачува или прочита датотеке, али у том процесу то траје веома дуго.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

На крају рачунар одустаје, приказујући поруку о грешци. Један од начина да се реши овај проблем је употреба Статус хард диска алат за проналажење било каквих физичких проблема. Ако нешто крене наопако, само направите резервну копију садржаја и пронађите нови диск.

Популар Постс