Гоогле Цхроме против Фирефок Куантум на Виндовс 10

Google Chrome Vs Firefox Quantum Windows 10

Да ли овај пост пореди Мозилла Фирефок са Гоогле Цхроме-ом на Виндовс 10? Који претраживач најбоље ради на Виндовс 10? Који претраживач користи највише ресурса, а који је лакши?

Пејзаж веб претраживача се доста променио последњих година. Гоогле Цхроме и Мозилла Фирефок су два најпопуларнија претраживача и оба су доступна у оперативном систему Виндовс 10. Дакле, који бисте требали користити? Гоогле Цхроме је брз, лаган претраживач који је дизајниран за једноставност и сигурност. Фирефок Куантум је моћнији претраживач који је пун функција и опција прилагођавања. Ево детаљнијег погледа на два претраживача како бисте могли да одлучите који је прави за вас. Гоогле Цхроме Гоогле Цхроме је бесплатан веб прегледач који је доступан за све главне оперативне системе. Познат је по једноставном дизајну, брзим перформансама и безбедносним функцијама. Цхроме је дизајниран да буде лаган и брз. Брзо се покреће и брзо учитава веб странице. Такође користи мање енергије батерије од других претраживача, што је важно ако користите лаптоп. Цхроме је такође безбеднији од других прегледача. Укључује функције као што су безбедно прегледање и сандбокинг које вам помажу да се заштитите од малвера и пхисхинг напада. Мозилла Фирефок Мозилла Фирефок је бесплатан веб претраживач отвореног кода који је доступан за све главне оперативне системе. Познат је по прилагодљивом дизајну, безбедносним функцијама и подршци за екстензије. Фирефок је моћнији претраживач од Цхроме-а. Укључује функције као што су прегледање са картицама, провера правописа и приватно прегледање. Такође подржава широк спектар екстензија које могу додати функције и функционалност. Фирефок је такође сигурнији од Цхроме-а. Укључује функције попут приватног прегледања, заштите од праћења и управљања лозинкама. Који претраживач треба да користите? И Цхроме и Фирефок су одлични претраживачи, али су дизајнирани за различите кориснике. Ако желите брз и лаган прегледач који је једноставан за коришћење, Цхроме је добар избор. Ако желите моћнији претраживач са више функција и опција за прилагођавање, Фирефок је бољи избор.Које је боље користити у оперативном систему Виндовс 10? Цхроме или Фирефок? Разговарамо о најважнијим стварима да бисмо сазнали које су главне разлике између веб прегледача Гоогле Цхроме и Мозилла Фирефок Куантум. Тестирање није обављено. Овај пост је заснован само на мом искуству крајњег корисника.Фирефок Куантум у односу на Гоогле Цхроме

Гоогле Цхроме у односу на Мозилла Фирефок

особености:бесплатни софтвер за аутоматизацију
  1. Гоогле Цхроме се сматра интензивним ресурсима у поређењу са Мозилла Фирефок-ом; ово ћемо покрити у следећем одељку испод
  2. Мозилла Фирефок је софтверски претраживач отвореног кода, док Гоогле Цхроме користи различите трикове како би корисницима пружио брже искуство прегледања.
  3. Људи кажу да је Цхроме-ова брзина боља од Фирефок-а сам по себи, али Фирефок Куантум се много побољшао.
  4. Дизајн интерфејса Фирефок-а чини га мало бољим за крајње кориснике.
  5. Гоогле Цхроме на Виндовс 10 може да пребаци цео екран или једну од отворених картица на различите екране; ова функција није доступна у Фирефок-у подразумевано
  6. Не постоји приказ РЕАД у Гоогле Цхроме-у; Екстензије су доступне, али корисници ће морати да траже различите екстензије и експериментишу да виде шта им одговара.

Цхроме против Фирефока: коришћење системских ресурса

Гоогле Цхроме у односу на Мозилла Фирефок

Гоогле Цхроме је крив за коришћење више меморије, простора на диску и процесорског времена у поређењу са Мозилла Фирефок-ом. Ово можете сами да тестирате тако што ћете отворити исте прозоре, исте картице у сваком прегледачу, а затим отворити Таск Манагер у оперативном систему Виндовс 10.

Уз Гоогле Цхроме, добићете тачне информације ако користите Цхроме менаџер задатака. Цхроме менаџер задатака је доступан у менију (три вертикалне тачке) -> Још алата -> Менаџер задатака. Гоогле Цхроме менаџер задатака вам показује како свака картица и екстензија користе меморију и ЦПУ. Погледајте слику испод да бисте добили представу о томе како изгледа.синтакса напредног упита

Можете да саберете променљиве као што су употреба РАМ-а, коришћење ЦПУ-а, а затим их упоредите са збиром променљивих како се појављују у Виндовс 10 Менаџер задатака . Ово ће вам дати јасну представу о томе колико ресурса Цхроме држи.

Фирефок нема менаџер задатака. Морате се ослонити на Виндовс 10 Таск Манагер да бисте сазнали укупну РАМ меморију, ПРОЦЕСОР, КОРИШЋЕЊЕ ДИСКА итд. варијабли које користи Фирефок. Затим можете да упоредите Гоогле Цхроме са Мозилла Фирефок-ом да бисте сазнали који од њих троши и колико ресурса.

Пошто Мозилла Фирефок нема прилагођени менаџер задатака или нешто слично, не можете знати тачну количину ресурса (РАМ, ЦПУ ВРЕМЕ) које користе различита проширења и други елементи претраживача Фирефок. Најбољи начин да пронађете укупну потрошњу РАМ-а, КОРИШЋЕЊЕ ДИСКА итд. је да додате вредности ових променљивих више пута, на пример три или пет пута. Затим користите њихове просеке за поређење.

вифи профилер

Видећете да Гоогле Цхроме заузима више ДИСК-а и ЦПУ-а док Фирефок користи више РАМ-а.

Кориснички интерфејс

Мозилла је прешла дуг пут у редизајнирању свог корисничког интерфејса. Било је времена када нисам могао да користим претраживач јер је било прилично тешко схватити како да пронађем обележиваче итд. Сада су се ствари промениле. Гоогле Цхроме се такође доста променио у последњих неколико година, али му и даље недостаје лакоћа навигације. Има три вертикалне тачке које отварају мени, омогућавајући корисницима приступ другим опцијама и радњама, као што је пребацивање било које Цхроме картице на ТВ или било који други уређај. Слично томе, има опцију „Још алата“ која садржи друге функције.

Другим речима, да бисте обавили посао у Гоогле Цхроме-у, потребно је да претражујете кроз опсежан мени. Није могуће прилагодити изглед Цхроме-а. У Фирефок-у је све видљиво на екрану, а користи три траке да означи мени који је лакше препознати. Поред тога, опција Прилагоди вам омогућава да организујете, додајете, уклањате и преуређујете компоненте екрана Фирефок претраживача тако да можете да држите команде на дохват руке.

Резиме

Горња анализа показује да су и Гоогле Цхроме и Мозилла Фирефок добри на свој начин. Цхроме би требало да користи неке трикове да убрза прегледање. Фирефок код је лако доступан, тако да корисници знају да нема таквих трикова у Мозилла Фирефок-у.

Нека проширења су направљена само за Цхроме (као што је ВИДИК за ИоуТуберс), тако да Цхроме има предност у односу на Фирефок када су у питању проширења. То не значи да Фирефок-у недостају екстензије. Постоје и све врсте екстензија за Фирефок, али у неким случајевима неке компаније ограничавају своја проширења само на Цхроме тако да више људи користи Гоогле-ов претраживач.

мицрософт монеи виндовс 10

Такође, Гугл не жели да његови корисници напусте Цхроме, тако да нуди много функција унутар претраживача, иако је интерфејс за неке компликован. На пример, Убаци… опција је доступна у Цхроме менију, а за Фајерфокс морате да користите одговарајућа проширења. Дакле, обоје су јединствени на свој начин.

Постоји мала разлика између потрошње ресурса и брзине када упоредите Гоогле Цхроме са Мозилла Фирефок-ом на Виндовс-у 10. Са Фирефок Куантум-ом ствари су се много побољшале. Међутим, понекад се чини да је Цхроме спор.

Главни фактори за прихватање само једног од ових претраживача зависе од тога како се они користе. Претпоставимо да особа користи више монитора и жели да пребаци различите картице на различите мониторе, користиће Гоогле Цхроме уместо да тражи слично проширење за Фирефок. Слично томе, ако ИоуТубер користи ВИДИК или неко проширење само за Цхроме за анализу видео записа, он или она ће морати да користе Цхроме. Иначе, Фајерфокс је лакши за коришћење.

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Теби. Ваше искуство?

Популар Постс