Шта је двоструко штампање или штампање духова? Узрок и отклањање

Sta Je Dvostruko Stampane Ili Stampane Duhova Uzrok I Otklanane

Двоструко штампање или Гхост принтинг описује проблем где штампач штампа избледели текст или слике на страницу тренутног документа који се штампа. Духовно штампање може да се деси када се штампа на празном папиру или унапред одштампаном папиру. Гхост штампање или двоструко штампање може се десити као понављање садржаја тренутног документа који се понавља или садржаја из претходног документа или странице на тренутном документу или страници. Добро је разумети да бисте поправили двоструко штампање или дупло штампање шта је двоструко штампање или штампање духова , шта га узрокује и шта се може учинити да се то поправи.  Шта-је-двоструко-штампање-или-штампање духоваШта је двоструко штампање или штампање духова?

Двоструко штампање или штампање духова може се видети на оба штампача који користе тонер или течно мастило. Двоструко штампање или „дух“ штампање може показати да штампач има механичку грешку или да постоји поставка коју треба променити. У неким случајевима, двоструко штампање или штампање духова могу се лако поправити, ау другим случајевима ствари ће можда требати чишћење или промену. Постоје две врсте штампања духова и њихово познавање и разумевање може вам помоћи да дијагностикујете и решите проблем. Испод су кључни појмови, типови „дух штампања“ и узроци и решења за „дух штампање“.

  • Важни услови
  • Врсте двоструке штампе/дух штампања
  • Узроци и поправке за 'дух' штампање
  • Ефекти двоструке штампе

Важни услови

Двоструко штампање: Двоструко штампање је место где се сенка или дух претходног документа или тренутног документа штампа на тренутној страници или документу. ово двоструко штампање не треба мешати са чином штампања на обе стране папира. Због тога се двоструко штампање назива и гхост принтинг или гхостинг, што помаже да се разликује од уметности штампања на обе стране папира. Двоструко штампање или „дух штампање“ је када се бледа или замрљана копија садржаја из истог документа или претходног документа штампа на другом документу. двоструко штампање или штампање духова може бити због механичког квара или због неправилних подешавања.  • Празан папир: Празан папир је папир на коме нема отиска.
  • Унапред одштампан папир: Унапред одштампани папир се односи на папир који долази са одређеном количином одштампаног садржаја на себи - попут чекова, позивница, шаблона итд.
  • Ниска влажност: Окружење је топлије због мање водене паре која је присутна у ваздуху.
  • Висока влажност: У ваздуху има превише водене паре.

Врсте дуплог или духовитог штампања

Постоје две врсте двоструког штампања/штампања духова и важно је разумети оба. Тип „дух“ штампања који доживљавате ће одредити узрок „дух“ штампања и шта можете да урадите да то поправите.

Први тип двоструког штампања је када штампач понавља избледелу или затамњену копију података из документа који штампате на истом папиру. То значи да ћете видети податке исправно одштампане, али ће такође бити избледела копија истих података у сенци на истом папиру. Ово се може десити на празном папиру и унапред одштампаном папиру. Такође можете видети да се подаци из једног документа понављају у другом неповезаном документу.

Друга врста двоструке штампе се дешава када штампач копира део мастила са унапред одштампаног папира и стави га на исти папир или на друге папире који следе. На пример, штампате на унапред одштампаном папиру као што су чекови или шаблони меморандума и приметите да се унапред одштампани садржај понавља на истом папиру или на другим папирима који следе.грешка аудио рендерера

Узроци и поправке за Гхост штампање

Двоструко штампање/штампање духова има много узрока, а тип штампања духова ће одредити шта га узрокује и како то поправити. Духовно штампање се углавном виђа код ласерских штампача, али се може појавити и код инкјет штампача.

Да бисте знали како да решите проблем двоструког штампања/духовног штампања, морате да знате шта се дешава и када се дешава да бисте могли да дијагностикујете проблем. Шта се дешава и када се дешава говори о типу двоструког штампања/двоструког штампања и помоћи ће да се утврди узрок, озбиљност проблема и како га поправити.

Ако се двоструко штампање/привидно штампање дешава на празном папиру, то може бити зато што постоји неисправан комплет за грејање, лош квалитет тонера или неисправне ролне за пренос. Штампачи као и свака друга машина имају животни век који се заснива на дужини старости или броју употреба, тако да двоструко штампање може значити да се штампач или делови приближавају или прођу своје време трајања. Учесталост употребе може довести штампач ближе крају животног века, а не старости штампача.

Ако се дупло штампање/привидно штампање деси на унапред одштампаном папиру као што су чекови, позивнице, обрасци итд. Ако је дупла штампа унапред одштампани садржај, а не тренутно одштампани садржај, то може бити због грешака у подешавањима, грејању , или коришћени папир.

Ако се користе погрешна подешавања, то може довести до тога да штампач користи погрешне поставке топлоте које отапају мастило и изазивају контаминацију главе штампача. У штампачу постоје и подешавања која говоре штампачу који папир се користи за штампање, ако подешавања нису подешена према папиру, штампач може да користи погрешну температуру или притисак ако штампач очекује тањи папир, али тада се користи дебео картон који може проузроковати нетачан притисак или топлоту.

Ако је штампач превише врућ због нетачних подешавања температуре околине у просторији, онда може да растопи претходно одштампано мастило и да доведе до контаминације главе штампача и папира.

Двоструки отисак такође може бити узрокован папиром који се не препоручује за употребу у одређеном штампачу.

Узроци двоструке штампе/фантастичног штампања и решења:

Неповољно окружење: Кад год постоји двоструко штампање/штампање духова, обратите пажњу на стање околине. Двоструко штампање може да се деси ако је влажност у окружењу превисока или прениска, или ако је околна температура преврућа или превише хладна. Приметио сам да је ласерски штампач који сам користио имао двоструке проблеме са штампањем кад год је падала киша.

Решење: Најбољи начин да се избегне дупло штампање због влаге или неповољних температура је коришћење механизама који ће регулисати околне температуре. Идеална температура околине за канцеларију је 68-76 степени Фаренхајта са влажношћу између 20% и 80%.

Прљава глава штампача: Други узрок двоструког штампања је прљава глава штампача. Главе за штампање које су контаминиране прашином, вишком тонера или другим материјалима могу изазвати двоструко штампање.

Решење: Већина штампача има уграђену функцију чишћења. Ако ваш штампач штампа двоструко, покрените ову уграђену функцију чишћења док не видите да двоструко штампање нестаје. Такође би требало да набавите безбедне квалитетне тонере и покријте штампач када се не користи. Такође можете да користите филтере за квалитет ваздуха и поставите екране преко отворених прозора.

Неисправан папир и подешавања: Двоструко штампање може бити узроковано коришћењем погрешних подешавања штампача и папира. Различити папири имају различита својства. Неки штампачи, посебно комерцијални или индустријски штампачи, имају различите поставке за различите врсте папира.

Дебљина папира или граматуре се мери грамима по квадратном метру (ГСМ). Што је папир тањи, то је мање ГСМ-а, а што је папир дебљи то је већи ГСМ. То значи да се подешавања штампача морају променити да би се прилагодили различитим папирима са различитим ГСМ-ом. Такође можете додати различите доступне текстуре папира (сјајни, полусјајни, мат итд.). Сва ова својства папира могу изазвати двоструко штампање ако су подешавања штампача погрешна.

Решење: Кад год купујете штампач, уверите се да је то одговарајући штампач за ваше потребе. Ако планирате да штампате на различитим врстама папира, уверите се да ваш штампач има подешавања која подржавају различите типове папира. Требало би да забележите ГСМ папира и подесите подешавања штампача тако да се прилагоди ГСМ папира. Такође би требало да подесите штампач на основу текстуре папира. Штампач ће користити различите поставке топлоте за папир на основу његове дебљине и текстуре. Нетачна подешавања ГСМ-а и текстуре ће узроковати двоструко штампање.

Неисправан бубањ: Штампач можда штампа двоструко јер постоји проблем са бубњем. Овај проблем може бити узрокован превеликим заостатком тонера у праху.

Решење: Уграђени чистач штампача обично чисти остатак тонера са бубња, међутим, ако га уграђена функција чишћења не очисти, мораћете то да урадите сами. Можете да посетите приручник или веб локацију произвођача штампача да бисте сазнали како да очистите свој бренд и модел.

Неисправан комплет грејача: Ако сте очистили бубањ, а двоструко штампање и даље траје, то може значити да је потребно чишћење или замену комплета грејача вашег штампача. Штампач користи високу топлоту да би спојио садржај вашег документа са папиром. Ова висока топлота може изазвати накупљање остатака тонера у праху.

Решење: Можете покушати сами да извадите и очистите грејач. Пратите упутства у упутству за штампач или веб локацији произвођача. Ако очишћени комплет грејача не реши проблем двоструког штампања, то може значити да је комплет грејача можда требати заменити. Узмите у обзир цену комплета грејача и цену штампача. Погледајте да ли је вредно заменити комплет грејача или само набавити нови штампач.

Ефекти двоструке штампе

Двоструко штампање може бити знак да се у вашем штампачу дешавају озбиљније ствари. Узрок двоструког штампања треба дијагностиковати и отклонити. Ако имате посао који се ослања на штампање, дупло штампање може да изазове кашњења, па чак и губитак клијената. Двоструко штампање такође може да изазове цурење важних информација јер садржај једног документа може да се одштампа на други документ.

виндовс упдате грешка 643

Зашто влажност и температура утичу на окружење за штампање?

Главе штампача су дизајниране да раде у одређеном опсегу ако је влажност прениска, главе штампача ће се осушити, а уграђено чишћење ће постати мање ефикасно. Ако је влажност превисока, чишћење ће такође бити неефикасно јер су главе штампача превише влажне да би испале млазнице. Опсег влажности за штампач је између 20% – 80% влажности, али оптимални опсег је између 40% и 60% влажности.

Висока влажност може учинити да отисци буду и даље мокри, а боје могу да крваре једна у другу. Ниска влажност може довести до сушења глава штампача и губитка квалитета боје.

Ниска влажност може довести до тога да се штампач превише загреје и да му скрати животни век. Висока влажност може проузроковати кондензацију штампача и оштетити штампач.

Да бисте ово поправили, држите штампач у окружењу са контролисаном климом. Користите инструменте за праћење влажности у околини. Ако је околина превише влажна, набавите овлаживач, а ако је влажност ниска, набавите овлаживач.

Како подешавања штампача могу утицати на двоструко штампање?

Подешавања штампача које изаберете говоре штампачу шта да ради и како да то уради. Подешавања говоре штампачу тежину папира (ГСМ) и да ли има премаз. Ако има унапред одштампане податке и било која друга својства папира. Ова подешавања ће рећи штампачу да ли треба да користи више или мање топлоте. Више топлоте може утицати на тање унапред одштампане податке. Висока топлота може проузроковати да се претходно одштампана топлота топи и дупло штампа на истом папиру и другим папирима који пролазе кроз штампач.

  Шта-је-двоструко-штампање-или-штампање духова
Популар Постс