Како проверити историју ажурирања оперативног система Виндовс помоћу ПоверСхелл-а

How Check Windows Update History Using PowershellПрегледајте детаљну историју ажурирања за Виндовс користећи Поверсхелл команде. Корисници такође могу да подесе системске поставке тако да могу да провере да ли постоје ажурирања, а затим да изаберу са листе за преузимање које софтверске закрпе да инсталирају.

Као ИТ стручњак, једна од најважнијих ствари које можете да урадите је да ажурирате свој Виндовс. Ово не само да вас штити од безбедносних претњи, већ може и да побољша перформансе вашег рачунара. Један од начина да се уверите да се ажурирања за Виндовс правилно инсталирају је да проверите историју ажурирања. Ово се може урадити помоћу ПоверСхелл-а. Да бисте проверили историју ажурирања за Виндовс помоћу ПоверСхелл-а, следите ове кораке: 1. Притисните тастер Виндовс + Р да бисте отворили команду Покрени. 2. Откуцајте поверсхелл и притисните Ентер. 3. Откуцајте Гет-ВУХистори и притисните Ентер. 4. Сада би требало да видите листу свих ажурирања која су инсталирана на вашем рачунару, заједно са датумом и временом када је свако ажурирање инсталирано. Ако не видите никаква ажурирања у својој историји, могуће је да ажурирања нису правилно инсталирана. У овом случају, мораћете да решите проблеме са поставкама Виндовс Упдате.Виндовс системи се редовно ажурирају најновијим закрпама ради побољшања перформанси система. Мицрософт објављује ову услугу и исправља као део бесплатне услуге ажурирања како би побољшао Виндовс искуство. Ова ажурирања се инсталирају аутоматски на основу подешавања система и ретко захтевају унос од крајњих корисника. Бесплатна ажурирања су део Виндовс сервиса и подршке, који објављују софтвер за ефикасно исправљање грешака. Да би рачунар био безбедан, Виндовс Упдате обезбеђује да систем има најновије безбедносне исправке, закрпе и исправке грешака.Корисници могу да провере историју ажурирања помоћу ПоверСхелл-а, командне линије, или такође могу да провере историју ажурирања преко корисничког интерфејса за подешавања оперативног система Виндовс. У овом чланку ћемо разговарати о томе како да наведемо целу историју догађаја Виндовс Упдате користећи један од алата за аутоматизацију задатака и управљање конфигурацијом, као што је ПоверСхелл. Такође можете добити информације о свим тренутним исправкама или техничким исправкама за брзе исправке које се преузимају као део софтверских исправки.

како зауставити пару да покаже коју игру играте

Проверите историју ажурирања за Виндовс помоћу ПоверСхелл-а

Идите на почетни мени и потражите Виндовс ПоверСхелл. Кликните десним тастером миша на њега и изаберите Покрени као администратор.мењач гласа у реалном времену

На командној линији напишите следећу команду, која наводи инсталиране закрпе заједно са њиховим ИД-овима, инсталираним информацијама, описом итд.

|_+_|

Како проверити историју ажурирања оперативног система Виндовс помоћу ПоверСхелл-а

Такође можете да унесете следећу команду да бисте навели исправке и њихов придружени опис.|_+_|

Алтернативно, такође можете да напишете упит рачунару за историју ажурирања и вратите показивач на листу одговарајућих уноса у Виндовс систему. Упити су написани да набрајају ВУА историју у ПоверСхелл-у дефинисањем неколико функција за претварање догађаја ВУА историје кода резултата у Име и преузимање последњих 50 ВУА евиденција. Можете да промените објекте да бисте приказали било који број прошлих ажурираних догађаја.

влц рецензије медија плејера

# Претвори код резултата Вуа историје у име # 0 и 5 се не користе за историју # Погледајте хттпс://мсдн.мицрософт.цом/ен-ус/либрари/виндовс/десктоп/аа387095(в=вс.85).аспк функцију Цонверт-ВуаРесултЦодеТоНаме { парам ([Параметар (Обавезно = $труе)] [инт] $РесултЦоде) $Ресулт = $РесултЦоде прекидач ($РесултЦоде) {2 { $Ресулт = 'Успешно'} 3 { $Ресулт = 'Успешно са грешком '} 4 {$Ресулт = 'Фаилед'}} ретурн $Ресулт} функција Гет-ВуаХистори {# Гет ВУА сессион $сессион = (Нев-Објецт -ЦомОбјецт 'Мицрософт.Упдате.Сессион') # Упит за последњих 1000 историје почевши од прве унос п $хистори = $сессион.КуериХистори('
				
Популар Постс