Како повезати Виндовс 10 лаптоп са ТВ-ом или пројектором преко ХДМИ-ја

How Connect Windows 10 Laptop TvАко желите да повежете свој лаптоп са Виндовс 10 на ТВ или пројектор, мораћете да користите ХДМИ порт. Ево кратког водича како да то урадите. Прво пронађите ХДМИ порт на свом лаптопу. Обично се налази на бочној или задњој страни уређаја. Када га пронађете, прикључите један крај ХДМИ кабла у порт. Затим узмите други крај кабла и прикључите га у ХДМИ порт на ТВ-у или пројектору. Ако ваш ТВ има више ХДМИ портова, обавезно га укључите у одговарајући. Када је кабл прикључен, требало би да видите екран свог лаптопа на ТВ-у или пројектору. Ако то не учините, можда ћете морати да прилагодите подешавања телевизора. За више информација погледајте упутство за ТВ. И то је све! Повезивање вашег Виндовс 10 лаптопа са ТВ-ом или пројектором преко ХДМИ-ја је једноставан процес. Само следите горе наведене кораке и бићете спремни за кратко време.Повезивање Виндовс лаптоп рачунара са ТВ-ом или пројектором је обично једноставно. Међутим, за оне који планирају да то ураде по први пут, можда ће бити укључена крива учења. У овом посту ћемо вас провести кроз како да повежете свој Виндовс 10 лаптоп са телевизором или пројектором преко ХДМИ-ја.

Повежите свој Виндовс 10 лаптоп са телевизором

Пре него што наставимо, постоји много врста ХДМИ каблова. Ако желите само да пројектујете Виндовс 10 на свој ТВ, било који ХДМИ кабл ће вам помоћи. Међутим, ако треба да стримујете 4К/ХДР садржај, обавезно користите ХДМИ кабл велике брзине. Више о томе на крају поста.Повежите свој Виндовс 10 лаптоп са телевизором или пројектором преко ХДМИ-ја

Након што се уверите да ваши каблови одговарају портовима на вашем ТВ-у и ХДМИ-у, прикључите један крај кабла у лаптоп, а други крај у телевизор. ТВ портови се обично налазе са стране или са задње стране.

  1. На ТВ-у изаберите ХДМИ као извор. Ако имате више ХДМИ портова, потражите активни.
  2. Притисните Вин + П да бисте отворили опцију Виндовс Пројецт. Изгледаће баш као Виндовс Ентер акција.
  3. У зависности од тога шта планирате да урадите, изаберите одговарајућу опцију, као што је само рачунар, дупликат, проширење или само други екран.
  4. Пронаћи ће ново одредиште и аутоматски ће почети да стримује садржај на ваш ТВ или пројектор.

Опција Други екран се обично бира јер ћете или стриминг садржаја или користити Виндовс на већем екрану. Биће тешко користити ово као проширени екран. Касније можеш идите на одељак Приказ , као и подешавање резолуције и других функција.

Врсте ХДМИ каблова

Постоје четири врсте ХДМИ каблова. Мораћете да изаберете одговарајући кабл у зависности од стриминга вашег ТВ-а и лаптопа.фацебоок грешка у приступу хардверу
  • Стандардни ХДМИ: 720п / 1080и при 30 Хз
  • Хигх Спеед ХДМИ: Резолуција до 4К на 30Хз
  • Премиум Хигх Спеед ХДМИ: 4К@60Хз или ХДР
  • Ултра брзи ХДМИ: Резолуција до 10К на 120-240Хз

Ако имате УСБ тип Ц монитор , биће вам потребан конвертер за ХДМИ порт. Ако ваш рачунар има ВГА порт, биће вам потребан одговарајући претварач.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако желите да повежете свој лаптоп са ТВ-ом или пројектором бежично, прочитајте детаљан водич Како да подесите и користите Мирацаст на Виндовс 10. Ако се ваш лаптоп не повезује са ТВ-ом преко ХДМИ-ја Виндовс 10 онда прочитајте наше водиче за решавање проблема . Разговарали смо о томе да ХДМИ нема сигнала или да уопште не ради.

Популар Постс