Порука о одржавању у току у Виндовс 10 Ацтион Центер

Maintenance Progress Message Windows 10 Action CenterПогледајте поруку „Одржавање у току“ у Виндовс 10 Ацтион Центер? Овај пост објашњава шта то значи, као и како да га искључите ако је заглављен или бесконачан.

Ако сте ИТ стручњак, вероватно сте упознати са поруком „Одржавање у току“ у Акционом центру Виндовс 10. Ова порука указује да Виндовс обавља неке задатке одржавања и обично нема разлога за бригу.Међутим, ако често видите ову поруку, то може бити индикација да нешто није у реду са вашим системом. У овом чланку ћемо погледати шта би могло да изазове појављивање ове поруке и како можете да је поправите.Један од могућих разлога за поруку „Одржавање је у току“ је тај што је ваш систем конфигурисан да аутоматски инсталира исправке. Ово је подразумевана поставка у оперативном систему Виндовс 10 и генерално је добра идеја да је оставите омогућену.

Међутим, ако постоје проблеми са процесом ажурирања, можда ћете чешће него иначе видети поруку „Одржавање у току“. Да бисте ово поправили, можете једноставно онемогућити аутоматска ажурирања и ручно их инсталирати када будете имали времена.Ако не видите поруку „Одржавање у току“, али видите друге поруке о грешци у Акционом центру, могуће је да ваш систем има проблема са евиденцијама догађаја. Ово се често може поправити покретањем алатке „Прегледник догађаја“ и брисањем свих оштећених или застарелих евиденција.

Ако и даље видите поруку „Одржавање у току“ након што испробате ова решења, могуће је да постоји проблем са услугом одржавања Виндовс-а. Ова услуга је одговорна за извршавање задатака одржавања и ако не ради исправно, можда ћете видети ову поруку чешће него обично. Да бисте ово поправили, можете једноставно поново покренути Виндовс Маинтенанце Сервице.

Ако и даље видите поруку „Одржавање у току“ након што сте испробали сва ова решења, могуће је да постоји проблем са вашим системским датотекама. Ово се често може поправити покретањем алатке 'Систем Филе Цхецкер'. Овај алат ће скенирати ваш систем у потрази за оштећеним или недостајућим датотекама и покушаће да их поправи.Аутоматско одржавање Виндовс 10 омогућава кориснику да има потпуну контролу над активностима одржавања. Међутим, током процеса, одзив ОС се успорава. А када отворите Центар за догађаје , можете видети ' Одржавање у току Порука. Аутоматско одржавање аутоматски зауставља текуће операције одржавања када корисник ступи у интеракцију са рачунаром. Активности одржавања ће се наставити када се систем врати у стање приправности. Иако би требало да га пустите да ради како је добро за ваш рачунар, ако сматрате да траје предуго или се замрзава, можете да онемогућите аутоматско одржавање преко Виндовс регистра. Ето како!

Одржавање у току

Отворите контролну таблу и приступите подешавањима Акционог центра. Затим изаберите одељак „Одржавање“ и кликните на дугме „Заустави услугу“ да бисте онемогућили ову опцију.

Одржавање у току

Такође можете променити Аутоматско одржавање подешавања након заустављања услуге, а затим кликните на Промените подешавања услуге .

Али ако Акциони центар не може да заустави аутоматско одржавање, можда ћете морати да уредите регистар.

Центар за подршку не може да заустави аутоматско одржавање

Притисните Вин + Р на тастатури да бисте отворили дијалог Покрени. Када се појави поље, унесите регедит у празном пољу кликните на ОК да отворите уређивач регистра и идите на следећу путању:

|_+_|

Проширити Графика а затим изаберите Услуга фолдер. Сада на десној страни изаберите Услуга је онемогућена .

чека да добије статус индексирања

Ако не постоји, кликните десним тастером миша на празну област да бисте креирали 32-битну ДВОРД вредност. Чак и ако је у питању 64-битни Виндовс, креирајте 32-битну ДВОРД вредност. Именујте га када завршите. Услуга је онемогућена и доделити га '1' значење.

Затворите уређивач регистра и поново покрените рачунар.

То је све!

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Овај пост ће вам помоћи ако Виндовс не може да покрене аутоматско одржавање .

Популар Постс