Како закачити преносиве апликације на Старт мени у оперативном систему Виндовс 10

How Pin Portable Apps Start Menu Windows 10Научите како да закачите пречице за преносиве апликације на мени Старт у оперативном систему Виндовс 10. Можете да закачите било коју преносиву апликацију у мени Старт да бисте је директно отворили.

Као ИТ стручњак, често ме питају како да закачим преносиве апликације у Старт мени у оперативном систему Виндовс 10. Ево кратког водича како да то урадите. 1. Прво ћете морати да пронађете преносиву апликацију коју желите да закачите. Ако га већ немате, можете га преузети са интернета. 2. Када имате преносиву апликацију, отворите је и потражите опцију „Закачи у мени Старт“. 3. Ако је опција доступна, једноставно кликните на њу и апликација ће бити закачена за ваш Старт мени. 4. Ако опција није доступна, још увек можете да закачите апликацију тако што ћете кликнути десним тастером миша на њу и изабрати „Закачи у мени Старт“ из контекстног менија. То је све! Пратећи ове кораке, можете лако да закачите било коју преносиву апликацију на Старт мени у оперативном систему Виндовс 10.Ако желиш закачите преносиве апликације у старт мени на Виндовс 10, овај чланак би вам могао бити од помоћи. Преносне апликације су оне апликације које није потребно инсталирати. Ако често користите одређену преносиву апликацију и желите да је закачите у мени Старт тако да можете да је отворите кад год је то могуће, читајте даље.Како закачити преносиве апликације на Старт мени у оперативном систему Виндовс 10

Да бисте закачили пречице за преносиве апликације у мени Старт у оперативном систему Виндовс 10, следите ове кораке:

  1. Преместите преузету фасциклу преносивих апликација у директоријум по вашем избору.
  2. Двапут кликните на .еке датотеку да бисте отворили преносиву апликацију.
  3. Затворите апликацију.
  4. Кликните десним тастером миша на .еке датотеку.
  5. Изабери Пошаљи на > Десктоп (направи пречицу) .
  6. отворен старт мени фолдер у Екплореру.
  7. Иди на Програми каталог.
  8. Померите пречицу апликације са радне површине у директоријум програма.
  9. Пронађите апликацију у почетном менију.

Да бисте сазнали више о овим корацима, наставите да читате.како онемогућити видео уживо на Фацебоок-у

У овом случају, као пример, користићемо Ултимате Виндовс Твеакер за Виндовс 10. Међутим, процес качења било које преносиве апликације у мени Старт је исти.

Прво морате да преузмете преносиву апликацију и распакујете датотеку. Ако ваша апликација није у зип датотеци, нема потребе да довршите овај корак.

спољни чврсти диск усб 3.0 није препознат у оперативном систему Виндовс 10

Након тога, ставите апликацију и све преузете датотеке у директоријум по вашем избору.Затим двапут кликните на .еке датотеку да бисте отворили апликацију. Неке преносиве апликације креирају додатне датотеке и фасцикле за локално складиштење.

Када то учините, можете затворити прозор апликације.

На крају, кликните десним тастером миша на преносиву апликацију и изаберите Пошаљи на > Десктоп (направи пречицу) да направите пречицу на радној површини.

Како закачити преносиве апликације на Старт мени у оперативном систему Виндовс 10

Сада морате да пронађете и отворите фасциклу Старт менија. За ово можете опен екплорер на свом рачунару и пратите ову путању -

|_+_|

Преместите креирану пречицу преносиве апликације са радне површине на старт мени фолдер.

Ако желите да закачите више апликација и држите их заједно, можете креирати нови директоријум у њему Програми фолдер и преместите све пречице овде.

Како закачити преносиве апликације на Старт мени у оперативном систему Виндовс 10

прио виндовс 10

Након тога, у почетном менију ћете пронаћи пречицу преносиве апликације.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

То је то!

Популар Постс