Како снимити нарацију са синхронизацијом слајдова у ПоверПоинт презентацији

How Record Narration With Slide Timings Powerpoint PresentationУ овом чланку ћемо вас провести кроз како да користите ПоверПоинт заједно са приповедањем прича и додатним описима. Ова функција је посебно корисна ако држите презентацију на даљину.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да снимим нарацију уз синхронизацију слајдова у ПоверПоинт презентацији. Процес је заправо прилично једноставан и захтева само неколико корака. Прво отворите своју ПоверПоинт презентацију. Затим кликните на картицу „Слиде схов“ на врху екрана. Затим кликните на картицу „подешавање“. У падајућем менију кликните на „сними пројекцију слајдова“. Када кликнете на 'сними пројекцију слајдова', појавиће се нови прозор. Уверите се да је изабрана опција 'почни снимање од почетка', а затим кликните на дугме 'сними'. ПоверПоинт ће сада почети да снима ваш глас док напредујете кроз слајдове. Да бисте прешли на следећи слајд, само кликните мишем или притисните размакницу на тастатури. Када завршите са снимањем, притисните дугме 'стоп'. И то је све! Сада знате како да снимите нарацију уз синхронизацију слајдова у ПоверПоинт презентацији.Мицрософт ПоверПоинт презентација је најраспрострањенији софтвер за креирање професионалних визуелних презентација. Користи се и у пословне и у академске сврхе за организовање и креирање структуриране презентације како би се идеја ефективно саопштила публици користећи визуелне елементе, текстове, дијаграме, ефекте прелаза, анимације итд.ПоверПоинт презентација је одличан начин да представите своје идеје у пројекцији слајдова када разговарате са публиком у истој просторији. Али шта ако желите да одржите презентацију публици која вам није физички блиска. Па, у том случају, ПоверПоинт вам омогућава да додате аудио коментаре вашој презентацији слајдова, што може бити корисно за репродукцију презентација ако нисте физички близу публици. Можете додати своје мисли и изговорене речи у своју ПоверПоинт презентацију додавањем снимљеног коментара.

Додавање аудио нарације и времена слајдова је одличан начин да уведете самосталну Повер Поинт презентацију. Унутар Повер Поинт пројекције слајдова можете снимити аудио коментар који се може синхронизовати са временом слајдова. Да бисте снимили нарацију и време слајдова, све што треба да урадите је да прво подесите звучну картицу и микрофон које желите да укључите у датотеку презентације, затим снимите свој коментар и додате га у коначну датотеку ПоверПоинт презентације. Корисници могу да изаберу да додају аудио снимак свим слајдовима у ПоверПоинт презентацији или да додају коментар на изабрани ПоверПоинт слајд. Поред тога, да бисте слајд који се сами репродукује учинили још интерактивнијим, можете да користите напомене, као што су маркер или ласерски показивач, док бележите своју презентацију. У овом чланку објашњавамо како да снимите нарацију са временима слајдова у ПоверПоинт презентацији.Снимите нарацију са синхронизацијом слајдова у ПоверПоинт-у

Подесите микрофон

У Мицрософт ПоверПоинт-у не постоји директна опција за промену поставки микрофона. Не можете да изаберете уређај за снимање и промените подешавања јачине звука у ПоверПоинт-у. Дакле, пре снимања нарације у ПоверПоинт-у, не заборавите да подесите нивое јачине звука на звучној картици и одаберете подразумевани звучни уређај који желите да омогућите у ПоверПоинт-у.

Иди на Контролна табла и кликните на Звук.

Пребаците на Снимање картицу и изаберите микрофон на који желите да снимате. Сада кликните на Својства и идите на Нивои таб.Како снимити нарацију са синхронизацијом слајдова у ПоверПоинт презентацији

преглед исцрпљености

Подесите нивое микрофона на жељену вредност тако да звук не буде изобличен.

Кликните У реду примените измене

Снимите нарацију у ПоверПоинт-у

Отворите датотеку презентације слајдова за коју желите да додате нарацију. Уверите се да сте на почетку слајда да бисте снимили нарацију и време за целу презентацију слајдова.

На ПоверПоинт траци идите на Слиде схов картицу и кликните Снимање слајдова дугме.

Изабери опцију Снимање од почетка да додате нарацију целој презентацији слајда. Изабери Снимање са тренутног слајда могућност почетка снимања на тренутном слајду.

медени додатак фирефок

Једном завршено Снимање слајдова кутија искочи.

Изабери опцију Време слајдова и анимација да аутоматски бележи време проведено на сваком слајду, укључујући напомене. Веома се препоручује да изаберете ову опцију да бисте подесили време слајдова и анимација за своју презентацију.

Изабери опцију Наратив, мастило и ласерски показивач за снимање коментара; и да снимите репродукцију напомена као што су ласерски показивач, маркер, дигитална оловка итд. које користите за додавање илустрација слајдовима презентације.

Кликните Почели са снимањем дугме за покретање снимања екрана и гласања преко микрофона.

Након што снимање започне, презентација ће бити приказана у режиму целог екрана, а трака са алаткама за снимање ће се појавити у горњем левом углу. Да бисте прешли на следећи слајд, можете користити тастер са стрелицом удесно са тастатуре и поново снимите тренутни слајд користећи стрелицу налево.

Користите напомене да бисте додали белешке

Да бисте своју презентацију учинили још интерактивнијом, можете да користите напомене да бисте својој презентацији додали илустрације. Да бисте означили кључне тачке, можете користити напомене као што су маркер, мастило, гумица, ласерски показивач, дигитална оловка, итд. Да бисте користили белешке, пратите ове кораке.

Виндовс 10 листа најчешће коришћених

Кликните десним тастером миша на слајд. Притисните Опције показивача из падајућег менија.

Сада изаберите било који од алата, као што је ласерски показивач, оловка или маркер, да бисте додали ознаке. Да бисте променили боју мастила, кликните Боја мастила .

Снимите нарацију уз синхронизацију слајдова у ПоверПоинт-у

Након тога, кликните десним тастером миша на последњи слајд и кликните Крај емисије у падајућем менију да бисте завршили снимање.

Ручно подесите време слајдова

Време слајдова се аутоматски снима када се дода нарација. Међутим, можете ручно да подесите време пројекције слајдова да бисте синхронизовали нарацију.

Кликните на слајд за који желите да подесите време. Иди на Прелаз таб. У пољу за време кликните на Проширени слајд.

фирефок сруши Виндовс 10

У одељку Напредни слајд изаберите После Означите поље за потврду и одредите секунде у којима слајд треба да се прикаже на екрану да бисте подесили време. Поновите ово за сваки слајд да бисте подесили време

Ресетујте време слајда користећи време за пробу

Да бисте променили време слајдова, користите време за пробу да подесите време прелаза слајдова, који су били мало искључени.

Иди на Слиде схов картицу и кликните Времена за пробе. Презентација ће бити приказана у режиму целог екрана. Користите тастере са стрелицама да подесите ново време.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

То је све!

Популар Постс