Како онемогућити проверу правописа у ОнеНоте-у у оперативном систему Виндовс 10

How Disable Spell Check Onenote Windows 10Ако желите да искључите аутоматску проверу правописа и граматике у ОнеНоте 2016 или апликацији ОнеНоте за Виндовс 10, мораћете да промените подешавања или користите додатак Онетастиц.

Под претпоставком да желите чланак са упутствима: „Како онемогућити проверу правописа у ОнеНоте-у у оперативном систему Виндовс 10“ Ако сте неко ко прави много белешки, вероватно желите да омогућите проверу правописа како бисте избегли било какве непријатне грешке. Међутим, постоје случајеви када бисте можда желели да привремено онемогућите проверу правописа, на пример када радите на коду или уносите много бројева. На срећу, то је лако учинити у Мицрософт ОнеНоте-у. Ево како да онемогућите проверу правописа у ОнеНоте-у у оперативном систему Виндовс 10: 1. Отворите ОнеНоте и кликните на картицу Датотека. 2. Кликните на Оптионс, а затим изаберите Проофинг. 3. У одељку Када исправљате правопис и граматику у ОнеНотеу, опозовите избор у пољу за потврду поред Провера правописа док куцате. 4. Кликните на дугме Ок да бисте сачували промене. То је све што треба да урадите. Сада када куцате у ОнеНоте, све речи које су погрешно написане неће бити подвучене. Ако желите поново да омогућите проверу правописа, само пратите горенаведене кораке и означите поље поред Провера правописа док куцате.Ако је потребно, у подешавањима Мицрософт Оффице апликација, као што су Ворд, ПоверПоинт, можете омогућити или онемогућити функцију провере правописа. Ово је посебно корисно када пишемо писмо или правимо белешке за блог или нешто друго. У другим случајевима нам не треба. На пример, у случајевима када додамо ствари као што су имена контаката и друга властита имена, провера правописа не препознаје разлику и, иако није потребна, означава их црвеним вијугавим линијама на дну. ОнеНоте није изузетак од овог правила. Ако не желите да функција лектуре Један унос пратите упутства да бисте онемогућили.Ако желите да онемогућите аутоматску проверу правописа и граматике ОнеНоте 2016 или Апликација ОнеНоте за Виндовс 10 , мораћете да промените подешавања у првом и користите додатак Онетастиц у другом.

Онемогућите правописне грешке у ОнеНоте-у

ОнеНоте има исту функцију провере правописа и граматике која се налази у Мицрософт Оффице-у. Погледаћемо како да онемогућимо ову функцију у апликацији ОнеНоте 2016 и ОнеНоте за Виндовс 10. Да бисте сазнали разлику између њих, прочитајте наш претходни пост на разлика између ОнеНоте-а и ОнеНоте-а 2016 .управљање меморијом

Онемогућите проверу правописа у ОнеНоте 2016

Како онемогућити проверу правописа у ОнеНоте-у у оперативном систему Виндовс 10

Покрените ОнеНоте 2016. Идите у мени Датотека, кликните на њега и изаберите Опције са листе приказане на левој страни.

Следећи избор 'Проверавати »И у рубрици« Када исправљате правопис у ОнеНоте-у 'Означите поље за потврду супротно' Проверите правопис док куцате 'Варијанта.На крају, кликните на дугме ОК да би промене ступиле на снагу.

Апликација ОнеНоте за Виндовс 10

Отворите апликацију ОнеНоте и изаберите „ Подешавања и још много тога Видљиво као 3 тачке.

Затим идите на Подешавања > Опције и померите се надоле да бисте пронашли ' Проверавам 'Варијанта.

Ако се пронађе, померите клизач на положај Укључено. Са „Искључено“ да бисте сакрили правописне грешке.

Користите Онетастиц Аддин

Онетастиц је бесплатан додатак за Мицрософт ОнеНоте. Алат за додатке додаје многе нове функције апликацији ОнеНоте (менији, макрои, ОнеЦалендар, алатке за слике и још много тога). Поред тога, може да копира и налепи текст са слике. Једина мана овог генијалног додатка је његова доступност, која је доступна само корисницима десктоп рачунара. Корисници мобилних уређаја не могу да користе ову функцију. Такође, Онетастиц је доступан само на Виндовс-у.

Да бисте видели како функционише, преузмите га и инсталирајте. Обавезно изаберите исправну верзију овог додатка (32-битна или 64-битна верзија додатка одговара вашој верзији ОнеНоте 2016).

Затим покрените извршну датотеку и Покрените ОнеНоте када то буде затражено.

спајање коментара у реч

Након тога, изаберите картицу 'Почетна' и идите на ' Преузмите Мацрос ' као што је приказано на слици испод.

Када сте тамо, кликните на картицу „Прикажи макрое из Мацроланда“.

Затим изаберите „ Нема провере правописа Макро и притисните ' Инсталирај Дугме.

Када завршите, видећете плаво обавештење „Провера правописа је инсталирана“. Изађите из прозора.

Пређите на ОнеНоте 2016 и идите на картицу „Почетна“. Правописа „Требало би да вам буде видљиво. Само кликните на опцију и изаберите „ Нема провере правописа '.

Када изаберете, видећете да црвене вијугаве линије које се појављују испод речи тренутно нестају.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

То је то!

Популар Постс