еке програм или ЦОМ Сурогате је престао да ради у оперативном систему Виндовс 10

Program Exe Com Surrogate Has Stopped Working Windows 10Као ИТ стручњак, често чујем људе како кажу да је „еке програм или ЦОМ Сурогате престао да ради“ у Виндовс-у 10. Ово је уобичајен проблем који може бити узрокован разним стварима. У овом чланку ћу објаснити шта ова грешка значи и како је поправити. Грешка „еке програм или ЦОМ сурогат је престао да ради“ је грешка у оперативном систему Виндовс 10 која се јавља када апликација или процес не успе. Ово може бити узроковано разним стварима, али најчешћи узрок је корумпирана или оштећена датотека. Ова грешка такође може бити узрокована сукобом између апликације и другог програма или процеса. Постоји неколико ствари које можете да урадите да бисте исправили ову грешку. Прво, покушајте да поново покренете рачунар. Ово ће често решити проблем. Ако проблем и даље постоји, покушајте да деинсталирате, а затим поново инсталирате апликацију. Ако ово не реши проблем, можда ћете морати да контактирате подршку апликације. Грешка „еке програм или ЦОМ Сурогате је престао да ради“ је уобичајен проблем у оперативном систему Виндовс 10, али се може поправити. Ако имате овај проблем, покушајте да поново покренете рачунар или да деинсталирате и поново инсталирате апликацију. Ако се проблем настави, можда ћете морати да контактирате подршку апликације.У оперативном систему Виндовс 10/8/7, ако икада добијете поруку о грешци: Програм еке или ЦОМ Сурогате је престао да ради. Проблем је довео до тога да програм престане да ради исправно. Виндовс ће затворити програм и рећи вам да ли је решење доступно , онда ево неколико корака за решавање проблема, желео бих да предложим да могу помоћи у отклањању таквих грешака.

алат за резање високе резолуције

Шта је ЦОМ сурогат

ИН дллхост.еке процес иде по имену ЦОМ сурогат . Налази се у фасцикли Систем 32.

Мицрософт каже,ЦОМ сурогат је жртвовани процес за ЦОМ објекат који се покреће изван процеса који га је захтевао. Екплорер користи ЦОМ сурогат, на пример, када преузима сличице. Ако одете до фасцикле у којој су омогућене сличице, Екплорер ће покренути ЦОМ сурогат и користити га за израчунавање сличица докумената у фасцикли. То је зато што је Екплорер научио да не верује алатима за извлачење сличица; имају лошу репутацију због стабилности. Екплорер је одлучио да надокнади смањење перформанси у замену за повећану поузданост, што је резултирало уклањањем ових паметних исечака кода из главног процеса Екплорера. Када се алатка за издвајање сличица сруши, рушење убија ЦОМ Сурогате процес уместо Екплорер.

ЦОМ Сурогате је престао да ради

ЦОМ Сурогате је престао да ради

Постоји неколико разлога који могу да доведу до таквих грешака, лошег или оштећеног програма, подешавања УАЦ-а, инфекције малвером, ДЕП подешавања итд. Ако сте недавно ажурирали управљачки програм уређаја, можда бисте желели да се вратите и видите да ли вам то помаже. Ако је проблем недавно, можете ли покушати да вратите систем и видите да ли то решава проблем? Такође је познато да онемогућавање сличица преко опција Филе Екплорер-а помаже. Ако не, ево још неколико предлога.1] УАЦ подешавања:

У оперативном систему Виндовс 10/8/7 имате поставке контроле корисничког налога (УАЦ) које спречавају административни приступ програмима из безбедносних разлога. Неким програмима је потребан администраторски приступ да би исправно радили, тако да да бисте решили овај проблем, морате да кликнете десним тастером миша на извршну датотеку и покренете је као администратор.

Ако желите да увек користите овај програм као администратор, кликните десним тастером миша на пречицу, идите на Својства и изаберите картицу Компатибилност.

Затим означите „Покрени овај програм као администратор“. Затим кликните на Аппли/ОК.

Понекад ћете можда морати да омогућите и режим компатибилности јер неки програми можда нису у потпуности компатибилни са Виндовс 7/8/10.

Ако је програм компатибилан са Виндовс 10/8/7, уверите се да не омогућите режим компатибилности, ако је омогућен, поништите избор јер би то такође могло да доведе до пада програма.

2] Инфекција злонамерним софтвером:

Ако добијате поруку о грешци за више програма, ваш Виндовс рачунар је можда заражен. У таквим случајевима преузмите добро треће стране самостални антивирусни софтвер и скенирајте свој рачунар њиме.

Поново покрените систем у безбедном режиму и покрените потпуно скенирање.

3] ДЕП подешавање:

како онемогућити јавасцрипт у тј

ДЕП подешавање тј. Спречавање извршења података подешавање може довести до пада програма. Да бисте проверили ова подешавања

1. Кликните на Почетак и Десни клик на рачунар и идите на Својства

2. Кликните на Напредна подешавања система.

3. Кликните на Напредно Таб и кликните Подешавања испод Перформансе седница.

ЦОМ Сурогате је престао да ради

Четири. Притисните Спречавање извршења података.

5. Обавезно изаберите „ Омогућите ДЕП само за основне Виндовс програме и услуге. . '

6. Затим кликните Применити и притисните У реду и рестарт ваш систем

Алтернативно, можете изабрати Укључи ДЕП за све програме и услуге осим оних које ја одаберем, кликните на Додај и додајте следеће:

  • Ц: Виндовс Систем32 дллхост.еке за 32-битне системе
  • Ц: Виндовс СисВОВ64 дллхост.еке за 64-битне системе

Кликните на Аппли / ОК.

4] Поново региструјте ДЛЛ датотеке

Отворите повишени ЦМД и покрените следеће команде:

|_+_| |_+_| Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Да видимо да ли ово помаже.

Ако ови кораци не помогну, покушајте да поново инсталирате одређену апликацију која узрокује проблем.

Ако се ово дешава са неком од компоненти Виндовс-а, покушајте да покренете СФЦ / СЦАННОВ.

Погледајте овај пост ако добијете Радња се не може довршити јер је датотека отворена у ЦОМ Сурогате-у. порука.

Популар Постс