Фасцикла за преузимање унапред: Како прегледати и прилагодити датотеке за преузимање унапред у оперативном систему Виндовс 10

Prefetch Folder How ViewШта је фолдер унапред преузимања у оперативном систему Виндовс 10/8/7? Како прегледати Префетцх .пф датотеке? Можете ли да прилагодите Префетцхер? Овај пост одговара на сва ваша питања.

Фасцикла Префетцх је скривена системска фасцикла у оперативном систему Виндовс 10 која чува датотеке које се користе за убрзавање учитавања апликација које често користите. Фасцикла Префетцх се налази на Ц:ВиндовсПрефетцх. Ако покушавате да очистите чврсти диск или само желите да видите шта заузима простор у фасцикли Префетцх, можете да га прегледате и његов садржај на неколико различитих начина. Да бисте видели фасциклу Префетцх, прво ћете морати да прикажете скривене датотеке и фасцикле. Да бисте то урадили, отворите Филе Екплорер и кликните на картицу Приказ. Затим изаберите опцију за приказ скривених датотека, фасцикли и диск јединица. Када то урадите, отворите фасциклу Префетцх и видећете листу датотека са екстензијом .ПФ. Ово су датотеке унапред преузимања. Ако желите да видите са чиме је повезана свака датотека Префетцх, можете је отворити у уређивачу текста као што је Нотепад. Само кликните десним тастером миша на датотеку и изаберите Опен Витх > Нотепад. На врху датотеке видећете ред који почиње са „Циљна датотека“. Ово је датотека са којом је повезана датотека унапред преузимања. На пример, ако видите датотеку унапред преузимања за Мицрософт Ворд, циљна датотека ће бити Ворд.еке. Такође можете да користите командну линију да видите фасциклу Префетцх. Да бисте то урадили, отворите командну линију и откуцајте следећу команду: дир Ц:ВиндовсПрефетцх Ово ће приказати све датотеке унапред преузимања у фасцикли. Такође можете да користите командну линију за брисање датотека унапред. Да бисте то урадили, откуцајте следећу команду: дел Ц:ВиндовсПрефетцх*.пф Имајте на уму да ће ово избрисати све датотеке унапред преузимања, тако да то урадите само ако сте сигурни да вам не требају. Фасцикла Префетцх је згодна системска фасцикла која може помоћи да се убрза учитавање апликација које често користите. Приказујући скривене датотеке и фасцикле, можете да видите фасциклу Префетцх и њен садржај. Такође можете користити командну линију за преглед и брисање датотека унапред преузимања.Сваки пут када покренете апликацију на рачунару, Префетцх Оперативни систем Виндовс креира датотеку која садржи информације о датотекама које је учитала апликација. Информације у датотеци претходног преузимања се користе за оптимизацију времена учитавања апликације следећи пут када је покренете.Шта је фолдер унапред преузимања

Виндовс користи овај директоријум да убрза покретање апликација. Он анализира датотеке које користите током покретања и апликације које покрећете и креира индекс где се те датотеке и апликације налазе на вашем чврстом диску. Користећи овај индекс, Виндовс може брже да покреће датотеке и апликације.

Како да прегледате датотеке унапред преузимањаВинПрефетцхВиев је мали, преносиви, бесплатни услужни програм који чита Префетцх (.пф) датотеке ускладиштене на вашем систему и приказује информације ускладиштене у њима. Доступан је Ево .

Гледајући ове датотеке, можете сазнати које датотеке свака апликација користи и које датотеке се учитавају када се Виндовс покрене.

Овај услужни програм ради са било којом верзијом оперативног система Виндовс, од Виндовс КСП до Виндовс 10. Раније верзије Виндовс-а нису погодне за овај услужни програм јер не користе датотеке за претходно преузимање.Ако не видите ниједну датотеку у апликацији када је покренетеколекционарможда ћете морати да преузме одговорност вашу фасциклу Ц:Виндовс Префетцх. можете користити УВТ ово је лако урадити помоћу контекстног менија десним кликом.

Подесите датотеке за претходно преузимање

ТвеакПрефетцх је апликација лака за коришћење дизајнирана за управљање преузимањима датотека на вашем систему. Ово омогућава кориснику да постави одвојене опције за Префетцх и Суперфетцх. Доступан је Ево .

Ако приметите да Виндовс неће поново изградити Лаиоут.Ово» Када обришете фасциклу Префетцх, или можда само желите да је ажурирате на најновију конфигурацију за покретање, можете натерати процес да почне користећи функцију „Ребуилд Лаиоут.ини“ у менију Опције.

ТвеакПрефетцх ће такође открити нетачна подешавања за Префетцх и Суперфетцх и омогућити кориснику да их поправи једним кликом. Верзија 3.0 уводи чаробњака за конфигурацију узорковања који помаже мање искусним корисницима да пронађу оптимална подешавања унапред и супер-прилагођавања за свој систем и потребе.

Међутим, за просечног корисника Виндовс-а, Префетцхер је најбоље оставити на миру!

Неки услужни програми имају могућност брисањаколекционар. Ако одлучите да користите ову опцију 'чишћења'колекционар„Будите спремни да неко време покренете „неоптимизоване“ прозоре. Као што је раније поменуто, Префетцхер је најбоље оставити на миру! У сваком случају, Виндовс га брише од 128 уноса до 32 најчешће коришћене датотеке за претходно преузимање апликације.

Популар Постс