Како да прилагодите пречице на тастатури за Мицрософт Ворд

How Customize Keyboard Shortcuts

Иако Виндовс има своју листу пречица, неки корисници више воле да је прилагоде. Научите како да прилагодите пречице на тастатури за Мицрософт Ворд.

Ако сте ИТ професионалац, знате да су пречице на тастатури неопходне за ефикасност. Али да ли сте знали да можете прилагодити пречице на тастатури у програму Мицрософт Ворд?У овом чланку ћемо вам показати како да прилагодите пречице на тастатури у програму Мицрософт Ворд да бисте могли да радите ефикасније. Такође ћемо дати неколико савета о избору правих пречица на тастатури за ваше потребе.Прво отворите оквир за дијалог Ворд Оптионс. То можете учинити тако што ћете кликнути на картицу Датотека, а затим кликнути на Опције. У дијалогу Ворд опције кликните на Прилагоди траку. У оквиру Прилагоди траку кликните на Пречице на тастатури. У дијалогу Прилагоди тастатуру изаберите команде којима желите да поново доделите пречице на тастатури.

како да гмаил изгледа као Оутлоок

На пример, рецимо да желите да креирате пречицу на тастатури за команду Уметни табелу. Прво изаберите команду Убаци табелу са листе команди. Затим, у текстуални оквир Притисните нову тастерску пречицу, откуцајте пречицу на тастатури коју желите да користите за команду. У овом случају, користићемо пречицу на тастатури Цтрл+Алт+Т.Када изаберете команду и откуцате пречицу на тастатури, кликните на Додели. Тастерска пречица ће сада бити додељена команди Убаци табелу.

Сада када знате како да прилагодите пречице на тастатури у програму Мицрософт Ворд, можете почети да креирате сопствене пречице за команде које најчешће користите. Ово ће вам помоћи да радите ефикасније и да урадите више за мање времена.Врло једноставно за постављање Хоткеис за Мицрософт Ворд . Ово је ефикасан начин да уштедите време када радите за рачунаром. Све што треба да урадите је да доделите ове пречице на тастатури фонту, команди, макроу или било ком тастеру који често користите. У Виндовс-у је веома згодно доделити пречице на тастатури које ће аутоматски покретати програме. Већина програма као што су Екцел, Цхроме и Ворд већ имају сопствене пречице за различите ставке менија, али њихово прилагођавање може олакшати ствари корисницима који имају сопствене спецификације.

Прилагодите пречице на тастатури за Ворд

Креирање појединачних комбинација тастера помоћу АутоХоткеи-а може убрзати и продужити живот вашег рачунара. Можете лако да доделите или уклоните пречице на тастатури помоћу тастатуре или миша. Можете да креирате сопствене пречице на тастатури тако што ћете урадити следеће:

искључите прозоре обавештења календара 10

отворен Ворд опције Пресинг АЛТ + Ф и Т . Кликните на Стрелица надоле тастер за избор Прилагодите траку опција. Сада притисните неколико пута ТАБ кључ Туне је изабрана опција, а затим притисните ДА ДОЂУ У .

Прилагодите пречице на тастатури за Ворд

Сада испод Категорије , Притисните ГОРЕ СТРЕЛИЦА и ДОВН СТРЕЛАЦ да бисте истакли и изабрали категорију којој желите да доделите одређену команду или пречицу на тастатури, или да уклоните или избришете пречицу на тастатури.

Следеће идите на Тимови дијалогу кликом на дугме ТАБ тастер и кликните на ГОРЕ СТРЕЛИЦА или СТРЕЛИЦА НА ДОЛЕ да бисте истакли конкретну команду или елемент којем желите да доделите пречицу на тастатури или уклоните пречицу на тастатури којој је додељена. Можете проверити које су команде додељене одређеним пречицама на тастатури кликом на Цуррент Кеис кутија или тренутно додељена кутија.

Да бисте доделили пречицу на тастатури, наставите да притискате ТАБ дугме са леве стране тастатуре док се курсор не помери на Притисните нови интервентни тастер кутија. Кликните на распоред тастера који желите да доделите кликом на ЦТРЛ а затим одређени кључ који желите да користите.

подешавања квалитета ДВР-а за кбок оне

Коначно, проверите тренутно додељена или Цуррент Кеис да провери да ли су комбинације тастера прихваћене или додељене одређеном елементу или команди. Ако је комбинација тастера већ додељена, требало би да испробате други сет комбинација.

Затим притисните дугме ТАБ тастер непрекидно до Сачувајте промене у истакнуто. Након што сте ово урадили, кликните на дугме ГОРЕ СТРЕЛИЦА и СТРЕЛИЦА НА ДОЛЕ тастерима да изаберете назив документа у који желите да сачувате промене у подешавањима тастатуре, а затим притисните ДА ДОЂУ У . На крају, притисните дугме неколико пута ТАБ тастер за истицање Именовати а затим кликните ДА ДОЂУ У .

Да бисте уклонили пречицу на тастатури, наставите да притискате ТАБ кључ Сачувајте промене у изабрана опција. Затим кликните на ГОРЕ СТРЕЛИЦА или СТРЕЛИЦА НА ДОЛЕ да изаберете назив документа у који желите да сачувате тастерску пречицу, а затим притисните ДА ДОЂУ У .

Сада кликните на СХИФТ + ТАБ притисните дугме док курсор не буде унутра тренутни кључеви. Следећи клик на ГОРЕ СТРЕЛИЦА или СТРЕЛИЦА НА ДОЛЕ да бисте изабрали пречицу на тастатури коју желите да уклоните. На крају кликните на ТАБ тастер непрекидно до избрисати означено, а затим кликните ДА ДОЂУ У .

То је све!

тамни режим оненоте
Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ево комплетне листе Пречице на тастатури у оперативном систему Виндовс 10 ако желите да добијете плен.

Популар Постс