Како спречити преливање текста у Екцелу

How Prevent Text Overflow Excel

Сазнајте како да спречите проблем преливања текста у апликацији Мицрософт Екцел за десктоп рачунаре и Екцел Онлине. Промените подразумевану ширину или користите Екцел-ову опцију АутоФит Цолумн Видтх.

Спречавање преливања текста у Екцел-у је чест проблем са којим се суочавају ИТ стручњаци. Постоји неколико начина да се то спречи, али најчешћи начин је коришћење прелома текста. Ово ће омогућити да текст тече око ћелија и да се не прелива. Други начин да спречите преливање текста је да користите фонт мање величине. Ово ће смањити количину текста који је видљив и спречити његово преливање.



преливање текста може да поквари изглед табеле јер може изгледати незгодно ако из ћелије изађе препун текста. Ако имате табелу са овим проблемом, можете да решите проблем преливања текста у Мицрософт Екцел да изгледа боље и чистије.







Шта је преливање текста у Мицрософт Екцел-у

Како поправити преливање текста у Мицрософт Екцел-у





цомодо ледени змај преглед

Као што име сугерише, ако текст излази ван ћелије, то се зове преливање текста. Подразумевана ширина ћелије можда неће увек одговарати ширини целог текста. Подразумевана ширина Екцел ћелије је 8,43 мм, што је минимум и већина људи често има проблема. У овом тренутку, текст је скривен у десној ћелији и нечитљив је након што завршите са уређивањем.



Коју год верзију Мицрософт Оффице-а да користите, исти проблем се може појавити у свим Екцел табелама. Иста ствар се дешава са Екцел Онлине. Постоји неколико начина за решавање овог проблема. Међутим, треба да будете свесни да вам сваки метод омогућава да повећате ширину целе колоне одједном. Ако у колони има десет ћелија и покушате да повећате ширину прве ћелије, исто ће се применити на целу колону, а не само на једну ћелију.

Како зауставити или сакрити преливање текста у Екцелу

Да бисте решили проблем преливања текста у Мицрософт Екцел-у, следите ове савете:

  1. Ручно повећајте ширину колоне
  2. Користите опцију „Аутоматско прилагођавање ширине колоне“.
  3. Промените подразумевану ширину ћелије

За више детаља, наставите да читате.



1] ручно повећајте ширину колоне

Преливање текста у Екцел-у

акциони центар се не отвара

Ово је вероватно најлакши начин да се решите овог проблема. Иако је ово стара метода, одлично функционише. Без обзира да ли ширина ћелије треба да буде 10 мм или 100 мм, можете је променити ручно без икаквог посебног знања. Прво отворите табелу и пређите мишем преко линије која раздваја две колоне. Требало би да видите двострану стрелицу. Када то добијете, кликните и држите миш и превуците на десну страну.

2] Користите опцију „Аутоматско прилагођавање ширине колоне“.

Ово је згодна опција која вам омогућава да аутоматски подесите ширину колоне. Одређује максималну ширину ћелије и примењује је на целу колону. Не морате да користите метод превлачења и испуштања. Предност овог трика је што можете повећати ширину свих колона одједном. За почетак, изаберите све колоне које желите да промените и кликните на дугме Формат мени који треба да буде видљив у кућа таб. Након тога кликните на АутоФит Цолумн Видтх опција.

Ширина се мора одмах променити.

3] Промените подразумевану ширину ћелије/колоне

Ако већ знате тачно која вам је ширина потребна, можете променити подразумевану ширину колоне. Да бисте то урадили, отворите Формат мени у Екцел-у и изаберите Подразумевана ширина опција. Сада морате одабрати ширину.

да ли мој рачунар има тпм

Подразумевано, требало би да садржи милиметре, који се подразумевано користе у Екцел-у. Ако сте га раније променили, потребно је да подесите ширину у складу са тим.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Надам се да ће вам овај једноставан водич помоћи да решите проблем преливања текста у Мицрософт Екцел-у.

Популар Постс