Како закачити фасциклу или диск на траку задатака у оперативном систему Виндовс 10

How Pin FolderКао ИТ стручњак, показаћу вам како да закачите фасциклу или диск на траку задатака у оперативном систему Виндовс 10. То је прилично једноставно и траје само неколико корака. Прво отворите фасциклу или диск који желите да закачите. Затим кликните десним тастером миша на траку задатака и изаберите „Закачи на траку задатака“. Фасцикла или диск ће тада бити закачени на траку задатака. То је све! Качење фасцикле или диск јединице на траку задатака може бити одличан начин да им брзо приступите, а посебно је згодно ако често користите ту фасциклу или диск јединицу.Виндовс 10 вам подразумевано омогућава да закачите све апликације на траку задатака. Качење програма на траку задатака у оперативном систему Виндовс 10 је једноставно; само кликните десним тастером миша на било коју апликацију у старт менију и изаберите Узети на знање . Или можете директно да превучете било коју пречицу апликације на траку задатака, али причвршћивање било ког диска или фасцикле на траку задатака није опција. У овом посту ћемо вам показати како да закачите фасциклу или диск на траку задатака у оперативном систему Виндовс 10.

Закачите фасциклу или диск на траку задатака

Пре него што пређемо на посао, мало позадине.У оперативном систему Виндовс 10, качење програма на траку задатака је згодан начин за лак приступ одређеној апликацији или програму, делује као пречица и бољи је од пречице. Веома је згодно лако приступити било којој апликацији без потребе да претражујете и скролујете кроз целу листу апликација.

Подразумевана локација Узети на знање фолдер је наведен испод. Можете додати било коју апликацију директно на ову локацију и она ће се појавити на траци задатака након што се систем поново покрене.

  • Локација проводника:
|_+_|
  • Локација регистра:
|_+_|

Закачите фасциклу или диск на траку задатака

Да бисте закачили фасциклу или диск на траку задатака у оперативном систему Виндовс 10, пратите упутства у наставку.  1. Прво изаберите било коју фасциклу или диск који желите да закачите на траку задатака.
  2. Кликните десним тастером миша на изабрану фасциклу или диск и изаберите Пошаљи на > Десктоп (креирајте пречицу).
  3. Кликните десним тастером миша на пречицу на радној површини коју сте управо креирали и изаберите Својства .
  4. Затим кликните на Етикета таб и унесите истраживач са простором испред Таргет поље.
  5. Притисните Примени > ОК .

Закачите фасциклу или диск на траку задатака

Та конкретна пречица за фасциклу/диск ће се сада појавити као икона истраживача. Сада можете директно превући фасциклу са пречицама на траку задатака. Али иконе Филе Екплорер-а и фасцикле са пречицама ће изгледати исто, што вас може збунити; па је боље промените икону фолдера.

Како закачити контролну таблу на траку задатака у оперативном систему Виндовс 10

Након промене иконе фасцикле, можете да кликнете десним тастером миша на фасциклу са пречицама и изаберете Узети на знање или превуците на траку задатака да бисте закачили фасциклу или диск у Виндовс 10.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

То је то!

Популар Постс