Крита је бесплатни софтвер за цртање за илустраторе и уметнике текстуре.

Krita Is Free Painting SoftwareКрита је бесплатан програм за цртање отвореног кода за уметнике и илустраторе који желе да креирају илустрације и текстуре професионалног квалитета. Препун је функција које вам омогућавају да креирате запањујућа уметничка дела, а потпуно је бесплатан за преузимање и коришћење. Ако тражите бесплатан и моћан програм за цртање, Крита је одличан избор. Препун је функција које вам омогућавају да креирате прелепа уметничка дела, а потпуно је бесплатан за преузимање и коришћење. Крита је одличан избор за уметнике и илустраторе који желе да креирају илустрације и текстуре професионалног квалитета. Препун је функција које вам омогућавају да креирате запањујућа уметничка дела, а потпуно је бесплатан за преузимање и коришћење. Дакле, ако тражите бесплатан програм за цртање који вам може помоћи да креирате прелепа уметничка дела, обавезно погледајте Криту. Нећете бити разочарани.Када је у питању уређивање слика, Пхотосхоп побеђује конкуренцију. Међутим, за почетнике, Пхотосхоп није доступан. Па, ако вас занимају илустратори, текстуре, мат боје и још много тога, ево једноставног, али веома моћног бесплатног програма за Виндовс под називом Мел. Према речима програмера, овај бесплатни софтвер је углавном дизајниран за илустраторе и уметнике текстура. Крита има сјајне карактеристике које ће вас натерати да замените друге алат за уређивање слика Такође.

Крита софтвер за илустраторе и уметнике текстуре

Крита Паинтинг софтвер за илустраторе и уметнике текстуре

Крита је професионални бесплатни софтвер за цртање отвореног кода који су креирали уметници који желе да виде доступне алате за цртање за свакога. Пошто није дизајниран за опште уређивање слика, можда нећете добити пуну моћ Пхотосхопа. Међутим, добићете неке друге корисне функције за обављање посла. Хајде да погледамо неке од његових карактеристика:Хајде да погледамо неке од његових карактеристика:

  • Стабилизатори четки: Ако користите било коју дигиталну оловку као што је ЛивеСцрибе или чак обичан миш за цртање у овом софтверу и имате веома дрхтаву руку, ова функција ће вам омогућити да стабилизујете свој цртеж.
  • Палета: Избор боје је увек стресан посао за сваког уметника. Постаје горе када морате да прођете кроз више од једне опције да изаберете боју. Овај проблем је решен јер можете да изаберете било коју боју из контекстног менија десним кликом када користите овај алат.
  • Прилагођена четка: За уметника је важно да користи различите четке. Уграђене четке можете прилагодити својим потребама.
  • Поделите свој рад: Ако желите да поделите своју четкицу или било који други алат са другима, то можете учинити лако.
  • Управљање слојевима: Ако сте упознати са Пхотосхоп-ом, знате да Пхотосхоп подржава слојеве. Крита такође нуди ово.
  • Помоћник за цртање: Крита пружа једноставан помоћник који укључује 9 различитих опција за уклањање правих линија које сте можда привремено користили и стварање бољег облика.
  • Одразите било који објекат: Ако сте креирали половину објекта и желите да направите другу половину, можете користити алатку Миррор Имаге.
  • Подршка за ПСД датотеке: Иако постоји много начина отворите ПСД датотеке без Пхотосхопа , ево још једног алата који ће вам омогућити да отворите ПСД датотеке и уредите их.

Други алати су укључени у овај софтвер. На пример, видећете алате за трансформацију, палету боја, подршку за ХДР, маске слојева итд.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако сте уметник, сигурно ћете желети да ово проверите. Можете га преузети са крита.орг . Продавница апликација Крита за Виндовс је плаћена, али десктоп верзија софтвера је потпуно бесплатна.Популар Постс