Поправите неподржану грешку у стању безбедног покретања у оперативном систему Виндовс 11

Ispravit Osibku Secure Boot State Unsupported V Windows 11недефинисан

Безбедно покретање је функција оперативног система Виндовс 10 која обезбеђује да само потписани, поуздани софтвер може да ради на вашем рачунару. Ово помаже у заштити рачунара од малвера и другог злонамерног софтвера. Међутим, понекад безбедно покретање може да дође у неподржано стање, што може да изазове грешке. Ако видите грешку „Стање безбедног покретања није подржано“, то значи да је ваш рачунар у неподржаном стању безбедног покретања. Ово се може догодити из више разлога, али најчешћи узрок је промена одређених поставки у БИОС-у/УЕФИ. Постоји неколико ствари које можете покушати да поправите ову грешку: 1. Уђите у БИОС/УЕФИ и онемогућите Сецуре Боот. Ово ће вам омогућити да покренете непотписани софтвер, што може узроковати грешку. 2. Поново омогућите безбедно покретање и покушајте поново да покренете рачунар. Ово ће помоћи да се искључе проблеми са софтвером који могу узроковати грешку. 3. Ако и даље видите грешку, покушајте да ресетујете БИОС/УЕФИ на подразумевана подешавања. Ово ће обрисати све прилагођене поставке које могу узроковати грешку. 4. Ако и даље видите грешку, можда ћете морати да контактирате произвођача рачунара за даљу помоћ.Безбедно покретање је важна безбедносна функција која спречава учитавање малвера при покретању система. Већина савремених рачунара подржава безбедно покретање, а већина њих има то подразумевано омогућено. Ово је безбедносни стандард који је развила ПЦ индустрија. Ако је безбедно покретање омогућено, фирмвер проверава потпис сваког дела софтвера за покретање током покретања рачунара. Ако сматра да је потпис софтвера за покретање неважећим, блокира његово преузимање. На овај начин, безбедно покретање делује као безбедносна капија. Због тога је безбедно покретање важна функција у оперативном систему Виндовс и требало би да буде омогућена на свим уређајима који подржавају безбедно покретање. У овом чланку ћемо видети шта треба да урадите ако видите Порука о грешци Сецуре Боот Унсуппортед у оперативном систему Виндовс 11 .Стање безбедног покретања није подржано.

Поправите неподржану грешку безбедног покретања у оперативном систему Виндовс 11

Безбедно покретање је један од захтева за Виндовс 11. Нећете моћи да инсталирате Виндовс 11 док не омогућите безбедно покретање у БИОС-у. Међутим, постоје начини на које можете да заобиђете Сецуре Боот и инсталирате Виндовс 11. Али не препоручујемо да заобиђете Сецуре Боот за инсталације Виндовс 11 јер Сецуре Боот спречава извршавање злонамерног кода током покретања система. Шта ако је безбедно покретање омогућено, али није подржано? Неки корисници су видели грешку Неподржано безбедно покретање на Виндовс 11 упркос томе што је безбедно покретање омогућено на њиховим системима. Ако видиш Стање безбедног покретања није подржано , али је омогућено у БИОС-у, овај пост има радне исправке за решавање проблема.Можете проверити статус безбедног покретања пратећи кораке у наставку:

Како да видите статус безбедног покретања

 1. Кликните на Виндовс Сеарцх.
 2. Унесите информације о систему.
 3. Изаберите „Информације о систему“ из резултата претраге.
 4. Када се отвори апликација Систем Информатион, потражите „Безбедно покретање“ са десне стране да бисте видели њен статус.

У наставку смо поменули неколико савета које треба следити да бисте решили проблем „Статус безбедног покретања није подржан“.пречица за нови фолдер
 1. Проверите ТПМ подршку
 2. Проверите свој БИОС режим
 3. Извршите надоградњу на месту
 4. Чиста инсталација Виндовс 11

Хајде да детаљно погледамо све ове поправке.

1] Проверите ТПМ подршку

ТПМ је један од услова за инсталирање Виндовс 11. ТПМ је скраћеница од Трустед Платформ Модуле. То је чип дизајниран да обезбеди хардверске и безбедносне функције. Ако ваш рачунар нема инсталиран ТПМ чип и инсталирате Виндовс 11 након што сте заобишли ТПМ, видећете поруку „Статус безбедног покретања није подржан“ у информацијама о систему.

2] Проверите свој БИОС режим

Стање безбедног покретања није подржано

Још један услов за подршку безбедном покретању је да ваш БИОС режим мора да буде УЕФИ. Ако имате застарелу верзију БИОС-а, Виндовс ће приказати статус безбедног покретања као неподржан (погледајте снимак екрана изнад). Ако је ваш БИОС режим Легаци, морате да промените на УЕФИ. Ово ће решити проблем. Можете проверити БИОС режим у системским информацијама.

Да бисте конвертовали БИОС режим из Легаци у УЕФИ, стил партиције чврстог диска мора бити ГПТ. Ако ваш чврсти диск има стил МБР партиције, нећете моћи да промените БИОС режим из Легаци у УЕФИ. Да бисте проверили стил партиције чврстог диска, следите ове кораке:

Виндовс 10 преименовати штампач

Проверите стил партиције вашег чврстог диска

 1. клик Победа + Кс тастере и изаберите Управљање диска .
 2. Када се отвори управљање дисковима, кликните десним тастером миша на чврсти диск и изаберите Карактеристике .
 3. Иди на Волуме картицу да видите стил партиције вашег чврстог диска.

Ако је ваш стил партиције чврстог диска МБР, конвертујте га из МБР у ГПТ. Постоји начин да претворите МБР у ГПТ без губитка података, али препоручујемо да направите резервну копију података пре него што наставите.

3] Извршите надоградњу на месту

Ако се проблем настави, предлажемо да извршите надоградњу на месту. Али пре него што почнете, уверите се да сте омогућили ТПМ на свом Виндовс уређају и промените БИОС режим са Легаци на УЕФИ. Надоградња на месту је процес враћања оперативног система Виндовс. Надоградња на месту инсталира најновију верзију оперативног система Виндовс на постојећи Виндовс оперативни систем без уклањања постојећег оперативног система Виндовс. У овом процесу нема губитка података.

4] Чиста инсталација Виндовс 11

Ако надоградња на месту не реши проблем, чиста инсталација ће помоћи. За чисту инсталацију оперативног система Виндовс 11, потребно је да форматирате Ц диск. Дакле, сви ваши подаци ће бити избрисани током процеса.

читати : Вредност је заштићена Политиком безбедног покретања и не може се променити или избрисати. .

Како поправити неподржано стање безбедног покретања?

Ако видите грешку „Статус безбедног покретања није подржан“ у оперативном систему Виндовс 11, ваш систем не испуњава захтеве за безбедно покретање. Да бисте решили овај проблем, прво проверите да ли имате ТПМ инсталиран на рачунару. Ако ваш систем има ТПМ чип, омогућите ТПМ. Друго, проверите БИОС режим. Безбедно покретање није подржано ако имате застарели БИОС режим. У том случају промените БИОС режим са Легаци на УЕФИ.

Овај чланак пружа детаљно објашњење ове грешке и како да је исправите.

Зашто безбедно покретање није подржано?

Безбедно покретање није подржано на Виндовс уређајима са застарелим БИОС режимом. Ако ваш систем користи Легаци БИОС режим, видећете статус безбедног покретања није подржан у системским информацијама. Такође, ТПМ мора бити омогућен на вашем систему. Да бисте решили овај проблем, промените БИОС режим вашег система са Легаци на УЕФИ.

Надам се да ово помаже.

Опширније : Сецуре Боот је засивљен у БИОС-у.

Стање безбедног покретања није подржано.
Популар Постс