ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050

Sboj Wslregisterdistribution S Osibkoj 0x80070050недефинисан

Ако сте ИТ стручњак, вероватно сте видели поруку о грешци „ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050.“ До ове грешке може доћи када покушавате да региструјете дистрибуцију Виндовс подсистема за Линук (ВСЛ). Постоји неколико потенцијалних узрока ове грешке. Један је да је ВСЛ дистрибуција већ регистрована. Други је да дистрибуција није компатибилна са верзијом Виндовс-а коју користите. Ако видите ову грешку, постоји неколико ствари које можете покушати да је поправите. Прво проверите да ли је ВСЛ дистрибуција већ регистрована. Ако јесте, можете покушати да га одјавите, а затим поново региструјете. Ако ВСЛ дистрибуција није компатибилна са вашом верзијом оперативног система Виндовс, можете покушати да надоградите Виндовс на најновију верзију. Алтернативно, можете покушати да користите другу ВСЛ дистрибуцију. Ако и даље видите грешку „ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050“, постоји неколико других ствари које можете да испробате. Један је да користите Виндовс ПоверСхелл за регистрацију ВСЛ дистрибуције. Други је да користите Мицрософт Сторе за инсталирање ВСЛ дистрибуције. Ако сте ИТ стручњак и видели сте грешку „ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050“, постоји неколико ствари које можете покушати да поправите. Прво проверите да ли је ВСЛ дистрибуција већ регистрована. Ако јесте, можете покушати да га одјавите, а затим поново региструјете. Ако ВСЛ дистрибуција није компатибилна са вашом верзијом оперативног система Виндовс, можете покушати да надоградите Виндовс на најновију верзију. Алтернативно, можете покушати да користите другу ВСЛ дистрибуцију. Ако и даље видите грешку „ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050“, постоји неколико других ствари које можете да испробате. Један је да користите Виндовс ПоверСхелл за регистрацију ВСЛ дистрибуције. Други је да користите Мицрософт Сторе за инсталирање ВСЛ дистрибуције.ВСЛ, или Виндовс подсистем за Линук, је бесплатан Виндовс програм који вам омогућава да покренете Линук програме на Виндовс-у. У већини случајева, ова бесплатна функција ради беспрекорно на Виндовс рачунару. Али понекад наилази на разне грешке као што је ВслРегистерДистрибутион Фаилед витх Еррор: 0к80070050. Проблем би могао изгледати овако:Инсталација може потрајати неколико минута...
ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050
Грешка: 0к80070050 Датотека постоји.

Грешка се углавном јавља када ВСЛ не успе да се покрене и ово је уобичајена грешка на Виндовс 11/10 и Виндовс Сервер. Али, на срећу, неке исправке ће вам помоћи.ВслРегистерДистрибутион не успева са грешком 0к80070050

Зашто ВслРегистерДистрибутион не успева са грешком: 0к80070050?

ВСЛ вам омогућава да покренете Линук платформу и њене апликације на вашој Виндовс машини. Можете покренути ГУИ и Линук апликације на командној линији на Виндовс-у заједно са Виндовс апликацијама ако је ова функција омогућена. Међутим, понекад се може оштетити и не покренути, што резултира грешком 0к80070050. Или, неке од датотека које су потребне за покретање ВСЛ-а можда неће радити исправно.

ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050

Предлажемо да пратите следећа решења користећи администраторски налог да бисте то поправили ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050 на вашем Виндовс систему: 1. Проверите да ли је покренута услуга Лкссманагер.
 2. Проверите да ли је ВМ платформа или Всл функција онемогућена.
 3. Проверите да ли постоје проблеми на нивоу оперативног система или апликације.
 4. Проверите да ли има оштећених системских датотека
 5. Скенирање на вирусе и малвер

Обавезно проверите да ли је проблем решен након сваког предлога. Ово ће вам помоћи да разумете узрок грешке ако је следећи пут наиђете.

3д фото фацебоок

1] Проверите да ли је услуга Лкссманагер покренута.

ЛкссМанагер ВСЛ услуга

Можда постоји добра шанса за то Услуга ЛкссМанагер је престала да ради . Зато што је ЛкссМанагер одговоран за рад као посредник између Виндовс система и Линук подсистема. Дакле, ако престане да ради, ни ВСЛ неће радити.

Главни задатак услуге ЛкссМанагер је да конвертује Линук кодове у одређени формат који Виндовс разуме. Услуга ЛкссМанагер треба да буде подешена на аутоматски како би се осигурало да се управљачки програми потребни за покретање ВСЛ-а аутоматски ажурирају по потреби.

Да бисте били сигурни да је у функцији, пратите ове кораке:

 • Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили дијалог Покрени.
 • Откуцајте сервицес.мсц и притисните Ентер.
 • Сада пронађите ЛкссМанагер и кликните десним тастером миша на њега.
 • Идите на Својства.
 • У падајућем менију Тип покретања изаберите Аутоматски > Примени > У реду.
 • Коначно, поново покрените рачунар, покушајте да покренете ВСЛ и видите да ли се појављују грешке.

2] Проверите да ли је ВМ платформа или Всл функција онемогућена.

Омогућите всл платформу виртуелне машине

Када инсталирамо ВСЛ на Виндовс систем, инсталирамо га под платформом виртуелне машине. Дакле, да бисте покренули ВСЛ, прво морате омогућити ВМ платформу. А ако је онемогућен, потребне датотеке и услуге неће бити доступне за покретање ВСЛ-а.

Зато обавезно омогућите ВМ платформу и опцију ВСЛ (или означите поље) пратећи ове кораке:

 • Притисните тастер Виндовс + Р да бисте покренули Рун.
 • Унесите аппвиз.цпл и притисните Ентер.
 • На бочној траци изаберите Укључи или искључи функције оперативног система Виндовс.
 • Овде обавезно означите ова два поља: Платформа виртуелне машине и Виндовс подсистем за Линук.

3] Проверите проблеме са оперативним системом или нивоом апликације.

Системски конфликти могу да покваре датотеке и компоненте повезане са ВСЛ-ом. Ово може бити због драјвера уређаја или инсталације апликација трећих страна које могу бити у сукобу са датотекама компоненти. Такође, узрок горње грешке може бити недостатак ажурирања за Виндовс ОС или старе датотеке драјвера.

Можда бисте желели да размислите о покретању алатке ДИСМ да бисте поправили потенцијално оштећену слику система.

Можда бисте такође желели да размислите о враћању система у претходно стање и видите да ли то помаже.

Проблеме могу изазвати неки нови Виндовс или ажурирања управљачких програма. покрените Виндовс Упдате и погледајте.

4] Проверите да ли постоје оштећене системске датотеке

На крају, проверите да ли постоје оштећене системске датотеке. Ако су Виндовс системске датотеке оштећене, то би могао бити један од разлога зашто ВСЛ не ради. Дакле, можете покушати да поправите Виндовс системске датотеке и видите да ли то функционише.

5] Проверите да ли постоје вируси и малвер

ВслРегистерДистрибутион није успео са грешком: 0к80070050 такође могу бити узроковани вирусима и малвером јер ометају несметан рад услуге ЛкссМанагер или других системских драјвера и повезаних компоненти за ВСЛ.

Стога би провера вируса или малвера на рачунару могла бити добра идеја. Ако имате инсталиран антивирусни програм на рачунару, користите га за помоћ. У супротном, можете користити Виндовс безбедносну апликацију.

Скенирајте помоћу Виндовс безбедности

 • Отворите Виндовс безбедност тако што ћете претражити у стартном менију.
 • Кликните на Заштита од вируса и претњи.
 • На крају, кликните на „Брзо скенирање“ да бисте завршили скенирање.

Дакле, ово су били неки од брзих начина да се решите грешке ВслРегистерДистрибутион са грешком: 0к80070050. Ако вам горе наведене методе не раде, размислите о поновној инсталацији Виндовс подсистема за Линук и погледајте да ли ради.

Сличан отказ ВслРегистерДистрибутион са грешкама :

0кц03а001а | 0к80041002 | 0к800700б7 или 0к80080005 | 0к80070422 | 0к80370114 | 0к80370102 | 0к80070003 | 0к80070032 | 0к8007023е | 0к8007019е и 0к8000000д | 0к800701бц

Шта је боље, ВСЛ и ВиртуалБок?

Један или други Виндовс подсистем за Линук (ВСЛ) и ВиртуалБок могу бити бољи за вас у зависности од њихових кључних разлика. Са ВСЛ-ом, ваша виртуелна машина је ефикаснија, боље се интегрише са Виндовс-ом и може се подесити брже него са ВиртуалБок-ом. Користите ВСЛ ако су вам потребни посебни алати или апликације за Линук. Међутим, ако вам је потребна већа контрола над вашим виртуелним окружењем или желите да користите апликације које нису Линук, ВиртуалБок ће можда више одговарати вашим потребама.

авионски режим се сам укључује Виндовс 10

Да ли ВСЛ2 покреће Линук у виртуелној машини?

Линук кернел ради унутар лаких виртуелних машина (ВМ) користећи најновију технологију виртуелизације у ВСЛ 2. Међутим, важно је напоменути да ВСЛ 2 неће бити традиционално искуство виртуелне машине. У традиционалним окружењима виртуелних машина, процес покретања је спор, изолација је велики проблем, а ресурси се брзо троше. Ови атрибути нису доступни у ВСЛ 2. Упркос томе што не морате да конфигуришете или управљате виртуелном машином, она ће обезбедити исти висок ниво интеграције између Виндовс-а и Линук-а.

ВслРегистерДистрибутион не успева са грешком 0к80070050
Популар Постс