АнтиВирус Ресцуе Фрее боотабле медијум (ЦД/ДВД) за Виндовс 10

Free Bootable Antivirus Rescue MediaКао ИТ стручњак, увек препоручујем коришћење ЦД-а или ДВД-а за спасавање медија за покретање приликом решавања проблема на рачунару са оперативним системом Виндовс 10. То је зато што можете да користите медијум за покретање рачунара у безбедном окружењу где можете да покренете антивирусно скенирање и друге дијагностичке алате. Најбољи начин да направите ЦД или ДВД за спасавање медија за покретање је да користите Виндовс 10 алатку за креирање медија. Овај алат ће вам омогућити да креирате УСБ диск или ИСО датотеку за покретање коју можете користити за покретање рачунара. Када направите медиј за покретање, мораћете да покренете рачунар са ЦД-а или ДВД-а. Да бисте то урадили, мораћете да промените редослед покретања у БИОС-у. Редослед покретања је редослед којим ће рачунар тражити уређаје за покретање. Да бисте променили редослед покретања, мораћете да уђете у БИОС. БИОС је софтвер који се користи за конфигурисање хардвера рачунара. Да бисте ушли у БИОС, мораћете да притиснете тастер током процеса покретања. Тастер који треба да притиснете обично је приказан на екрану. Када уђете у БИОС, мораћете да пронађете поставку редоследа покретања. Поставка редоследа покретања обично се налази у одељку за покретање или безбедност БИОС-а. Када пронађете поставку редоследа покретања, мораћете да промените редослед тако да ЦД или ДВД уређај буде први. Након што промените редослед покретања, мораћете да сачувате промене и изађете из БИОС-а. Рачунар ће се тада покренути са ЦД-а или ДВД-а.Неки злонамерни софтвер не може се лако уклонити са вашег рачунара након што прође вашу антивирусну заштиту и постане дубоко интегрисан у ваш систем, што понекад онемогућава преузимање. У таквој ситуацији може бити прикладно користити ЦД-ови за спасавање . Ресцуе ЦД ће вам помоћи да вратите свој систем уклањањем гадних претњи које се не могу уклонити редовним антивирусним софтвером.

Ови ЦД-ови скенирају и уклањају рачунарске вирусе без покретања рачунарског система. Затим вам омогућавају да покренете оперативни систем директно са ЦД-а, тако да вам не треба Виндовс да бисте покренули на рачунару. Из овог оперативног система на ЦД-у вам је дозвољено да приступите свом чврстом диску и свим вашим датотекама и да га покренете.

Већина верзија ЦД-а за покретање је обично заснована на Линук Ливе ЦД дистрибуцији која покреће једноставан оперативни систем за скенирање малвера без писања системских датотека на чврсти диск. Неки користе ДОС или ДОС клон као што је ФрееДОС, а неки користе смањену верзију Виндовс-а под називом Виндовс ПЕ. ЦД-ови за спасавање су обично доступни у .ИСО формату датотеке слике и морају бити нарезани на медијум.Виндовс заштитник ван мреже је једна таква апликација која је у стању да открије злонамерни и потенцијално нежељени софтвер и затим вас обавести о могућим ризицима.

Од пола туцета ЦД-ова за хитан опоравак, можда ћете наћи неколико подједнако корисних. Имајте на уму да су сви алати поменути на листи потпуно бесплатни за коришћење.

Бесплатни антивирусни дискови за спасавање за Виндовс 10

Ево листе неких од најбољих бесплатних антивирусних дискова за спасавање за Виндовс 10:  1. Касперски Ресцуе Диск
  2. АВИРА АнтиВир систем за спасавање
  3. БитДефендер Ресцуе Диск
  4. Нортон алатка за опоравак покретања
  5. Погодан диск за спасавање
  6. ЕСЕТ СисРесцуе Ливе.

1] Касперски Ресцуе Диск

Диск Касперски Ресцуе

Алатка за уклањање вируса скенира и уклања претње са зараженог рачунара без ризика од заразе других датотека или рачунара. Све што треба да урадите је да нарежете ИСО слику на ЦД, убаците ЦД у ЦД-РОМ драјв зараженог система, уђете у БИОС рачунара, подесите га да се покреће са ЦД-а и поново покренете рачунар.

Након брзог покретања, дочекаће вас интерфејс Касперски Диск за спасавање. Само изаберите објекте за обраду и притисните дугме за скенирање. Алат затим детаљно скенира ваш систем и представља извештај о свим сумњивим објектима које пронађе. Ови објекти се затим могу ставити у карантин, дезинфиковати или избрисати.

запремина хромиране картице

2] АВИРА АнтиВир Ресцуе Систем

Авира Анти Вир Ресцуе Систем

АВИРА АнтиВир Ресцуе Систем скраћује дуготрајан процес креирања ЦД-а за спасавање. Ако апликација открије да је ваша диск јединица компатибилна, аутоматски ће креирати ЦД за спасавање за вас. Све што треба да урадите је да једноставно убаците уписиви ЦД у драјв и двапут кликните на икону спасеног Авира.

Ако диск јединица није компатибилна, Авира ће понудити да сачува копију .исо-а, која се може нарезати помоћу одговарајућег софтвера за нарезивање ЦД-а. Једном креиран, Авирин систем за опоравак од катастрофе не само да може да скенира и уклони малвер са система који се не може учитати злонамерним софтвером, већ вам такође пружа средства за безбедно копирање потребних података са оштећеног диска.

3] БитДефендер Ресцуе Диск

битдефендер-ресцуе-цд

Ово је алатка која ће покушати да поправи Виндовс ако више не можете да га поново покренете. Када са собом имате ЦД за спасавање, покрените заражени рачунар са њега и пратите упутства. Ресцуе ЦД ће скенирати ваш систем и решити проблеме које пронађе или на које наиђе у процесу.

свг онлине едитор

БитДефендер Ресцуе ЦД укључује неколико корисних додатака, укључујући ГПартед, ТестДиск, Тхунар Филе Манагер, Фирефок веб претраживач и Фокит ПДФ читач. Постоји и ЦхкРооткит за тражење руткита.

4] Нортон алатка за опоравак покретања

Нортон алатка за опоравак покретања

Нортон Боотабле Рецовери Тоол је ИСО датотека која се може преузети и која вам омогућава да креирате ЦД за покретање који се може користити за уклањање вируса у ситуацијама када се Виндовс неће покренути чак ни након поновљених покушаја, а такође и када скенер вируса може у потпуности да уклони претњу можда неће бити довољан. Програм укључује верзију Виндовс ПЕ, која је посебан и изолован оперативни систем. Помоћу њега можете креирати ЦД/ДВД, ИСО или УСБ датотеку.

5] Погодан диск за спасавање

удобно-спасилачки-диск

Удобан Ресцуе Диск ће покренути рачунар, скенирати цео систем на вирусе пре него што учита Виндовс. Укључује потпуни антивирусни механизам за скенирање способан да уклони роотките који су толико дубоко уграђени да се не могу уклонити помоћу ЦЦЕ за Виндовс.

6] ЕСЕТ СисРесцуе Ливе

ЦАСЕ ЦД/УСБ СисРесцуе Ливе за покретање је бесплатан услужни програм који вам омогућава да креирате ЦД/ДВД или УСБ флеш дискове за спасавање за покретање. Можете да покренете заражени рачунар са медија за покретање да бисте скенирали малвер и очистили заражене датотеке.

Тренд Мицро Ресцуе Диск ће вам омогућити да користите ЦД, ДВД или УСБ диск за проверу вашег Виндовс рачунара без покретања оперативног система. Такође може да скенира скривене датотеке, системске драјвере и главни запис за покретање (МБР).

Од ове теме, можете погледати и ове постове:

Преузмите алатку за поправку рачунара да бисте брзо пронашли и аутоматски поправили грешке у оперативном систему Виндовс

Јавите нам ако имате друге препоруке.

Популар Постс