Поправите грешку кода мрежног адаптера 31 у оперативном систему Виндовс 11/10

Ispravit Osibku Koda Setevogo Adaptera 31 V Windows 11 10недефинисан

Као ИТ стручњак, овде сам да вам кажем како да поправите грешку 31 кода мрежног адаптера у оперативном систему Виндовс 11/10. Ово је прилично честа грешка која се може поправити у неколико једноставних корака. Прво, желите да се уверите да је ваш мрежни адаптер ажуриран. Да бисте то урадили, једноставно идите на веб локацију произвођача вашег адаптера и преузмите најновији управљачки програм. Када имате драјвер, инсталирајте га и поново покрените рачунар. Ако ваш мрежни адаптер и даље не ради, можда ћете морати да га деинсталирате и поново инсталирате. Да бисте то урадили, идите на Контролну таблу, Управљач уређајима и пронађите свој мрежни адаптер. Кликните десним тастером миша на њега и изаберите Деинсталирај. Након што је деинсталиран, поново покрените рачунар, а затим поново инсталирајте драјвер. Ако и даље имате проблема, могуће је да је ваш мрежни адаптер онемогућен. Да бисте ово проверили, идите на Контролну таблу, Управљач уређајима и пронађите свој мрежни адаптер. Двапут кликните на њега и уверите се да је „Статус уређаја“ подешен на „Омогућено“. Ако и даље имате проблема, могуће је да постоји проблем са вашим регистром. Да бисте ово поправили, мораћете да преузмете и покренете чистач регистра. Када покренете чистач, поново покрените рачунар и погледајте да ли је проблем решен. Надамо се да су вам ови кораци помогли да поправите грешку 31 кода мрежног адаптера у оперативном систему Виндовс 11/10. Ако није, можда ћете морати да контактирате произвођача вашег адаптера за даљу помоћ.Ако имате проблема са мрежним повезивањем на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10 и видите Код грешке менаџера уређаја 31 за Мрежни адаптер (Ви-Фи или Етхернет), онда ће вам овај пост помоћи да решите проблем на вашем систему.Грешка кода мрежног адаптера 31

Када се овај код грешке менаџера уређаја појави на вашем рачунару у било ком мрежном адаптеру, у Управљачу уређајима прво ћете видети дотични уређај са жутим знаком узвика (који се такође може појавити за грешку непознатог уређаја) поред њега. Када сада проверите својства мрежне картице, видећете пун опис грешке у Статус уређаја информативни прозор са следећим садржајем:Овај уређај не ради исправно јер Виндовс не може да учита управљачке програме потребне за овај уређај. (Шифра 31)

{Операција неуспела}
Тражена операција није успела.

Овај уређај не ради исправно јер Виндовс не може да учита управљачке програме потребне за овај уређај. (Шифра 31)

Ова грешка се може поправити једноставним ажурирањем управљачких програма за уређај. Можете да набавите и инсталирате најновије управљачке програме које је обезбедио произвођач за уређај са грешком Цоде 31. Између осталих могућих поправки, ако је грешка кода 31 због тога што МС ИСАТАП адаптер не ради исправно, можете поново инсталирати Мицрософт ИСАТАП мрежни адаптер на свој рачунар.Можете наићи на ову грешку на рачунару из следећих разлога.

 • Инсталиран је погрешан драјвер за мрежни адаптер.
 • Управљачки програм мрежног адаптера је оштећен или застарео.
 • Постоји неважећи/оштећени мрежни кључ у Виндовс регистру.

Међутим, у неким случајевима грешка се и даље може појавити чак и ако је исправан управљачки програм мрежног адаптера већ инсталиран.

Поправите грешку кода мрежног адаптера 31

Ако видите икону у Управљачу уређаја док решавате проблеме у вези са мрежом на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10 Код 31 грешка и жути знак узвика за Ви-Фи или Етхернет мрежни адаптер инсталиран на вашем систему, онда би наша препоручена решења, представљена у наставку без посебног редоследа, требало да вам помогну да лако решите проблем.

 1. Ажурирајте управљачке програме мрежног адаптера
 2. Ресетујте мрежни адаптер
 3. Избришите неважеће кључеве мрежног регистратора и поново инсталирајте управљачке програме мрежног адаптера.
 4. Инсталирајте исправан драјвер за мрежни адаптер

Погледајмо опис процеса у односу на свако од наведених решења. Пре него што пређете на решења у наставку, препоручујемо да се уверите да је Виндовс ажуриран.

како променити изглед у ПоверПоинту

1] Ажурирајте управљачке програме мрежног адаптера.

Како ажурирати мрежне драјвере у Виндовс 11

Први корак који можете предузети у покушају да поправите Грешка код мрежног адаптера 31 на вашем рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10 треба да ажурира мрежне управљачке програме. Пошто вам је за овај задатак потребна интернет веза, у зависности од тога да ли је проблем са Ви-Фи или Етхернет адаптером, можете користити било који од следећих метода:

 • Ручно ажурирајте драјвере преко Девице Манагера ако сте их већ преузели .инф или .сис фајл драјвера.
 • Ажурирајте драјвер преко командне линије.
 • Набавите ажурирања управљачких програма у одељку Опциона ажурирања у Виндовс Упдате-у.
 • Преузмите најновију верзију програма драјвера са веб локације произвођача.
 • Аутоматски ажурирајте своје драјвере користећи било који од бесплатних софтвера за ажурирање драјвера.

Међутим, ако су оба мрежна адаптера погођена, или ако је проблематични адаптер једина мрежна картица инсталирана на рачунару, можете да користите кључ УСБ мрежног адаптера и пратите упутства изнад за уграђену мрежну картицу или са другог рачунара, идите на сајт за подршку произвођача рачунара (ако имате брендирани рачунар или лаптоп) или сајт за подршку матичне плоче (за уграђене мрежне адаптере) и преузмите најновији управљачки програм за мрежни контролер. Након преузимања, копирајте управљачки програм на УСБ диск, а затим пренесите преузети управљачки програм на рачунар са проблемом и покрените пакет.

2] Ресетујте мрежни адаптер

Ресетујте мрежни адаптер

Под претпоставком да су ваши мрежни управљачки програми ажурирани, али проблем и даље постоји, поставке мрежног адаптера на вашем рачунару су вероватно оштећене. У овом случају, да бисте видели да ли је проблем решен, можете да користите функцију мрежног ресетовања у оперативном систему Виндовс 11/10 да бисте поново инсталирали мрежне адаптере и поставили мрежне компоненте на подразумеване вредности. Након поновног покретања рачунара, сви мрежни адаптери се поново инсталирају и постављају на своје подразумеване вредности.

3] Уклоните оштећене кључеве мрежног регистратора и поново инсталирајте управљачке програме мрежног адаптера.

Конфигурација Кључ мрежног регистратора чува поставке мрежне конфигурације за бежичне и етернет везе на рачунару са оперативним системом Виндовс 11/10. Ако немате или немате стабилну мрежну везу, овај кључ регистратора је можда оштећен – брисање овог кључа може помоћи у решавању проблема. Кључ регистратора ће бити враћен следећи пут када поново покренете рачунар.

датотеке се не могу синхронизовати са онедриве

Ово решење захтева да избришете оштећене кључеве регистратора мрежне конфигурације, а затим поново инсталирате управљачки програм мрежног адаптера. Да бисте извршили овај задатак, прво се уверите да сте направили резервну копију свог регистра или креирајте тачку за враћање система као неопходну меру предострожности. Након тога, можете наставити на следећи начин:

 • клик Виндовс тастер + Р да бисте отворили дијалог Покрени.
 • У дијалогу Покрени откуцајте регедит и притисните Ентер да отворите уређивач регистра.
 • Идите или идите до путање кључа регистратора у наставку:
|_+_|
 • На овој локацији у десном окну кликните десним тастером миша Конфигурација кључ РЕГ_БИНАРИ тип.
 • Изабери Избриши из контекстног менија.
 • Изађите из уређивача регистра.

Затим отворите дијалог Покрени, откуцајте девмгмт.мсц, и притисните Ентер.

У Управљачу уређајима, померите се надоле по листи инсталираних уређаја и проширите је Мрежни адаптери одељак.

Затим кликните десним тастером миша на проблематични мрежни адаптер и изаберите Избриши из контекстног менија да бисте уклонили хардвер из Управљача уређајима.

Сада поново покрените рачунар или кликните поступак на траци менија и изаберите Скенирајте промене хардвера да Виндовс поново скенира и аутоматски инсталира управљачки програм мрежног адаптера.

Ако користите драјвере треће стране за свој мрежни адаптер, или ако Виндовс не може да пронађе одговарајући драјвер за ваш мрежни адаптер, или ако сте деинсталирали драјвер током деинсталације уређаја, морате да преузмете и инсталирате најновији управљачки програм за вашу мрежну картицу. са сајта за подршку произвођача или са приложеног ЦД-а.

4] Инсталирајте исправан драјвер за мрежни адаптер.

У овом тренутку, ако проблем који тренутно имате није решен, сигурно је претпоставити да је на рачунару некако инсталиран погрешан драјвер за мрежни адаптер. Дакле, да бисте били сигурни да је исправан драјвер ручно преузет и инсталиран за проблематичан мрежни адаптер, следите ове кораке:

Прво морате пронаћи ИД хардвера мрежног адаптера.

 • Отворите менаџер уређаја .
 • Померите надоле листу инсталираних уређаја и проширите је Мрежни адаптери одељак.
 • Затим кликните десним тастером миша на проблематични мрежни адаптер и изаберите Карактеристике .
 • Затим пређите на Детаљи таб
 • Следећи клик на Имовина падајућу листу и изаберите ИД хардвера .
 • Сада у Цена поље, кликните десним тастером миша и копирајте последњу вредност, која ће изгледати отприлике овако ПЦИВЕН_10ЕЦ&ДЕВ_Д723&ЦЦ_0280 у зависности од хардвера за марку рачунара.

Затим потражите на Гоогле-у тачан ИД хардвера који сте копирали да бисте преузели исправне управљачке програме.

ултимате виндовс твеакер виндовс 7

Након преузимања, инсталирајте драјвер.

Поново покрените рачунар када завршите.

читати : Веза ИД хардвера је ван опсега 0кЦ004Ф00Ф

Надам се да ће вам овај пост помоћи!

Како поправити грешку мрежног адаптера?

Једно од најлакших и најчешћих поправки је ажурирање управљачког програма мрежног адаптера. У Управљачу уређаја изаберите свој мрежни адаптер, притисните и држите (или кликните десним тастером миша), а затим изаберите Ажурирај драјвер и пратите упутства. Након инсталирања ажурираног драјвера, ако се од вас затражи да поново покренете рачунар, изаберите Кренути > Снага > Поново покренути , и погледајте да ли то решава проблем са везом.

Ови постови би вас могли занимати :

Популар Постс