Како користити Ф4 у Екцелу на Мац-у?

How Use F4 Excel MacКако користити Ф4 у Екцелу на Мац-у?

Да ли тражите начин да олакшате и убрзате свој рад у Екцел-у? Да ли сте икада чули за пречицу Ф4? Ако нисте, на правом сте месту! У овом чланку ћемо разговарати о томе како да користите пречицу Ф4 у Екцел-у на Мац рачунару и различите начине на које вам може уштедети време и труд. Дакле, ако сте спремни да научите више, хајде да почнемо!Како користити Ф4 у Екцелу на Мац-у?
Коришћење Ф4 у Екцел-у на Мац-у је прилично једноставно. Прво изаберите ћелију или опсег ћелија које желите да закључате. Затим притисните тастер Фн + Ф4 кључеви. Ово ће закључати ћелију или опсег ћелија. Такође можете притиснути Цомманд + Т тастери за закључавање ћелије или опсега ћелија. Да бисте откључали, изаберите ћелију или опсег ћелија које сте закључали, притисните Фн + Ф4 кључеве, и биће откључано. Такође можете притиснути Цомманд + У кључеви за откључавање ћелија.

Како користити Ф4 у Екцелу на Мац-у

Коришћење тастера Ф4 у програму Екцел на Мац-у

Ф4 тастер је пречица која се користи у Мицрософт Оффице апликацијама као што су Екцел и Ворд. На Мац рачунару, Ф4 се користи за брзо отварање прозора Финд & Селецт. У Екцел-у се Ф4 такође користи за брзо понављање последње радње коју сте предузели. Ово може бити корисно за брзо понављање форматирања, формула и других задатака.

Поред употребе Ф4 за понављање последње радње, може се користити и за брзо попуњавање истих вредности у опсегу ћелија. Ово се може урадити тако што ћете прво изабрати опсег ћелија, а затим притиснути тастер Ф4. Ово ће попунити исте вредности у свим ћелијама.Још једна корисна карактеристика тастера Ф4 је да се може користити за брзо кретање кроз доступне опције приликом уређивања ћелије. На пример, када унесете формулу у ћелију, можете да користите тастер Ф4 за брзо кретање кроз доступне референце ћелије.

Коришћењем Ф4 за понављање последње радње

Коришћење тастера Ф4 за понављање последње радње може вам уштедети време ако треба брзо да поновите задатак. Ово може бити задатак обликовања, као што је промена величине фонта или боје фонта, или може бити формула коју треба да унесете у више ћелија.

Да бисте користили тастер Ф4 за понављање радње, једноставно притисните тастер Ф4. Ово ће поновити последњу радњу коју сте предузели. На пример, ако сте променили величину фонта ћелије, притиском на тастер Ф4 ће се иста радња поновити на следећој ћелији.Коришћење Ф4 за попуњавање опсега ћелија

Тастер Ф4 се такође може користити за брзо попуњавање опсега ћелија са истом вредношћу. Да бисте то урадили, прво изаберите опсег ћелија које желите да попуните. Затим притисните тастер Ф4. Ово ће попунити исту вредност у свим изабраним ћелијама.

Ово може бити корисно ако треба брзо да попуните опсег ћелија са истом вредношћу. На пример, ако треба да унесете исти датум у опсег ћелија, можете да изаберете опсег и притиснете тастер Ф4 да бисте брзо попунили исти датум у свим ћелијама.

Коришћење тастера Ф4 за циклус кроз опције

Тастер Ф4 се такође може користити за брзо кретање кроз доступне опције приликом уређивања ћелије. На пример, када уносите формулу у ћелију, притиском на тастер Ф4 ће се кретати кроз доступне референце ћелије. Ово може бити корисно ако морате брзо да унесете формулу у више ћелија.

Ово се такође може користити за брзу промену форматирања ћелије. На пример, ако треба брзо да промените величину фонта или боју фонта ћелије, можете да користите тастер Ф4 да брзо кружите кроз доступне опције.

Коришћење Ф4 са другим тастерима

Тастер Ф4 се такође може користити у комбинацији са другим тастерима за обављање других радњи. На пример, можете да користите тастер Ф4 у комбинацији са тастером Схифт да брзо изаберете опсег ћелија. Такође можете да користите тастер Ф4 у комбинацији са тастером Цонтрол да бисте брзо копирали формулу из једне ћелије у другу.

Коришћење тастера Ф4 у комбинацији са другим тастерима може вам помоћи да брзо извршите задатке који би иначе одузели много времена. Ово вам може уштедети време и олакшати обављање задатака у програму Екцел.

Закључак

Ф4 тастер је моћна пречица у Мицрософт Оффице апликацијама као што су Екцел и Ворд. На Мац рачунару, Ф4 се користи за брзо отварање прозора Финд & Селецт. У Екцел-у се Ф4 такође користи за брзо понављање последње радње коју сте предузели. Такође се може користити за брзо попуњавање опсега ћелија са истом вредношћу и за брзо кретање кроз доступне опције приликом уређивања ћелије. Поред тога, тастер Ф4 се може користити у комбинацији са другим тастерима за обављање других радњи, као што је брзо бирање опсега ћелија или копирање формуле из једне ћелије у другу.

Релатед Фак

За шта се користи тастер Ф4 у Екцел-у?

Тастер Ф4 се користи у Екцел-у за понављање последње радње. Може се користити за брзо попуњавање ћелије са истом вредношћу, за примену форматирања на ћелију или групу ћелија или за примену формула на опсег ћелија.

промените паипал.ме урл

Како да користим Ф4 у Екцел-у на Мац-у?

У програму Екцел на Мац-у, тастер Ф4 се користи за понављање последње радње. Да бисте користили тастер Ф4, изаберите ћелију на коју желите да примените радњу. Затим притисните тастер Ф4. Ово ће поновити последњу радњу.

За које се радње може користити Ф4?

Ф4 се може користити за примену форматирања на ћелију или групу ћелија, попуњавање ћелије истом вредношћу или за примену формула на опсег ћелија. Такође се може користити за отварање дијалога Пасте Специал, који вам омогућава да налепите податке из међуспремника на различите начине.

Која је пречица за коришћење Ф4 у Екцел-у на Мац-у?

Пречица за коришћење Ф4 у Екцел-у на Мац-у је Цомманд + И. Ова пречица ће поновити последњу радњу примењену на изабрану ћелију или опсег ћелија.

Која је пречица за отварање дијалога Специјално лепљење?

Пречица за отварање дијалога Пасте Специал у програму Екцел на Мац-у је Схифт + Цомманд + В. Ово ће отворити дијалог Пасте Специал, који вам омогућава да налепите податке из међуспремника на различите начине.

Која је пречица за попуњавање ћелије истом вредношћу?

Пречица за попуњавање ћелије истом вредношћу у Екцел-у на Мац-у је Цомманд + Е. Ово ће попунити изабрану ћелију истом вредношћу као и ћелија изнад ње.

Коришћење тастера Ф4 у Екцел-у на Мац-у је одличан начин да брзо и ефикасно унесете податке у табелу. Користећи га, можете лако копирати, премештати и понављати податке уз минималан труд и време. Помоћу тастера Ф4 такође можете брзо и лако да креирате више формула, штедећи време и труд. Било да сте почетник или искусан корисник, тастер Ф4 је одличан алат за коришћење у Екцел-у на Мац-у.

Популар Постс