Како отворити апликацију Сцан на Виндовс 10 рачунару и скенирати документ

How Open Scan App Windows 10 ComputerНаучите како да отворите апликацију Сцан на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 и да је користите за скенирање документа. Такође смо укратко објаснили његове поставке.

Као ИТ стручњаку, једно од најчешћих питања које ми постављају је „Како да отворим апликацију Скенирај на рачунару са оперативним системом Виндовс 10 и скенирам документ?“ Иако је процес прилично једноставан, постоји неколико ствари које треба да знате пре него што почнете.Прво, мораћете да се уверите да је ваш рачунар повезан са штампачем. Ако немате повезан штампач, нећете моћи ништа да скенирате. Друго, мораћете да отворите апликацију Сцан. То можете учинити тако што ћете отворити мени Старт и потражити „Скенирај“.Када отворите апликацију Сцан, видећете преглед могућности вашег скенера. Ако скенирате документ, желећете да изаберете опцију „Документ“. Ако скенирате слику, желећете да изаберете опцију „Фотографија“. Ако скенирате нешто друго, на пример, визит карту, желећете да изаберете опцију „Прилагођено“.

Коначно, када изаберете тип скенирања који желите да обавите, мораћете само да кликнете на дугме „Скенирај“ и сачекате да апликација уради своје. Након неколико секунди, ваш скенирани документ или слика ће бити сачувани на рачунару.учините овај рачунар видљивим недостајућим

То је све! Скенирање докумената помоћу апликације Сцан у оперативном систему Виндовс 10 је прилично једноставан процес. Само се уверите да сте повезани са штампачем, отворите апликацију, изаберите тип скенирања који желите да обавите и кликните на дугме „Скенирај“. Ваш скенирани документ или слика ће бити сачувани на рачунару за кратко време.

Оутлоок има више ставки у овој фасцикли на серверу

Понуде Мицрософт Сторе-а Апликација за скенирање који се може користити за брзо скенирање докумената и слика у оперативном систему Виндовс 10. Апликација је корисна када скенирате једну фотографију или више страница. У овом посту ћемо вас провести кроз како да отворите апликацију Сцан на свом Виндовс 10 рачунару и користите је за правилно скенирање документа.Како отворити апликацију Сцан у оперативном систему Виндовс 10

Апликација за скенирање за Виндовс 10

Пре него што почнемо са апликацијом за скенирање, ОЕМ скенер може власнички софтвер за скенер , што вам може помоћи приликом скенирања документа. Препоручујем вам да га погледате јер може понудити неке додатне функције преко апликације Виндовс Сцан.

 1. Отворите Мицрософт Сторе
 2. Унесите Виндовс Сцан у поље за претрагу.
 3. Када се појави, кликните на дугме „Преузми“ да бисте га инсталирали на рачунар или Отворите ову везу.
 4. Једном инсталиран, Виндовс Сцан ће бити доступан у Старт менију као апликација „СЦАН“.
 5. Кликните на њега да бисте отворили апликацију Сцан на рачунару са оперативним системом Виндовс 10.

Ако сте управо повезали скенер, обавезно инсталирајте драјвер. Виндовс 10 га обично пронађе и наведе под Подешавања > Уређаји > Штампачи и скенери. Проверите да ли је његов статус на мрежи; иначе нећете моћи да га користите.

Пре него што покренете апликацију скенера, уверите се да је скенер физички повезан са извором напајања и повезан са рачунаром преко УСБ конектора. Покрените апликацију за скенер и она ће аутоматски открити скенер и навести га. Ако имате више скенера, увек можете да бирате између њих.

ланвлц

Када се апликација покрене, приказује само назив скенера и врсту датотеке у којој ће скенирање бити сачувано. Одмах испод опције типа датотеке, кликните на Прикажи додатну везу на врху да бисте отворили цео скуп опција, који укључује:

 1. Тип датотеке: Изаберите између ТИФФ, ЈПЕГ, ПДФ, КСПС, БМП и ОпенКСПС.
 2. Режим боје: Овде можете изабрати боју, црно-белу и нијансе сиве.
 3. Дозвола: Што је већа вредност, бољи је квалитет штампе, сачувани документ и, наравно, величина. У зависности од тога где и како планирате да га користите, изаберите мудро.
 4. Сачувај датотеку на: Обавезно изаберите ову опцију и рекао бих да је сачувате у облаку. Не само да можете одмах да делите са било ким; нећете га изгубити. Када промените рачунар, и даље можете да их пронађете ако су у Дропбок-у или ОнеДриве-у.

Повезан: Општи савети за решавање проблема са скенером

Како скенирати документ у оперативном систему Виндовс 10

Преглед скенирања Виндовс апликација за скенирање

Сада када знате све функције апликације за скенирање, хајде да научимо како да скенирате документ или слику помоћу ове апликације.

није у могућности да отвори веб локацију
 1. Ставите документ на равни скенер и спустите поклопац.
 2. Пређите на апликацију Сцан и прилагодите подешавања
 3. Кликните на дугме Преглед. Обавезно проверите ово сваки пут да видите како ће изгледати резултат скенирања.
 4. Када се прикаже преглед, можете користити ручке за избор или кругове да дефинишете област за скенирање. Ако преглед није оно што сте очекивали онда
  1. промените режим боје и ДПИ
  2. проверите да ли је поклопац скенера спуштен
  3. прецизно означите скенирано подручје кружним маркерима
  4. ако планирате да измените слику касније, сачувајте је у формату СЛИКА.
 5. Кликните на дугме 'Скенирај' да бисте извршили коначно скенирање. Овај пут би требало да видите „Скенирање“ уместо „Преглед“. Када се заврши, појавиће се порука на врху апликације.

То је то. Овако скенирате документ или слику у оперативном систему Виндовс 10. Иако је апликација Сцан основна, нуди довољно функција које вам омогућавају да скенирате скоро све.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Међутим, софтвер ОЕМ-а ће радити много боље јер може понудити додатне функције, могућност чувања на више локација, итд. Е. Као пример, могу да сачувам више скенираних слика у једну ПДФ датотеку, што је одлично када скенирају документ са много страница. Зато обавезно инсталирајте апликацију за скенер од ОЕМ-а и испробајте је.

Популар Постс