Снимите макро да бисте направили дугме пречице за више формата у Ворд-у и Екцел-у

Record Macro Create Shortcut ButtonАко радите са Мицрософт Ворд-ом или Екцел-ом, знате да постоји много различитих формата докумената. Да бисте уштедели време, можете снимити макро који ће креирати дугме пречице за више формата. Ево како: 1. Отворите Мицрософт Ворд или Екцел документ који желите да форматирате. 2. Кликните на картицу „Приказ“. 3. Кликните на „Макрои“. 4. Кликните на „Сними макро“. 5. Дајте име свом макроу. 6. Кликните на дугме 'Заустави снимање'. Сада, кад год желите да форматирате документ у Ворд-у или Екцел-у, једноставно кликните на дугме пречице које сте креирали! Ово ће вам уштедети време и помоћи вам да будете продуктивнији.Подразумевана трака са алаткама за брзи приступ Мицрософт Ворд и Мицрософт Екцел садржи само три опције - Сачувај, Откажи и Понови. Али шта ако кажем да се може додати још прилагођених дугмади? С друге стране, често примењујемо различите формате на наше текстове као што су подебљано, курзив, подвучено, наслов 1, наслов 2, итд. Понекад морамо да применимо више од једног формата (подебљано, курзив и подвучено или подебљано и наслов 1 и итд.) неколико пута. Рецимо да ово треба да урадите 50 пута. То ће значити да морате да притиснете око три дугмета у једном потезу да бисте довршили стил.

Да бисте се решили овог дуготрајног посла, можете снимити макро и креирати дугме пречице за имплементацију више формата у исто време. Хајде да видимо како то учинити.

Макро снимање – дугме „Креирај“ да бисте додали више формата

Веома је једноставно и не одузима много времена. То можете да урадите и у Ворд-у и у Екцел-у. Следећи кораци се раде са Ворд 2013, али корисници програма Екцел такође могу да прате ове кораке јер су исти.Прво отворите апликацију Ворд 2013 и идите на Погледај таб. Након тога кликните на Макро и изаберите Мацро Рецординг .

Снимите макро у Ворд 2013

Онда ћеш добитиискочина следећи начин,Унесите детаље о макроу

Морате да унесете име и опис да бисте могли брзо да га идентификујете. Такође се уверите у то Сви документи (Нормал.дотм) изабрани. Након уношења свих овихдетсила, хит У реду дугме. Након тога ваш курсор ће изгледати овако -

Нови стил курсора

Сада можете одабрати било који формат. Пример: подебљано, подвучено итд.

Изаберите формате

Када су сви ови формати изабрани или кликнути, кликните Зауставити дугме које се налази на дну Мицрософт Ворд-а.

Виндовс 10 одјава заглављен

Зауставите снимање макроа

Да бисте закачили овај снимљени макро на траку са алаткама за брзи приступ, идите на Филе > Оптионс > Куицк Аццесс Тоолбар. Сада проширите падајући мени и изаберите Макро .

снимите макро

Добићете свој макро са леве стране. Само га изаберите и кликните на дугме 'Додај'.

Додај макро

Ако желите да му дате икону, само је изаберите на десној страни и кликните на дугме Уреди.

Додајте икону у макро

Након тога, добићете иконе за додавање.

Сада ћете добити нову икону на траци са алаткама за брзи приступ.

Нови макро на траци са алаткама за брзи приступ

Кад год желите да примените ове формате, само изаберите текст и кликните на ово дугме.

Уместо да губите време на примену различитих формата или стилова на текст, можете једноставно снимити макро, додати га на траку са алаткама за брзи приступ и користити га у складу са својим захтевима.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Како извршите прорачуне помоћу апликације Ранге Цалцулатионс за Екцел .

Популар Постс