Зрачење лаптопа - истина или мит; Како се заштитити?

Laptop Radiation TruthЗрачење лаптопа је права ствар и може бити штетно по ваше здравље. Ево како да се заштитите од тога. Лаптоп зрачење је врста електромагнетног зрачења које се емитује из лаптопова. Ово зрачење је у облику таласа и може бити штетно по здравље ако сте му изложени дуже време. Постоји неколико начина на које можете да се заштитите од зрачења лаптопа. Један од начина је коришћење штитника за лаптоп. Ово је уређај који можете ставити на свој лаптоп који ће блокирати зрачење да допре до вашег тела. Други начин да се заштитите је да држите лаптоп даље од тела. То значи да не би требало да га држите у крилу дуже време и не би требало да спавате са њим поред кревета. Такође можете смањити своју изложеност зрачењу лаптопа тако што ћете мање користити лаптоп. Ако га користите само у кратком временском периоду, бићете изложени мањем зрачењу. Зрачење лаптоп рачунара је стварна претња по ваше здравље, али можете се заштитити од њега коришћењем штитника за лаптоп и држањем лаптопа даље од тела.Као и сваки електронски уређај заснован на радију, лаптоп рачунари такође емитују штетне таласе електромагнетне фреквенције (ЕМФ) који могу бити штетни за кориснике. Још једна опасност од лаптопова је количина топлоте коју апсорбујемо док радимо. На срећу, постоје решења за смањење ефекта и једног и другог. зрачење лаптопа и грејање лаптопа док ради на лаптопу. О овим методама ћемо разговарати у овом чланку.

Да ли лаптопови емитују зрачење?

Лаптоп радијација

Мој одговор је дефинитивно НЕ. Али пошто је већина лаптопа, укључујући и ваш, повезана на Ви-Фи ради приступа интернету, они су опасни... Ви-Фи може бити опасан . Сам лаптоп не ствара проблематична магнетна поља. Ако нисте повезани на Ви-Фи, једини проблем са лаптопом је топлота, и све је у реду све док не ставите лаптоп у крило. Можете га ставити на сто, користити јастучић који апсорбује топлоту или било шта друго да спречите топлоту. На интернету можете пронаћи јастучиће који апсорбују и могуће зрачење и топлоту.Видео сам да многи људи користе јастук као упијајућу подлогу. Односно, стављају јастук на крило, а затим стављају лаптоп на њега. Ово је још опасније јер ће топлота бити заробљена унутар лаптопа и ући у ваше тело кроз зглобове и руке када куцате или користите тачпед. Такође није добра идеја држати лаптоп на кревету. То је као да га држите на јастуку. Лаптоп столови се могу наћи на мрежи, а поседовање једног од њих ће обезбедити одговарајућу вентилацију и дисипацију топлоте и зрачења. Можете их купити и на Амазон.

како зауставити синхронизацију једне белешке

Емисије ЕМИ из лаптоп рачунара су исте као оне из мобилних телефона, микроталасних пећница и уређаја за стриминг радија. Исто важи и када сте повезани на бежични Интернет, као што је Ви-Фи рутер. Не могу да кажем да ли УСБ кључеви који омогућавају приступ интернету могу представљати било какву опасност јер нисам могао да нађем много о томе на мрежи. Али могу - јер раде на мобилним телефонским линијама.

Познато је да дуготрајно излагање високим нивоима електромагнетног зрачења (ЕМР) изазива умор, вртоглавицу, главобољу, кратак дах, несаницу, итд. Неки извештаји сугеришу да тако продужено излагање високим нивоима такође може изазвати проблеме са плодношћу, као и оштећење ћелија и ДНК. Али други кажу да су такви извештаји неубедљиви. Међутим, мере предострожности нису штетне.Како се заштитити од зрачења лаптопа

Овај део говори о две ствари које можете да урадите да смањите зрачење лаптопа. Прва ствар коју треба заштитити је да своју употребу Ви-Фи-ја сведете на минимум и пређете на жичану везу ако је могуће. Други је коришћење основног екрана за лаптоп. На располагању је много дизајна, тако да можете изабрати онај који вам је удобан док радите.

цхроме командна линија

Као што је објашњено у претходном одељку, лаптопови емитују зрачење само када су повезани на бежични Интернет као што је Ви-Фи. Зато је најбоље да искључите Ви-Фи када вам није потребан. Алтернативно, можете се повезати на Интернет помоћу Етхернет кабла. Само проверите да ли ваш лаптоп има Етхернет порт. Већина их има.

Под претпоставком да радите са исте локације сваки дан, било би много сигурније да користите етернет везу и искључите Ви-Фи било на лаптопу или на самом рутеру. Етернет каблови нису скупи и могу се лако купити у локалним продавницама електронике. Потребно је само да измерите дужину кабла који вам је потребан да би се могао повезати са рутером и лаптопом.

Међутим, то није увек могуће због многих фактора као што су не можете да радите мирно седећи или ако радите у спаваћој соби, али ипак морате да носите лаптоп у дневну собу када се састајете са клијентима или пријатељима. У другом случају, можете користити ЛАН кабл у просторији у којој радите и Ви-Фи у дневној соби. Само идеја...

Једна од ствари о којима смо причали у првом одељку овог поста је постоље за лаптоп које ће апсорбовати топлоту и зрачење лаптопова. Практично, уместо да положите лаптоп директно на себе, држите га унутра База за лаптоп што ти лежи на коленима. Тиме се штетно зрачење смањује на скоро неутрално. Већина ових база за лаптопове је доступна за мање од 100 долара. Неки од њих могу бити скупљи, али то зависи од бренда и других карактеристика базе.

Немојте користити лаптопове док их пуните. Као и мобилни телефони, лаптопови такође емитују максимално зрачење приликом пуњења. Ако ћете користити Ви-Фи, увек је најбоље да их искључите и затим користите.

Ако не користите бежичну везу, не морате да бринете о томе како да се заштитите од зрачења лаптопа. Па, барем ако ваше комшије не користе јак Ви-Фи.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : Опасности, ризици и опасности по здравље мобилних телефона .

Популар Постс