Врућа тачка од 5 ГХз није доступна у оперативном систему Виндовс 11

Tocka Dostupa 5 Ggc Nedostupna V Windows 11недефинисан

Као ИТ стручњак, често ме питају који је најбољи начин да останем повезан док сте у покрету. А мој одговор је увек исти: уверите се да имате на располагању приступну тачку. Приступна тачка је мали, преносиви уређај који вам омогућава приступ интернету где год да се налазите. Савршени су када сте у покрету и морате да останете повезани. Већина приступних тачака користи исту мобилну мрежу података као и ваш телефон, тако да можете да се повежете на мрежу чак и ако није доступан Ви-Фи. А ако имате план за пренос података са брзим преносом података, можете да се повежете на мрежу муњевитом брзином. Једна ствар коју треба имати на уму је да нису све жаришне тачке једнаке. Неке приступне тачке раде само са одређеним уређајима, док друге имају ограничену количину података. Дакле, ако тражите приступну тачку, обавезно истражите да бисте пронашли ону која је права за вас.Ако ваш рачунар са оперативним системом Виндовс 11 не емитује приступну тачку од 5 ГХз, пратите ове савете да бисте се решили овог проблема. Могу постојати различити разлози зашто ваш рачунар можда не емитује приступне тачке од 5 ГХз, као што је 2,4 ГХз. Овај чланак објашњава неке од најчешћих узрока и решења за решавање овог проблема за неколико минута.Врућа тачка од 5 ГХз није доступна у оперативном систему Виндовс 11

Врућа тачка од 5 ГХз није доступна у оперативном систему Виндовс 11

Ако 5ГХз није доступан у оперативном систему Виндовс 11, испробајте следећа решења: 1. Проверите да ли ваш рачунар подржава опсег од 5 ГХз.
 2. Проверите подешавања мобилне приступне тачке
 3. Ажурирајте драјвер за Ви-Фи
 4. Покрените алатку за решавање проблема са мрежним адаптером

Да бисте сазнали више о овим саветима и триковима, наставите да читате.

1] Проверите да ли ваш рачунар подржава фреквенцијски опсег од 5 ГХз.

Врућа тачка од 5 ГХз није доступна у оперативном систему Виндовс 11

правац бинга

Ово је прва ствар коју треба да урадите ако ваш рачунар са оперативним системом Виндовс 11 не емитује мрежу од 5 ГХз, али се лако повезује на мрежу од 2,4 ГХз. Сасвим је једноставно проверити да ли ваш рачунар подржава мрежу од 5 ГХз или не користећи командну линију. Да бисте проверили ово подешавање мреже, следите ове кораке: • Претрага тим у пољу за претрагу на траци задатака.
 • Кликните на Покрени као администратор опција.
 • Притисните да дугме на УАЦ одзивнику.
 • Унесите ову команду: драјвери за нетсх влан схов
 • Проверавати Подржани типови радија одељак.

Ако се прикаже 802.11н, 802.11г, и 802.11б , ваш рачунар подржава само мрежу од 2,4 ГХз. Међутим, ако се прикаже 802.11а или 802.11ац , то значи да можете користити мрежу од 5 ГХз.

2] Проверите подешавања мобилне приступне тачке.

Врућа тачка од 5 ГХз није доступна у оперативном систему Виндовс 11

Чак и ако знате да сте изабрали мрежу од 5 ГХз у Виндовс панелу са подешавањима, требало би поново да проверите опсег емитовања. Да бисте то урадили, следите ове кораке:

 • Притисните Вин+Ме да отворите подешавања оперативног система Виндовс.
 • Иди на Мрежа и Интернет одељак.
 • Кликните на Мобилна приступна тачка мени на десној страни.
 • Проширити Карактеристике одељак.
 • Притисните Уредити дугме.
 • Проширити опсег мреже падајући мени.
 • Изаберите 5 ГХз опција.
 • Притисните Задржати дугме.

Након тога, проверите да ли ваши уређаји могу да снимају мрежу од 5 ГХз или не.

3] Ажурирајте управљачки програм за ВиФи

Ако сте недавно инсталирали Виндовс 11, препоручује се да прво инсталирате одговарајући драјвер. Међутим, ако сте то већ урадили, саветује се да проверите да ли је доступно ажурирање за ваш Ви-Фи драјвер или не. Можете да одете на званичну веб локацију произвођача лаптопа да пронађете ажурирање.

Читати: Како инсталирати драјвере за Ви-Фи за Виндовс

4] Покрените алатку за решавање проблема са мрежним адаптером.

Врућа тачка од 5 ГХз није доступна у оперативном систему Виндовс 11

Ако вам ниједно од горе наведених решења није успело, можете покренути алатку за решавање проблема са мрежним адаптером. Не морате ништа да преузимате или инсталирате јер овај алат за решавање проблема долази са инсталацијом оперативног система Виндовс. Да бисте покренули алатку за решавање проблема са мрежним адаптером, следите ове кораке:

 • Притисните Вин+Ме да отворите подешавања оперативног система Виндовс.
 • Иди на Систем > Решавање проблема > Други алати за решавање проблема .
 • наћи Мрежни адаптер алат за решавање проблема.
 • Притисните трцати дугме.

Затим морате да пратите упутства на екрану да бисте то урадили.

искључите обавештења о веб локацији виндовс 10

Читати: Ви-Фи 5ГХз се не приказује у Виндовс-у

Како омогућити 5ГХз у оперативном систему Виндовс 11?

Не морате ништа да радите да бисте омогућили опсег од 5 ГХз у оперативном систему Виндовс 11. Међутим, ако стримујете мрежу, морате да отворите Промените информације о мрежи панела да га ручно промените са 2,4 ГХз на 5 ГХз. Можете проћи кроз овај чланак да бисте омогућили 5ГХз у оперативном систему Виндовс 11.

Не можете да се повежете на Виндовс 11 5ГХз мрежу?

Ако не можете да се повежете са мрежом од 5 ГХз у оперативном систему Виндовс 11, морате да следите горенаведене савете за решавање проблема. Започните процес тако што ћете проверити да ли ваш рачунар има модул од 5 ГХз или не. Затим проверите да ли Ви-Фи рутер емитује везу од 5 ГХз или не. Након тога, можете пратити друга горе наведена решења.

Ово је све! Надам се да вам је овај водич помогао.

Читати: Како натерати Ви-Фи да се повеже на 5 ГХз у Виндовс-у.

Врућа тачка од 5 ГХз није доступна у оперативном систему Виндовс 11
Популар Постс