Како да репродукујете ВМА датотеке у оперативном систему Виндовс 10 и шта да радите ако се ВМА не репродукује у ВМП-у

How Play Wma Files Windows 10Ако сте корисник Виндовс-а, можда сте наишли на датотеке са екстензијом .вма. ВМА је скраћеница од Виндовс Медиа Аудио, и то је формат датотеке који се користи за аудио датотеке. Ако покушавате да репродукујете ВМА датотеку у оперативном систему Виндовс 10, можда сте наишли на неке потешкоће. Виндовс 10 нема уграђену подршку за ВМА датотеке, тако да ћете морати да користите медија плејер треће стране или да конвертујете датотеку у други формат. Постоји неколико различитих начина за репродукцију ВМА датотека у оперативном систему Виндовс 10. Можете да користите Виндовс Медиа Плаиер, који је укључен у Виндовс, или можете да преузмете медијски плејер треће стране као што је ВЛЦ Медиа Плаиер или Медиа Плаиер Цлассиц. Ако имате проблема са репродукцијом ВМА датотеке у Виндовс Медиа Плаиер-у, то може бити зато што је датотека заштићена. Заштићене ВМА датотеке могу да се репродукују само у одређеним програмима и не могу се конвертовати у други формат. Ако покушавате да пустите ВМА датотеку на свом Мац-у, можда нећете имати среће. Аппле-ови иТунес и КуицкТиме програми не подржавају ВМА датотеке, тако да ћете морати да користите медија плејер треће стране или да конвертујете датотеку у други формат.ВМА или Виндовс Медиа Аудио је серија аудио кодека. Мицрософт га развија заједно са сродним форматима аудио кодирања. Можете да репродукујете ВМА датотеке у оперативном систему Виндовс 10 помоћу Виндовс Медиа Плаиер-а који се испоручује са унапред инсталираним оперативним системом Виндовс 10. Дакле, ако имате инсталиран Виндовс 10 на рачунару, ВМП 12 је све што вам треба да играте. У овом посту ћемо погледати како да репродукујете ВМА датотеке у оперативном систему Виндовс 10 и шта да урадите ако се ВМА не репродукује у ВМП-у.

Како да репродукујете ВМА датотеке на Виндовс 10

Како да репродукујете ВМА датотеке на Виндовс 10

Овај пост говори о следећим темама: 1. Како инсталирати Виндовс Медиа Плаиер
 2. Како поставити ВМА као подразумевани плејер у оперативном систему Виндовс 10
 3. Шта учинити ако ВМА не игра у ВМП-у.

Како инсталирати Виндовс Медиа Плаиер

Инсталирајте Виндовс Медиа Плаиер 12 у Виндовс 10

иконе директоријума

ВМП је укључен у чисту инсталацију оперативног система Виндовс 10, као и надоградње на Виндовс 10 са Виндовс 8.1 или Виндовс 7. Међутим, нека издања оперативног система Виндовс 10 га укључују као опциону функцију. Пратите упутства да бисте инсталирали Виндовс Медиа Плаиер:

 1. Кликните на дугме Старт и откуцајте Контролна табла
 2. Кликните на „Апликацију за радну површину контролне табле“ која се појављује на листи.
 3. Идите на „Програми“, а затим кликните Укључити или искључити карактеристике Виндовса
 4. Потражите искачуће прозоре Медиа Феатурес .
 5. Кликните на икону плус и изаберите Виндовс Медиа Плаиер
 6. Кликните и инсталираће ВМП на Виндовс 10.

Након инсталације, можете одмах да репродукујете ВМА датотеке.Како да подесите Виндовс Медиа Плаиер као подразумевани плејер

Виндовс Медиа Плаиер укључује подршку за неке од најпопуларнијих кодека као што су МП3, Виндовс Медиа Аудио и Виндовс Медиа Видео.

усб нераспоређени

ВМП подржава ВМА из кутије и то је све што вам треба да отворите датотеку помоћу Виндовс Медиа Плаиер-а. Могуће је да ВМП није подразумевани плејер за ВМА датотеке. Ево како да га промените:

 1. Кликните десним тастером миша на ВМА датотеку.
 2. Идите на Отвори са > Изаберите другу апликацију.
 3. Отвориће се прозор са листом играча инсталираних на рачунару.
 4. На командној линији прво означите поље ' Увек користите ову апликацију за отварање .вма датотека . '
 5. Затим изаберите Виндовс Медиа Плаиер и кликните на ОК.

Имајте на уму да ће се чинити да је икона ВМА датотеке повезана са иконом Виндовс Медиа Плаиер-а. Двапут кликните и репродуковаће ВМА датотеке на Виндовс 10 користећи Виндовс Медиа Плаиер.

Читати: како омогући репродукцију ДВД-а у оперативном систему Виндовс.

Шта учинити ако ВМА не игра у ВМП-у

Чак и након што поставите ВМП као подразумевани ВМА плејер, ако Виндовс 10 не репродукује формат, проблем је негде другде. Кодек је доступан са ВМП-ом и не мора се засебно инсталирати. Међутим, ако и даље не може да игра, ево шта можете да урадите:

како пронаћи сачуване лозинке на Виндовс 10

1] Фасцикле са дозволама

ВМП 12 захтева бар дозволу за читање да би репродуковао музичке датотеке на вашем рачунару. Ако сте додали фасциклу са музиком, уверите се да има дозволе за читање. Овај проблем се обично јавља када сте преместили фасцикле са другог рачунара или ажурирали Виндовс. Можда ће ти затребати промените дозволе за фолдер .

2] Лиценца се не може учитати

Мало је чудно. Један корисник форума је пријавио да је, када је покушавао да пусти музику доступну на његовом НАС серверу, добио грешку у верификацији лиценце. Плејер је покушао да отвори УРЛ у Едге претраживачу, али резултат је - ' Проблем са веб претраживачем није подржан . '

Интернет Екплорер је доступан као десктоп апликација у оперативном систему Виндовс 10. Пронађите, отворите и налепите УРЛ у ИЕ претраживачу и то би могло да реши проблем.

3] Мицрософт Мовиес & ТВ апликација

Инсталирајте нову апликацију Филмови и ТВ из Мицрософт продавнице. Може да репродукује све кодеке које ВМП 12 може да репродукује.

4] Инсталирајте играче треће стране

Много бесплатни медијски плејери доступно на мрежи. Можете их користити за репродукцију аудио и видео датотека на Виндовс 10.

телнет није препознат Виндовс 10

Коначно, видео сам много препорука у којима се тражи да преузмете кодеке. Међутим, ова опција више није доступна на картици Виндовс Медиа Плаиер > Генерал.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Обавестите нас да ли вам је ово помогло да репродукујете ВМА датотеке на Виндовс 10.

Популар Постс