Како направити пејзаж једне странице у Мицрософт Ворд-у?

How Make One Page Landscape Microsoft WordКако направити пејзаж једне странице у Мицрософт Ворд-у?

Прављење пејзажа једне странице у Мицрософт Ворд-у је једноставан задатак који свако може да уради са неколико кликова мишем. Без обзира да ли правите летак за пословни догађај или презентацију за школски пројекат, овај кратки водич ће вам помоћи да разумете како да промените оријентацију једне странице у програму Мицрософт Ворд. Пратите једноставне кораке у наставку и моћи ћете да направите пејзаж на једној страници за кратко време.Како направити пејзаж једне странице у Мицрософт Ворд-у?
  1. Отворите документ у програму Мицрософт Ворд
  2. Идите на картицу Изглед странице
  3. Кликните на Оријентација која се налази у групи Подешавање странице
  4. Изаберите Пејзаж из падајућег менија
  5. Кликните на ОК да бисте сачували промену

Како направити пејзаж једне странице у Мицрософт Ворд-у

Прављење пејзажа на једној страници у програму Мицрософт Ворд

Мицрософт Ворд је један од најпопуларнијих програма за обраду текста на свету, и готово сигурно је најчешће коришћени програм за обраду текста на радном месту. То је моћан алат за креирање докумената и може се користити за креирање докумената који су форматирани на различите начине. У овом чланку ћемо разговарати о томе како направити пејзаж на једној страници у Мицрософт Ворд-у.

флесцх кинцаид ворд 2013

Креирање новог документа

Први корак у креирању пејзажа једне странице у Мицрософт Ворд-у је креирање новог документа. Да бисте то урадили, отворите Мицрософт Ворд и изаберите Ново из менија Датотека. Ово ће отворити нови, празан документ.Подешавање оријентације странице

Када је нови документ отворен, следећи корак је подешавање оријентације странице. Да бисте то урадили, изаберите картицу Изглед странице на врху екрана. Затим кликните на икону која изгледа као пејзаж (то је икона која је друга са леве стране у групи Подешавање странице). Ово ће поставити оријентацију странице на пејзажну.

Подешавање величине странице

Трећи корак у прављењу пејзажа једне странице у Мицрософт Ворд-у је подешавање величине странице. Да бисте то урадили, кликните на икону Величина у групи Подешавање странице (то је икона која изгледа као лењир). Ово ће отворити прозор који вам омогућава да подесите величину странице. Изаберите опцију Прилагођено, а затим унесите ширину и висину странице коју желите да креирате.

Постављање маргина

Четврти корак у прављењу пејзажа једне странице у Мицрософт Ворд-у је постављање маргина. Да бисте то урадили, кликните на икону Маргине у групи Подешавање странице (то је икона која изгледа као књига). Ово ће отворити прозор који вам омогућава да подесите величину маргине. Изаберите опцију Прилагођено, а затим унесите величину маргина које желите да користите.Чување документа

Последњи корак у прављењу пејзажа једне странице у Мицрософт Ворд-у је да сачувате документ. Да бисте то урадили, кликните на икону Сачувај на траци са алаткама за брзи приступ (то је икона која изгледа као дискета). Ово ће отворити прозор који вам омогућава да сачувате документ. Унесите назив документа, а затим кликните на Сачувај.

Штампање документа

Када је документ сачуван, можете га одштампати. Да бисте то урадили, кликните на икону Штампање на траци са алаткама за брзи приступ (то је икона која изгледа као штампач). Ово ће отворити прозор који вам омогућава да одштампате документ. Изаберите штампач који желите да користите, а затим кликните на Принт.

Коришћење шаблона

Ако желите да уштедите време, можете користити и шаблон за креирање пејзажа једне странице у програму Мицрософт Ворд. Да бисте то урадили, отворите Мицрософт Ворд и изаберите Ново из менија Датотека. Затим изаберите Шаблони са листе опција. Ово ће отворити прозор који вам омогућава да прегледате доступне шаблоне. Изаберите шаблон који најбоље одговара вашим потребама, а затим кликните на ОК.

Прилагођавање шаблона

Када је шаблон отворен, можете га прилагодити својим потребама. Да бисте то урадили, кликните на картицу Изглед странице на врху екрана. Затим кликните на икону која изгледа као пејзаж (то је икона која је друга са леве стране у групи Подешавање странице). Ово ће поставити оријентацију странице на пејзажну. Такође можете прилагодити величину странице и маргине користећи исте кораке као горе.

Чување и штампање шаблона

Када се шаблон прилагоди, можете га сачувати и одштампати. Да бисте то урадили, кликните на икону Сачувај на траци са алаткама за брзи приступ (то је икона која изгледа као дискета). Ово ће отворити прозор који вам омогућава да сачувате документ. Унесите назив документа, а затим кликните на Сачувај. Затим можете одштампати документ користећи исте кораке као горе.

најбољи прегледач за нетфлик

Неколико често постављаних питања

К1. Како да направим пејзаж на једној страници у програму Мицрософт Ворд?

А1. Да бисте једну страницу поставили у пејзаж у Мицрософт Ворд-у, отворите Ворд документ који желите да уредите. Затим кликните на картицу распореда странице и изаберите опцију Оријентација. У падајућем менију изаберите Пејзаж. Ово ће учинити да оријентација тренутне странице буде хоризонтална. Да бисте направили све остале странице у пејзажу документа, кликните на опцију Примени на и изаберите Цео документ. Ово ће учинити цео пејзаж документа.

К2. Како могу да направим неке странице портретне, а неке пејзажне у Мицрософт Ворд-у?

А2. Да бисте неке странице направили портретним, а неке водоравним у Мицрософт Ворд-у, почните тако што ћете кликнути на картицу распоред странице и изабрати опцију Преломи. У падајућем менију изаберите Следећа страница. Ово ће уметнути прелом странице у документ. Ово ће поделити документ на два различита одељка. Затим изаберите први део и направите га портретним. Изаберите други одељак и направите га пејзажним. Ово ће неке странице учинити портретним, а неке водоравним.

К3. Како могу поставити различите маргине за усправне и водоравне странице у програму Мицрософт Ворд?

А3. Да бисте поставили различите маргине за усправне и водоравне странице у Мицрософт Ворд-у, кликните на картицу распореда странице и изаберите опцију Маргине. У падајућем менију изаберите Прилагођене маргине. Ово ће отворити дијалог за подешавање странице. Овде можете засебно подесити маргине за усправне и водоравне странице. Изаберите опцију Пејзаж у одељку Оријентација и поставите маргине за водоравну страницу. Затим изаберите опцију Портрет и поставите маргине за страницу са портретом.

К4. Како могу да поставим различите бројеве страница за усправне и водоравне странице у програму Мицрософт Ворд?

А4. Да бисте подесили различите бројеве страница за усправне и водоравне странице у Мицрософт Ворд-у, прво укључите опцију нумерисања страница. Ово се може урадити тако што ћете кликнути на картицу изгледа странице и изабрати опцију Бројеви страница. У падајућем менију изаберите Врх странице. Ово ће укључити опцију нумерисања страница. Сада изаберите опцију Подешавање странице на картици Изглед странице и изаберите опцију Форматирај бројеве страница. Ово ће отворити дијалог Формат броја странице. Овде изаберите опцију Пејзаж и подесите бројеве страница за водоравне странице. Затим изаберите опцију Портрет и подесите бројеве страница за усправне странице.

К5. Како могу да направим пејзаж на једној страници у средини портретног документа у Мицрософт Ворд-у?

А5. Да бисте направили пејзаж једне странице у средини портретног документа у Мицрософт Ворд-у, почните кликом на картицу распореда странице и изаберите опцију Преломи. У падајућем менију изаберите Следећа страница. Ово ће уметнути прелом странице у документ. Ово ће поделити документ на два различита одељка. Затим изаберите први део и направите га портретним. Изаберите други одељак и направите га пејзажним. Ово ће направити други део пејзажа документа.

К6. Како могу да направим другачије заглавље или подножје на пејзажним и портретним страницама у програму Мицрософт Ворд?

А6. Да бисте заглавље или подножје учинили другачијим на водоравним и окомитим страницама у програму Мицрософт Ворд, кликните на картицу за уметање и изаберите опцију Заглавље и подножје. Ово ће отворити окно Алати за заглавље и подножје. Овде можете изабрати опцију Различите непарне и парне странице и поставити различита заглавља и подножја за усправне и водоравне странице. Такође можете да изаберете опцију Другачија прва страница да би прва страница документа била другачија. Ово ће учинити заглавље и подножје документа различитим за усправне и водоравне странице.

Пратећи кораке наведене у овом чланку, сада би требало да боље разумете како да направите пејзаж једне странице у програму Мицрософт Ворд. Са овим знањем, можете лако да креирате документе са оријентацијом странице коју желите. Срећно и срећно стварање!

Популар Постс