Како селективно аутоматски избрисати е-пошту у Оутлоок-у

How Auto Delete Email Outlook SelectivelyКао ИТ стручњак, често ме питају како да аутоматски избришем е-пошту у Оутлоок-у.Постоји неколико различитих начина да то урадите, али најлакши начин је да користите алатку као што је АутоДелете.

АутоДелете је алатка која ће аутоматски избрисати е-пошту из вашег Оутлоок пријемног сандучета на основу одређених критеријума које одредите.

На пример, можете да кажете АутоДелете да избрише сву е-пошту старије од 30 дана или сву е-пошту од одређеног пошиљаоца.Ако желите да избришете е-пошту селективно, онда је АутоДелете алат за вас.

Виндовс Екплорер велика меморија

Зашто морате аутоматски да бришете пошту у Оутлоок-у? Знате да Мицрософт Оутлоок има добар филтер за нежељену пошту који може да чита поруке е-поште чим стигну и да их класификује у обичну и нежељену/спам пошту. Сходно томе, он шаље пошту у фасцикле Примљено или Нежељена пошта. Са овом функцијом, можда нећете морати да конфигуришете МС Оутлоок да аутоматски брише поруке е-поште. Или ти?Ко жели да уђе у фасциклу нежељене поште и брише поруке једну по једну - да испразни фасциклу нежељене поште? Али не можете подесити да се сва нежељена пошта аутоматски брише јер Мицрософт Оутлоок понекад означава важне, употребљиве поруке е-поште као нежељене и премешта их у фасциклу Нежељена е-пошта.

Али опет, постоје људи који вам стално шаљу е-поруке које вам никада не требају. Ако се суочавате са овим проблемом, ево како да подесите Мицрософт Оутлоок да аутоматски брише поруке е-поште од одређених људи (или одређених адреса е-поште).

Кораци за аутоматско брисање е-поште у Оутлоок-у

Аутоматско брисање е-поште у Оутлоок-у

тцпип.сис није успео

Да бисмо омогућили филтрирано аутоматско брисање у Мицрософт Оутлоок-у, креираћемо правило. Ово правило ће проверити све долазне поруке е-поште и видети адресу е-поште са које се е-поруке шаљу. Ако адреса е-поште одговара оној коју смо поставили у правилу, Оутлоок ће избрисати поруку уместо да је стави у фасциклу нежељене е-поште. Да бисте избрисали поруку, МС Оутлоок ће је преместити у фасциклу Избрисане ставке. Почнимо.

  1. Отворите Мицрософт Оутлоок
  2. У фасцикли „Примљено“ или „Нежељено“ пронађите поруку е-поште од пошиљаоца (адреса е-поште) коју МС Оутлоок треба аутоматски да избрише.
  3. Кликните на Правила да бисте отворили падајући мени (Оутлоок 2007 и Оутлоок 2010).
  4. Кликните на прву опцију „Увек премести поруке са: киз“.
  5. У дијалошком оквиру који се појави пронаћи ћете листу фасцикли у ПСТ датотеци налога која садржи поруку е-поште која ће аутоматски бити избрисана. Изаберите „Избрисано“.
  6. Кликните ОК
  7. Поновите кораке од 1 до 6 да бисте креирали правила за друге адресе е-поште.

Ово креира правило које аутоматски брише (или се премешта у „Избрисано“) е-поруке са изабраних адреса е-поште. Када се непрочитане поруке е-поште аутоматски премештају у фасциклу Избрисане ставке, знаћете за то јер ће МС Оутлоок истаћи фасциклу Избрисане ставке и приказати број непрочитаних избрисаних е-порука.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Ако имате потешкоћа са креирањем правила за аутоматско брисање у Оутлоок-у или имате било каква питања, слободно питајте користећи одељак за коментаре. .

Популар Постс