Није могуће мапирати мрежни диск у Виндовс 10

Unable Map Network Drive Windows 10Ако не можете да мапирате мрежни диск након ажурирања Виндовс 10, пратите овај водич. Избришите све старе уносе у регистру да бисте решили проблем.

Ако имате проблема са мапирањем мрежног диска у оперативном систему Виндовс 10, не брините – нисте сами. Многи корисници су пријавили овај проблем, а обично је узрокован једноставном погрешном конфигурацијом. Постоји неколико ствари које можете покушати да натерате ствари да поново функционишу. Прво, уверите се да сте пријављени са администраторским налогом – нећете моћи да мапирате мрежни диск ако нисте. Затим проверите мрежну путању коју покушавате да мапирате. Уверите се да је доступан и да имате исправне дозволе. На крају, покушајте да поново покренете рачунар, а затим поново мапирајте диск јединицу. Ако и даље имате проблема, можете испробати још неколико ствари. Можете користити командну линију за мапирање диск јединице или можете покушати да промените поставке регистратора. Ако вам је пријатно да уносите промене у регистар, ево шта треба да урадите: 1. Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили дијалог Покрени. 2. Унесите регедит и притисните Ентер да бисте отворили уређивач регистра. 3. У уређивачу регистра идите до следећег кључа: ХКЕИ_ЛОЦАЛ_МАЦХИНЕСИСТЕМЦуррентЦонтролСетЦонтролСессион МанагерДОС уређаји 4. Кликните десним тастером миша на тастер ДОС Девицес и изаберите Нев > Стринг Валуе. 5. Унесите следећу вредност, замењујући Кс: словом диск јединице коју желите да користите: ДосДевицесКс: 6. Двапут кликните на нову вредност и унесите мрежну путању коју желите да мапирате. 7. Затворите уређивач регистра и поново покрените рачунар. Ако и даље имате проблема, можете се обратити свом ИТ одељењу или тиму за подршку за ваш мрежни диск. Они би требали бити у могућности да вам помогну да решите проблем и поново покренете ствари.Ако не можете да мапирате мрежни диск, можда након ажурирања за Виндовс 10, пратите овај водич за решавање проблема. Ово је уобичајен проблем међу људима који су недавно инсталирали ново ажурирање Виндовс 10 функције.Релативно једноставно мапирати мрежни диск . Мапирањем мрежног диска, корисник може мапирати локални диск у дељено складиште на другом рачунару на истој мрежи.

Претпоставимо да сте раније користили мрежни диск у старој верзији оперативног система Виндовс 10. Ако након инсталирања нове функције. престао је да ради, можда ћете морати да пратите исте кораке. Али ако то и даље не ради, онда би вам ова исправка регистра могла помоћи.Пре почетка рада препоручује се креирајте тачку за враћање система .

Није могуће мапирати мрежни диск у Виндовс 10

Да бисте решили проблем немогућности мапирања мрежног диска у оперативном систему Виндовс 10, следите ове кораке:

 1. Кликните Вин + Р да бисте отворили одзивник Покрени.
 2. Тип регедит и притисните дугме Ентер.
 3. Кликните на да на УАЦ командној линији.
 4. Идите до мрежног диска унесите ХКЦУ .
 5. Кликните десним тастером миша и избришите га.
 6. Пребаците на Мапа мрежног диска МРУ ИН ХКцу .
 7. Избришите све уносе за ваш диск.
 8. Мапирајте мрежни диск.
 9. Идите до мрежног диска унесите ХКЦУ .
 10. Кликните десним тастером миша > Ново > ДВОРД вредност (32 бита) .
 11. назови то као ПровидерФлагс .
 12. Двапут кликните на њега и поставите дату вредност као 1 .
 13. Кликните на икону У реду дугме.

Мораћете да отворите уређивач регистратора на рачунару. Да бисте то урадили, кликните Вин + Р , откуцајте|_+_| и притисните Да дођу у дугме. Када се појави УАЦ промпт, кликните на икону да дугме.трчање скринсејвера

Након тога, идите до ове фасцикле, где Д представља мрежни диск.

|_+_|

Десни клик на Д , изаберите избрисати опцију и кликните на У реду Потврди.

Није могуће мапирати мрежни диск у Виндовс 10

Након тога идите на овај кључ -

|_+_|

Овде ћете видети неколико уноса са претходно изабраним диском. Пошто су различити за сваког корисника, мораћете да пронађете ове уносе и у складу са тим их избришете. Да бисте то урадили, кликните десним тастером миша на њега, изаберите избрисати опцију и кликните У реду дугме.

Сада пратите овај детаљан водич до мапирајте или додајте мрежну локацију или мапирајте ФТП диск у Виндовс 10 . Након тога идите овим путем -

|_+_|

Не заборавите да замените Д са вашим словом диска. Десни клик на Д > Нова > ДВОРД (32 бита) Значење , и назовите га ПровидерФлагс .

Исправите немогућност мапирања мрежног диска након ажурирања за Виндовс 10

Двапут кликните на њега да поставите дату вредност као 1 и кликните У реду дугме да сачувате промену.

Исправите немогућност мапирања мрежног диска након ажурирања за Виндовс 10

Ово је све! Сада више нећете имати проблема.

по подразумеваној вредности, колико дуго историја датотека чува ваше сачуване верзије на месту резервне копије?
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће вам овај пост помоћи.

Популар Постс