Како да преместите датотеке и фасцикле у Виндовс 10

How Move Files Folders Windows 10Ево 7 начина за премештање датотека и фасцикли у Виндовс 10 помоћу контекстног менија, превлачења и испуштања, главног менија, ПоверСхелл-а, командне линије итд.

Као ИТ стручњак, показаћу вам како да преместите датотеке и фасцикле у оперативном систему Виндовс 10. Ово је прилично једноставан процес, али постоји неколико ствари које треба да знате пре него што почнете. Прво морате да отворите Филе Екплорер. То можете учинити тако што ћете кликнути на икону фасцикле на траци задатака. Када сте у Филе Екплорер-у, потребно је да се крећете до фасцикле која садржи датотеку или фасциклу коју желите да преместите. Да бисте то урадили, можете да користите леву бочну траку да бисте се кретали кроз своје фасцикле. Када пронађете фасциклу коју желите да преместите, потребно је да је изаберете. То можете учинити левим кликом на фасциклу. Када је фасцикла изабрана, потребно је да кликнете на дугме „Премести у“ у горњем десном углу Филе Екплорер-а. Појавиће се нови прозор и мораћете да изаберете фасциклу у коју желите да преместите изабрану фасциклу. Када изаберете одредишни фолдер, потребно је да кликнете на дугме 'Премести'. И то је то! Изабрани фолдер ће сада бити премештен у одредишни фолдер.Виндовс 10 нуди много начина за премештање датотека и фасцикли са једног места на друго. Преместити датотеку или фасциклу значи променити њену тренутну локацију на жељену без стварања идентичне копије датотеке фасцикле. Најчешћи начин премештања датотека или фасцикли је да их превучете на одредиште. Међутим, научићемо више начина да то урадимо.Како преместити датотеке и фасцикле у Виндовс 10

У овом посту ћемо истражити све могуће начине премештања датотека и фасцикли у Виндовс 10 помоћу контекстног менија, Филе Екплорер-а, Повер Схелл-а, командне линије, итд. Они су поменути у наставку.

  1. Превуци и отпусти
  2. Контекстни мени - исецање / лепљење
  3. Контекстни мени - померање елемента
  4. Главни мени Филе Екплорер - исеците и налепите
  5. Главни мени Екплорера - дугме 'Иди на'
  6. Коришћење командне линије
  7. Коришћење ПоверСхелл-а.

Хајде да се позабавимо њима детаљније.1] Превуците и испустите

ИН Превуци и отпусти Метода је најчешће коришћени и најлакши начин за премештање датотека и фасцикли са једне локације на другу. Да бисте то урадили, отворите оба прозора Филе Екплорер један поред другог тако што ћете кликнути Тастер са Виндовс логотипом + Е.

Како да преместите датотеке и фасцикле у Виндовс 10

Рецимо да желите да преместите ПДФ датотеку Закона о превенцији превара у храни из фасцикле Документи у Здравље и безбедност хране у фасцикли Слике. Кликните на одредишну фасциклу у прозору истраживача 2.Како да преместите датотеке и фасцикле у Виндовс 10

Молимо вас пријавите се са администраторским привилегијама и покушајте поново

Изаберите датотеку у прозору Екплорер-а 1 и једноставно је превуците у циљни прозор Екплорер-а 2.

Како да преместите датотеке и фасцикле у Виндовс 10

Ваша датотека ће бити премештена у одредишни фолдер!

2] Контекстни мени – Исеци/Налепи

Ово је још један једноставан начин за премештање датотека или фасцикли који се може урадити без отварања више прозора Екплорера у исто време. Контекстни мени се може отворити једноставним десним кликом на датотеку или фасциклу.

Како да преместите датотеке или фасцикле у Виндовс 10

Изаберите датотеку коју желите да преместите и кликните десним тастером миша на њу. У искачућем прозору који се отвори Садржај који се састоји од многих функција и команди. притисните на 'Порез' опција.

Како да преместите датотеке или фасцикле у Виндовс 10

Затим идите до одредишне фасцикле у коју желите да преместите датотеку, а затим кликните 'Инсерт'. Изабрана датотека ће бити приказана тамо на одредишту. Само!

3] Контекстни мени - Премести елемент

преместите датотеке и фасцикле

Искористите наше Ултимате Виндовс Твеакер додати ' Иди на » у контекстни мени и користите га за лако премештање ставки са једног места на друго.

Подешавање ћете добити у Контекстном менију > Контекстни мени радне површине 2.

4] Филе Екплорер помоћу главног менија - метода цут-пасте

Овде ћемо користити кућа Мени у истраживачу.

Како да преместите датотеке и фасцикле у Виндовс 10

Изаберите датотеку или фасциклу и кликните на кућа картица са горње траке. притисните на 'Порез' опција.

Како да преместите датотеке и фасцикле у Виндовс 10

Затим идите до локације на коју желите да преместите датотеку или фасциклу.

Изаберите кућа картицу, а затим кликните 'Инсерт'. Тамо ће се појавити изабрана датотека или фасцикла.

5] Истраживач користећи главни мени - дугме „Иди на“.

Ова метода је слична оној која је горе поменута кућа Мени у истраживачу. Али уместо методе исецања и лепљења ми користимо 'Померити у' опција.

Како да преместите датотеке и фасцикле у Виндовс 10

Изаберите датотеку или фасциклу коју желите да преместите и кликните на њу кућа картицу на траци истраживача изнад. Затим кликните на 'Померити у' дугме и појавиће се падајућа листа. Изаберите локацију на коју желите да преместите датотеку и она ће бити послата директно тамо.

6] Коришћење командне линије

Отворите прозор командне линије и користите следећу команду:

|_+_|

На пример. Ако желите да преместите датотеку под називом ТВЦ.еке из фасцикле Програмске датотеке на диск Д, команда би изгледала овако:

|_+_|

Ако желите да преместите фасциклу под називом ТВЦ из фасцикле Програм Филес на диск Д, команда би била:

|_+_|

7] Коришћење Повер Схелл-а

Отворите прозор ПоверСхелл-а и користите следећу команду:

|_+_|

На пример. Ако желите да преместите датотеку под називом ТВЦ.еке из фасцикле Програмске датотеке на диск Д, команда би изгледала овако:

ажурирање прозора окружења 10
|_+_|

Ако желите да преместите фасциклу под називом ТВЦ из фасцикле Програм Филес на диск Д, команда би била:

|_+_|

Ово су различити начини на које можете најповољније да преместите датотеке и фасцикле у оперативном систему Виндовс 10.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Опширније : 8 начина преименујте датотеке и фасцикле в Виндовс 10.

Популар Постс