Како направити глатки закривљени графикон у Екцелу и Гоогле табелама

How Make Smooth Curved Graph ExcelГлатко закривљени графикон је одличан начин за визуелизацију података у Екцел-у или Гоогле табелама. Ево како да направите један: 1. Изаберите податке које желите да укључите у графикон. 2. Изаберите картицу Инсерт, а затим изаберите икону Сцаттер или Буббле цхарт. 3. У менију за формат изаберите картицу Линија, а затим изаберите опцију Глатка линија. 4. Ваш глатко закривљени графикон ће сада бити генерисан!Додавање графикона у табелу није велика ствар ако познајете процес. Међутим, да ли знате да можете направите закривљени линијски графикон у Екцел-у или Гоогле табелама ? Ако не, требало би да погледате овај водич да бисте оштре ивице претворили у глатке линије.

Понекад ћете можда желети да убаците графикон у табелу да бисте приказали податке на лепши начин. Графикон или графикон чини табелу продуктивном и визуелно визуализује податке. То је једноставно креирајте и додајте графикон - да ли користите Мицрософт Екцел или Гоогле табеле. Проблем са подразумеваним графиконом су оштре ивице. Иако детектује тачне успоне и падове ваших података, неким људима се то не свиђа. Ако сте један од њих, можете изгладити ивице пратећи овај водич. За вашу информацију, можете конвертовати постојеће оштре ивице графикона у глатке углове и додати нови закривљени графикон. Ионако вам нису потребни додаци трећих страна.

Како направити закривљени графикон у Екцелу и Гоогле табеламаКако направити закривљени линијски графикон у Екцелу

Да бисте креирали глатки закривљени линијски графикон у Екцелу, следите ове кораке:

  1. Унесите своје податке у табелу и изаберите је за цртање.
  2. Кликните на картицу Уметање и уметните 2Д линијски графикон.
  3. Кликните десним тастером миша на ред и изаберите Форматирај серију података.
  4. Идите на картицу Испуна и линија.
  5. Проверите опцију Смоотхед лине.

Прво морате да унесете податке које желите да користите за креирање графикона. Након тога идите на Уметните картицу и кликните Уметни линијски или површински графикон дугме Дијаграми поглавље. Након тога изаберите 2-Д линија графикон који желите да прикажете у табели.

Како направити закривљени линијски графикон у ЕкцелуНакон уметања графикона, кликните десним тастером миша на плаву линију и изаберите Форматирајте низ података опција.

инф датотеку коју сте изабрали

Са десне стране би требало да видите таблу са које треба да пређете на Испуните и линију таб. Након тога означите поље глатка линија поље за потврду.

Одмах можете пронаћи конверзију.

Како направити закривљени линијски графикон у Гоогле табелама

Да бисте направили закривљени графикон у Гоогле табелама, пратите ове кораке:

  1. Унесите све податке и уметните графикон.
  2. Претворите графикон у линију.
  3. Изаберите Смоотх на картици Прилагоди.

Пре свега, потребно је да направите табелу са релевантним подацима. Затим изаберите све податке, кликните на дугме Уметните и изаберите графикон са листе.

Подразумевано, приказује графикон према вашим подацима. Морате га претворити у линијски графикон. Да бисте то урадили, кликните на дијаграм, проширите га Тип графикона падајући мени и изаберите било шта испод Линија метак.

Сада идите на Туне картицу и проширите Стил графикона мени. Након тога означите поље Смоотх; глатка поље за потврду.

Сада морамо да променимо оштре ивице.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

То је то! Надам се да ће вам овај водич бити од помоћи.

Популар Постс